lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Pazarbeyin Lcd Monitör Alım Sorunu

Ya arkadaşlar bu dslr alamktan bile zor. Neye dikkat etcem . NEler önemli. Örnekler ve fiyatlarla neyin ne olduğnu bi zahmet açıklasanız. Hani param falan yokta öğreneyim bi.

#lazut' tarafından 12.02.2008 16:51:42 tarihinde düzenlendi.

#lazut' tarafından 30.10.2008 12:33:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Şubat 2008, 22:50 - İp: 88.***.**8.90
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

pazar emmi sana 22" büyük gelir sen en iyisi 19" al

Tarih: 1 Kasım 2008, 22:42 - İp: 78.***.**3.189
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

22'' iyi oluyor. fotoğrafları izlerken güzel .
Kocaman . Kare ekrana göre daha iyi görüntülüyor diyebilirim wd.

Ben çok araştırdım .

22'' Bnq aldım . HDMI ve DVİ çıkışı olan ender monitörlerden . Dolayısıyla HD bir cihazı doğrudan bağlayabiliyorsunuz . Ps3 gibi . Ve HD bir ekran kartınız varsa (100 dolara bile var) alacağınız görüntü kalitesi de artıyor .

http://www.hepsiburada.com/benq-x2200w-22-8msmprt-2msgtg-dvi-hdmi-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd50508
Benimki bu . Ölü piksel çıktı gerçi, ama sıfır piksel hatası var benq larda, değiştirdiler.

benim gibi havaya saçacak paranız yoksa şunu da alabilirsiniz. Bunu arkadaşa almıştık , çok güzel monitör , görüntü filan güzel .
http://www.hepsiburada.com/benq-t221wa-22-5ms-1wx2-speaker-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52126

şu mükemmel bir şey . ama 22'' olanı piyasada yok .
http://www.hepsiburada.com/hp-pvl-w2007v-20.1-5ms-wide-screen-lcd-monitor-ge253aa-parlak-ekran/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49463

Samsung monitör almayın . 2-3 modeli hariç çamur gibi görüntüsü .Millet abartıyor ,Samsung piyasanın en iyisi filan değil .

http://www.hepsiburada.com/benq-fp94vw-19-2ms-wide-screen-lcd-monitor-hdmi/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49711
19'' alıyorsanız bu mükemmel bir monitör .

Philipsin LCD leri çok da iyi değil . Diğerlerinin gerisinde diye düşünüyorum .

Kare-wd ikilemine gerek yok , kesinlikle wd . Çok esnek , çok geniş . Çok kullanışlı . Ve fotoğrafları güzel görüntülüyor .

parlak ekran-mat ekran düşünmeye değer . Bu zor bir ikilem .

Parlak ekranlarda fotoğraflarınız muhteşem gözüküyor . Abartmıyorum , alın bir '' bana hak verirsiniz. İnanılmaz, bunu ben mi çektim diyorsunuz . Ama fotoğrafı işlerken biraz sıkıntı işte . Monitörü iyi ayarlamanız gerek , renk ve kontrastı doğru ayarlamanız gerek .

hadi kendinize iyi bakın 3 ay sonra görüşürüz .

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:08 - İp: 88.***.**7.41
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hop hop hey dur nereye..Daha tartışacaadık..

Senin ruhun falan olduğunu söylediiidm..

Ben en adi marka benq diyecekken sen en iyisi dediiidn...

Samsungun muhteşem renklerine sen çamuru dediiidin..

Hey yani Buffaalo abi- görüyo musun on a da abi dedim- gel şöyle bir çayımız iç be..

NOT:Linkler için teşeşkkür.

Okyanus abi biz essahtan mı abi dedik sana sandın..

Valla yeni bir akım..

Biz burda stajeer öğretmenlere bile abi diyoruz..
E tabi bayan olunca abla demiyoruz..

Diyen bir kaç kişi ömrü vaki hayatında lugatinden abla kelimesini çıkardı

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:18 - İp: 88.***.**8.222
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İşte buf geldi. Şu anda filipis 17 lcd den yazıyorum. Ne berbat bir görüntü bu böyle. Iyyyyy. Hepsimi böyle bunların. Lcd alacağım dükkandan öndüç aldım bunu. YEnide monitör ama.
LAzut hocam ben dediklerinin hiçbirisini alamam. Geç onları sen.
Pufudikin dediklerinin bazıları korkuç fiyatlar.
BEn iki adet 22 inç wide
22 inç wide AOC 344 ytl.
Abov geçici süre temin edilemiyor.Oda cerin idi. Fiyat aynı idi.
Birde 19 4/3
19 inç AOC 4/3 322 ytl.

arasında kaldım.
büyük ihtimal bunlardan birini alcem. Hangisini tavsiye edersiniz.
Bfufalonun 22 inç bizim satıcıda yokmuş.
Bİrde şu wide 4/3 meselesini irdelesek iyice.

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:21 - İp: 88.***.**8.197
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung un bir kaç monitörü dışında dedim ama ... Piyasada deli gibi satılan bir sürü monitör aslında çamur gibidir . pahalı monitörlerine lafım yok .

BenQ adi filan değil , oldukça iyidir. HDMI ve DVİ çıkışı olan monitörlere bir bakın derim , hepsi pahalıdır .

Pazarbey , wd-kare ikileminde kalma , kesinlikle wd al . 22 büyük diyorsan 19 al . Ama wd al . Kare monitörler 4/3 ama 4/3 fotoğraf çekmiyoruz sonuçta.
Ve film izlerken filan da iyi .

Bence parlak ekran mı mat ekran mı ikileminde kal,asıl sorun bu . . .

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:32 - İp: 88.***.**7.41
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAv parlak ne mat ne.
Wide diyorsun ama eksplorer için konuşuyorum. 5 cm üst tarafta boşluk var 2 cm altta 7 cm. Arad zaten bant gibi kalıyor. Birde wide olursa bu ara çok daha dar olmazmı. Gerçi dediğin gibi word işlemlerinde çok iyi geniş ekran. Fakat fotoğraf için sanki 4/3 daha iyi gibi.
Lakin şu anda çıkan monitörlerin nerede ise %80 i wide. Gidişat wideye doğru. NEden bilmiyorum.
AOC nasıl ki bfualo.

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:35 - İp: 88.***.**8.197
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

tartışsa tabi de işin erbqbı 3 y sonra görüşürüz dedi.O zaman da sömestre tatili gelir..

Abi 4:3 ile wide nin neyini tartışacam bilmiyorum ama widelerden nefret ediyorum.Benim boyumu kısaltıyorlar..Daraltıyorlar beni..Adları geniş amam geniş geniş gelmiyor bana...

İşte ben iin edebi yönünü söyledinm.Birileri de teknik yönünü söylesin

22 inç biraz daha iyi ..En azından nokta aralığı ve tepkime süresi açısından..
Ancak ben ikisi arasında kalsaydım sırf 4:3 lükten dolayı diğerini alırdım

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:38 - İp: 88.***.**8.222
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

wide bilgisayar ekranları antene ya da decoder'e bağlanan lcd televizyonlar gibi görünütüyü sağa sola gerdirmezzzzzzzz. işletim sisteminde wide ayarı var, yapmazsanız zaten ekrana görüntü vermez. o konuda şeyiniz olmasın. neyiniz olmasın? tereddüt müydü neydi bi kelime vardı da.

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:42 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HImmm. Demek lazut hoca 4/3 cü.
BUfaloda olmasa wideyi savunan yok sanırım.

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:43 - İp: 88.***.**8.197
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya eray hocam iyi de benim çıktıma en yakın ölçüler 16:9 değil ki ama..

Ben fotoğrafı çıktı alırsam nasıl olur diye düşüynorum

Hatta fotoğraftaki kompozisyon da çok etkilenir..

Tarih: 1 Kasım 2008, 23:44 - İp: 88.***.**8.222