lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Pazarbeyin Lcd Monitör Alım Sorunu

Ya arkadaşlar bu dslr alamktan bile zor. Neye dikkat etcem . NEler önemli. Örnekler ve fiyatlarla neyin ne olduğnu bi zahmet açıklasanız. Hani param falan yokta öğreneyim bi.

#lazut' tarafından 12.02.2008 16:51:42 tarihinde düzenlendi.

#lazut' tarafından 30.10.2008 12:33:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Şubat 2008, 22:50 - İp: 88.***.**8.90
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Teşekkürederim hocam.
Tyaman iyyimis onderece. Lakin bu benim işimle alakalı. Bürodaki bozulunca yapcek fazla birşey yoktu.
İnca alacaktım ama tüm arkadaşlar fırça atınca LG ve 4/3 olsun dedim.
Roko o dediklerin kaça habarın varmı senin. BEn senmiyim bi kartvizit yapıp 3-5 milyar alcek.

Tarih: 1 Kasım 2008, 11:59 - İp: 88.***.**8.197
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bi kere bi düzeltme yapalım..
ben kartvizitçi değilim..

ayarımcanlım..
ileri derece fotoğrafçılık söz konusu olduğunda (grafikerlikte de geçerli) önemli olan ekrandaki görüntüyü mümkün olduğunca detaylı ve gerçeğe yakın görmektir.
şöyle düşün..
aslında renkleri sönük puslu ve karanlık bir kadraj fotoğrafladın. Evine geldin ve renkleri senin istediğin gibi olan kalitesiz LCD ekrana bağladın.. Daha önce parlaklığı ve renklerin pörtlemişliği senin oyunlarda sıkça kullandığın ekran o fotoğrafı pörtlemiş gösterecektir.. yani %95 siyah ile %100 siyahı ayırt edemeyip alayını simsiyah gösterecektir.. bunuda gören "aaa ne canlı görüntüüüü" diyecektir.. halbuki durum canlı değil eraycanli olacaktır.

birde dandik LCD lerde açı diye bir sorun vardır.. Ekrandaki renk baktığın açıya göre değişir.. CRT tüplerde böyle bir olay sözkonusu değil. bu ve benzeri başka sebeplerden üst düzey fotoğrafçılık, grafikerlir, tıb vs. gibi alanlarda maksimum görüntü kalitesi istenir..
onun dışında dandik avukat monitörlerinin hangi rengi ne gösterdiğinin bi önemi yok.. çünkü en fazla word açacak.. daha olmadı internete gidip abudik gubidik mesajlar yazacak yada en fazla cmuktan kaç para alacam diye hesap yapacak...
ne olsa gider yani..

Tarih: 1 Kasım 2008, 12:50 - İp: 88.***.**5.3
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

mac olayına girmedim ama onuda yazayım..
bende eskiden macintoshcuydum.. hemde fanatik..

senin de dediğin gibi bu bir efsanedir.
(efsane : Tarih öncesi Tanrıların yaşamları ve kahramanların serüvenleri yoluyla bir toplumun inançlarını, duygularını, eğilimlerini ve düşünce dizgesini yansıtan olağanüstü öykü.)

bilmem o zamanlara yetiştin mi ama windows95 sistemin PC lerde hüküm sürdüğü zamanlarda birkaç çeşit bilgisayar vardı.
- IBM (ve uyumlular , yani günümüz windozlu PC ler)
- commadore
- amiga
- sinclair
- atari
- Apple Macintosh.

Bunların içinde işletim sistemi en basit olanı ve en stabil çalışanı Apple Macintoshtu..
Bu grafik tasarım sektörüde ofset baskı öncesi bir hazırlık aşamasına muhtaç olduğu için uygun bilgisayar zorunluydu.. Bu sektörde program üreticileri Apple Macintosh işletim sistemi üzerine yatırım yapmaya başladılar. Adobe, Aldus, RedySetGo, vb paket programlar grafikerlere hizmet etsin diye Apple mimarisi üzerine kurulmuş Macintosh OS işletim sistemi için yazıldılar..
Zaman içinde diğer bilgisayar üreticileri tek tek yok oldu..
İki ana sistem ayakta kaldı..
Window
Macintosh..

microsoftun windows98 den önceki işletim sistemi hakaten berbat bişeydi.
üstelik zırt pırt çöker arıza verir sorun çıkarırdı.. Fakat donanım üreticileri çok fazla olduğu için fiyat düşüktü.
Apple üreticisi bir tane olduğu için hem pahalı hemde tüm bileşenler birbiriyle tam uyumluydu.
Ha birde işlemci farkı var.. Microsoft (IBM) intel işlemci kullanırken, Macintosh Motorola işlemci kullanırdı..
sonra devrim niteliğinde win98 çıktı ki, pek çok kaynak Bil gatesin bu sistemi macintoshtan arakladığını iddia eder. Kaldıki daha önceki yıllarda Apple Ceosu Steve Jobs ile Bil ortak hatta sanırım okul arkadaşıydı..
neyse..
Microsoft işletim sisteminin kolaylığını ve stabil oluşunu Macintosh'a yaklaştırırken Apple (macintosh) pahalı sistem satmaya devam ediyordu..
92 yılında ben 1 Mac, 1 Monitör, 1 Lazer, 1 Scannere toplam 18 bin dolar para vermiştim.
winnt ve milenyum sürümleri çıktığı yıllarda apple fiyat açısından daha fazla microsoft ile (aslında diğer donanım üreticileri ile) daha fazla rekabet edemeyip Lisans satmaya başladı.. yani başka bilgisayar markalarıda Macintosh uyumlu bilgisayar üretmeye başladılar.. bir yada iki yıl sürdü sanırım. o zamanlar kimse gidipte pahalı Apple macintosh almadı.. hep uyumlusunu aldı. Durum böyle olunca apple iflas etme noktasına gelince lisans satma olayını iptal edip Kendisi daha ucuz donanımlı bilgisayar üretmeye başladı.
- HD leri standart SCSI olmaktan çıkarıp IDE yaptı..
- Monitör olarak apple monitör bağımlılığın kaldırıp başka monitörlere bağlanabilme öğzelliğini getirdi..
- işlemci kalitesini düşürdü.. hatta bir süre sonra PowerPC işlemciyi (motorola) rafa kaldırıp intele yöneldi..
- Apple intelden hisse satın alırken Bil gatesde apple dan hisse aldı.. (microsoft hakkında açılan tekel davalarının kaçışı)
falan fistan..
apple macintoshun kalitesini düşürdü, windoz microsoft ve uyumlu donanımcılarda kaliteyi yükseltti..
burda tabi karşıt görüşler çıkıyor.. kalite düşmedi.. hız yükseldi gibi.. ama bende o zaman "silicon graphics" denen markayı örnek gösteriyorum.. adamlarda hız anlamında aynı bileşenleri kullanıyorlar ama en ufak sistemleri 30 bin dolardan başlıyor..

WinME nin çıktığı zamanlar mecburiyetten PC kullanmaya başladım.. Aynı zamanlarda kamyonla para harcadığım macintoshu mezarlığa defnettim.
o zamanlarda aradaki kalite farkı bariz olarak Macintosh lehineydi..
ama pahalılıkta daha fazla macintosh alehineydi.. ben 140 dolara macintosha klavye alırken pc klavyeleri 5-10 dolardı.

zaman zuhur etti geldik günümüze....
Cebinde parası olupta halen bilgisayarı profesyonelce kullananlar istiyorki "az sorun - kolay kurulum ve kullanım".. virüs olayı bile çoğu kişiyi halen mac fanatiği yapmaya yeter.
artık durum Mercedes-BMW-volvo-audi olayı gibidir.. hepsi aynı.. dört teker..
birinin parçası zor bulunur, öbürünün kasası güzeldir.. beriki daha ucuzdur.. bi tanesi tofaştır (casper-exper vs.)

Tarih: 1 Kasım 2008, 13:26 - İp: 88.***.**5.3
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

sağolasın roko valla çok güzel yazmışsın, sonuçta kullanmış etmiş direk takip etmiş birisin bu meseleyi. biraraya gelince yine açalım bu konuyu, ayrıntılı anlatırsın yine eski ramazan'ları anlatan dedeler gibi
macintosh zamanına yetiştim diyecem de pek aklı başında yetişmedim ilkokula başladığımda bi macintosh vardı bizde. 1 sene kadar durdu ondan sonra pc geldi ms-dos işletim sistemiyle (mouse yoktu ) kısa bi süre sonra da win 3.0 yüklemişti pederbey, 8-10 tane disketten gerisi zaten bilindik işte win 3.1 95 98 vs.vs.
apple laptoplar masaüstüler çok hoş ama iyi para. bahsettiğin kadar stabilse aslında findows çekilecek dert değil de iyi para istiyolar

Tarih: 1 Kasım 2008, 14:45 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

stabilite eskidendi...
şimdi içindeki herşey iyi marka bir pc ile aynı nerdeyse..
dediğim gibi
tek avantajlı tarafı daha az yaygın olduğu için daha az virüs trojan vs. var..

Tarih: 1 Kasım 2008, 16:47 - İp: 88.***.**5.3
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

92 yılında 18 bin dolar iyi paraydı. paraya para dememişsin o günler.

Tarih: 1 Kasım 2008, 17:12 - İp: 85.***.**3.97
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aha öyle zaten parayı yedi bilgisayarlarla. Şimdide cıbıl. Sikenike biniyo.

Tarih: 1 Kasım 2008, 18:20 - İp: 88.***.**8.197
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yav bufalo aklımı çeldi. İlllaki 22 inc wide benq al diyo. fayatta hesaplı. 366 ytl

Tarih: 1 Kasım 2008, 19:17 - İp: 88.***.**8.197
okyanus.
okyanus. (üye)

22 inç alacaksan tv al bari. Hem televizyon olur masanın üstünde hem bilgisayar ekranı.

Zengin olmak da ayrı bi dertmiş pazarbey senden bunu öğrendim. Biz para bulamıyoruz adam nasıl harcayacağını bilemiyor. Yer gün yeni bir avadanlık alıyorsun. Taşdelene gelip büro açsam senin işin çeyreği de bana gelse köşeyim valla. Pardon taşdelen değildi neydi senin ilçe ?? Haritada görünüyormu ??

Tarih: 1 Kasım 2008, 19:56 - İp: 85.***.**3.97
okyanus.
okyanus. (üye)

Ya birader onu bunu boşver de bu youtube den nasıl kayıt yapacağız biz. Vdownloader hala yotube dan indirme yapabiliyormu video formatında? Cumartesi günü bir sevaba gir bari.

Tarih: 1 Kasım 2008, 19:59 - İp: 85.***.**3.97