Fotoğrafçılık Forumları
Fuji S5100/5500 Tr Kullanım Klavuzu
Amerikadan Fuji s5100(Türkiye'de S5500) marka fotoğraf makinsei getirdiler. Fuji TR kullanım klavuzunu 35 Euro ya satıyor. Hangi mantıkla bilmiyorum. Kullanma klavuzuna acilen ihtiyacım var. İnternette bulabilirmiyim veya fotokopisini ödemeli olarak gönderebilecek bir arkadaş olursa çok minnettar kalırım. Bu makinenin Türkiyedeki satış modeli S5500 müş.
Peki sevgili ocgultekin,
Sen hangi mantıkla fuji'nin kullanma kılavuzunu bedavaya istiyorsun?
Senin mantığın nedir bilmiyorum. Ama bazı şeyler değerinden yüksek satılıyorsa bunun adı kazıktır. Sence kullanım klavuzu 35Euro edermi. Eğer sence ederse sen ihtiyaç duyduğunda para verip alırsın. Zaten ben sana değil yardımcı olabilecek arkadaşlara yazmıştım
burukay,
ocgultekin, kullanma kılavuzunu bedava istiyorum diye bir şey söylememiş.
Olayı şimdi daha iyi anlıyorum. Sende bu klavuz var ve bu işten para kazanmak istiyorsun. Tepkin bu yüzden. Oysa ben yardımdan söz ediyorum ve sıkıntı yapmana gerek yok. Eğer bu klavuz elime geçerse isteyen tüm arkadaşlara tarayıp göndereceğim. Her fırsatı paraya dönüştürme mantığı ticari ahlakın neresine sığar...
Mantık çok basit.. Bunun arkasında tercüme işlemini yapan bir yerli türk şirketi var ve senin gibi makineleri yurtdışından alanlar bu yerli hizmetin bedelini ödemek zorundalar. Bu hizmet yurtiçinde bir maliyetdir ve bu Japonya tarafından verilmemektedir. Senin dışardan aldığın makineye buradaki kendi ticari sorumluluğunda çalışan distribütör niye bedava hizmet versin ? Ayrıca senin makinenin garantiside AB ve Türkiyede geçersizdir. ( Eee ucuz makinenin sınırları ) Bu tür cevap normalinde yazmam ancak burukay a haksızlık ediyorsun...
Positif'in dediği gibi mantık basit Herşeyin bir bedeli var.Yurt dışından makine getirttirirseniz distrübütör'ün insafına kalırsınız.
O arkadaşlar da tekel olmanın rahatlığıyla insaf sınırlarını zorlayan fiyatlar uygulayabilirler. )Mantık buradada basit,Makineyi satıp kazanamadık, bari kullanım klavuzundan kazanalım.
#evreseli' tarafından 16.04.2005 06:01:43 tarihinde düzenlendi.
basit bir klavuzun 35€ olması hiçbir ticari mantık ile açıklanamaz. ne ödenen telif hakkı nede çevirmenlere ödenen para böyle bir fiyatlandırmayı haklı kılamaz. zaten bu saçma mantık yüzünden makineler yurtdışından gelmiyormu?
Evet sevgili evreseli her şeyin bir bedeli olduğu konusunda son derece haklısın.
Dünya çapında ün yapmış; MD 2305F gibi bir fotoğrafmakinesi için olmazsa olmaz Digital Signal Prosessör entegresi geliştirmiş ve üzerine de FUJİFİLM damgasını basarak Canon 'a fark atmış bir teknolojinin ürününü satın alıyorsun.
Fotoğrafçılık bilgisinden bihaber tercümanların üçüncü sınıf hamur kağıda fotokopi kalitesinde basılmış kılavuzlarına alıştığın için bu yadırgayışın çok normal.
Hiç çekinme git bir Fujifilm plazaya al eline bir kılavuz ve gör kalitenin nasıl ayrıntıda gizli olduğunu...
Sevgili muratsen:
İki yıllık garanti süresi asla küçümsenecek bir durum değil.Giriş seviyesi makineleri değil ama özellikle (450 dolar ve üzeri ) yarı profesyonel makinelerde daha ucuz diye garanti faktörünü hiçe sayarak yurtdışından makine satın almak bence aklı başında bir tüketicinin yapacağı iş değil.Daha demin Almanyadan getirlimiş Fuji Finepix S2 pro makineyi tamir ettim.(objektif yokken normal çalışıyor.objektif takılınca kilitleniyor ve çalışmıyor (sipro değer yitirmiş ) )
Adam Makineyi ucuza aldım diye sevinirken o kar ettiği parayı da bana tamir ücreti olarak verdi.
Yazık değil mi? Normalde garanti kapsamında değerlendirilebilecek bir arızayı taa gaziantepten bana göndererek tamir ettirdi...
#burkay' tarafından 16.04.2005 23:42:57 tarihinde düzenlendi.
Kullanım klavuzları makine ile birlikte verilmek zorunluluğu olan ücretsiz bir hizmettir. Ancak yurtdışından satın alınmışsa gidip websitelerinden indirilir ve türkçeye çevrilir. Bunun için de 35€ tabiki fazla, makineyi kullanmak için nasıl ingilizce bilmeniz gerekmiyorsa klavuzun tamamını da türkçeye çevirmeniz gerekmez. Anlamadığınız yerleri ingilizce bilen birine sorup öğrenebilirsiniz. Bunda büyütecek bir durum yok. Kodak makine almıştım. Türkçe klavuz diye fotokopi kağıdına çıktı alınmış 1 sayfalık bişi verdiler yırttım attım. En iyisi pdf olarak bilgisayarınıza indirip ordan okumak ingilizce sözlüğünüz de varsa problem yok.
#ssilverr' tarafından 10.05.2005 18:05:01 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
228229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
E Nabız Tahlil - Ultrason - Röntgen Ve Mr Sonucu Öğrenme
05 Eyl. 2024, 22:51 prodersler
015005 Eyl. 2024, 22:51
prodersler -
E Nabız Tahlil - Ultrason - Röntgen Ve Mr Sonucu Öğrenme
15 Ağu. 2024, 16:07 prodersler
032015 Ağu. 2024, 16:08
prodersler -
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081428 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2132215 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Vesikalık Biyometrik Action İsteyen
14 Kas. 2018, 12:49 cuteftp
4723127 Eki. 2022, 14:39
muratcell -
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0250125 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -