Fotoğrafçılık Forumları
Pretec’ciler Buraya. (pretec Formu)
Arkadaşlar pretec hakkındaki görüşleri önerileri ve fikirleri bu forumda toplamak istedim. www.netfotograf.com bizi bir araya getirdi. Yüzlerce bilgi arasında pretec hakkında bir ton bilgi okudum faydası çok oldu ama bundan sonra bu forumda bu bilgi alışverişini toplarsak daha çabuk ve kolay bilgi sahibi oluruz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Görüş ve önerileriniz için: [email protected]
Eline saglik, ben bun formu gormeden saat 11 sularinda baska bir yere yazmistim bir DC3A30 formu olsun diye. Pretec demek daha iyi olmus diger pretec kullanicilarida kardesimiz nede olsa.
Ilk soru: Ring adaptoru, nereden bulunur? Dc3a30 icin tabiki?
Ring adapter bende araştırıyorum ama bir türlü sonuca ulaşamadım. İnternet üzerinden araştırdım. Yurdışındaki sitelerde var 10- 15dolar arası fiyatı. Makinayada çok yakışıyor takılınca bir de harici mikrofona rastladım.Bu resmi görünce adapter için biraz daha istekli oldum ama formda yazılarını okuduğum arkadaşlar tornacıya ölçülerini verince yaptırılabileceğini söylüyorlar bilmiyorum. nasıl olur...
merhaba arkadaşlar. 3 gün önce dfm almaya karar verdim ve bu siteyi inceledim. Sonuçta Pretec DC-3A30 almaya karar verdim ve dün aldım. hehehe ne kadar çabuk dimi. Çünkü gördüğüm en ucuz ve en kaliteli makina (TOSHIBA PDR-M700) hahahha 429 dolarlık makinanın aynısını 229 dolara aldım. hahaha. wallahi mütiş.
birtek sıkındım vardı (vardı diyorum çünkü artık yok) odaklama yapması çok sorun oluyordu, bende bu forumda okuduklarımdan TOSHIBA PDR-M700 firmware apdate ini yapınca manuel focus (elle odaklama) özelliği eklendiğini öğrendim ve garantiyi hiçe sayarak yaptım. heheheh. wallahi süper oldu. Şimdi harika kalitede resim çekebiliyorum. 3.2 mp benim için çok fazla bile. ben 0.8 kalite ayarını yani 1024 e 768 büyüklükte ve 3 yıldız kalitede resim çekiyorum. 1 günde pillerim bitti , bende Varta nın 4 tane 2300 lük (Ni-Mh) photo accu pilini aldım (çok övdüler). ve Varta nın (aa, aaa, e-block, photo accu) şarz aletini aldım herhalde 2 gün sonra elimde olur. Herkese tavsiye ederim ÇOK SAĞLAM MAKİNE. (ÇÜNKÜ TOSHIBA PDR-M700). hahhahahaha...
Bide bişi sorcam, kafama takıldı bu ring olayı nedir?. Yani ring ne işe yarar herkes almak istiyo ama ne işe yaradığını yazan yok bende sorayım dedim. Benim gibi bilmeyenler öğrensin.
ben de bu makinayı aldıktan 2 hafta sonra fiyatının yarıya düşmesini hazmedemiyorum ya! Alalı 4 ay oldu artık ama, işte..
aliyonca ringi boşver, kimse bulamadı şimdiye kadar. Ring dediğimiz objektifin ucuna takılan bi aparat, bunu objektife takıyoruz(takamıyoruz çünkü yok), öbür ucuna da filtre yada ek objektif-lens allah ne verdiyse takıyoruz(tabiki olmayınca ne oluyor onu da takamıyoruz). DC3a30'cular için bir nevi nirvana olayı yani, ulaşılması zor; bizi hayata bağlayan bir umut kapısı
selam, dc3a30 u yere dusuren baskabiri varmi acaba? 1.5 mt den betona dustu hala calisiyor ama gorunmeyen bir sorun varmi bilmiyorum. Bir iki ornek foto olsa karsilastiracam objektifte bir sorun varmi diye? Anlayan arkadaslar varmi bu isten ya ben postliyim benim foto lari yada ornek olarak siz gonderin. Bir de makine dedigim gibi calisiyor ancak gorunmez ne gibi sorunlar olabilir. Cep telefonlarindaki gibi boardda catlak vs, objektifte kayma olurmu? nasil anlasilir?
Sevgili pripaos... Makinanı 1.5 m yüksekten şürmen gerçekten çok kötü bir şansızlık. Optik zoomlu makinalar çok hassas bir yapıya sahiptirler. O yüzden darbe, çarpma, düşme makinalara büyük zarar verir. Bu şansla alakalı bir şey... Senin makinanda anlattığın kadarıyla bir problem yok gibi gözüküyor. Buda senin şansın... Objektifte, odaklamada, ekranda ve makinanın yazılımının çalışmasında açma ve kapanmada bir problem yoksa makinan normaldir.
Yukarıda nick pripaos yazılmış. Düzeltme : Priapos
Sanirim bu seref sanliydim Aklima gelen her turlu denemeyi yaptim. Makro, 10x, 40x, flasli vs simdilik calisiyor. Benim korkum objektifte yada CCD de olusacak microskobik bir hasarin keskinligi yada netligi etkilemesiydi. Umarim zamanla bir sorun cikmaz. Cok sevdigim bir makine. verdigim her $'a degdi. Bir sey o lursa cok uzulurum ... Bu tip sansiz deneyimi ve konuyla ilgili teknik bilgisi olan arkadaslar bu zor gunumde desteklerinizi bekliyorum.
Thx. turk52
Pretec alınabilecek bir makinamıdır? Teleconverter takılabiliyor mu? Son olarak Ring adaptörü dediğiniz şey nedir?
İlgili olabilecek konular
-
Kırşehir Deki Fotoğrafçılar Buraya...
27 Ağu. 2009, 14:21 yakamoz40
5479026 Eyl. 2022, 00:54
samen383862 -
Podcast: Toplumsal Belgeci Fotoğraf: Buraya...
26 Ağu. 2021, 13:58 miratcenk
0157126 Ağu. 2021, 13:59
miratcenk -
Photoshop Yaptırmak İsteyenler Buraya
13 Eki. 2019, 17:50 muharremtopal
0210713 Eki. 2019, 17:51
muharremtopal -
-
Manüpilasyon Yapmak İsteyenler Buraya...
08 Mar. 2016, 10:39 ersins03
0199108 Mar. 2016, 10:39
ersins03 -
Lens Hakkında Herseyı Bılenler Buraya Gelebılırmı
05 Kas. 2015, 17:53 ahmetburakhan
10211030 Oca. 2016, 11:32
ozaygonlum -
Canon 20mm 2. 8 Bilgisi Olanlar Buraya
10 Mar. 2014, 14:29 antolianpars
2196712 Mar. 2014, 21:31
antolianpars -
Bursada Yaşayanlar Buraya Lütfen..