pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kitap Okuyalım

Sorunsal yazsam kesin dayak yerdim bu sebeple yazmadım.
Faydalı birşeyler yapmak amacı ile aramızda okuduğumuz kitaplarla ilgili paylaşım ve özellikle benim gibi kitap okumayı unutanları tekrar kitap okumaya teşvik açısından okuduğumuz kitapları yazalım. Önemli noktaları paylaşalım.
Bakalım ne sıklıkla ve hangi kitapları okuyoruz.

Tarih: 7 Ekim 2008, 23:18 - İp: 88.***.**7.35
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:20 - İp: 88.***.**3.160
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

tatarabi şu yazını kopyalasana bidaha bu sayfaya

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:25 - İp: 78.***.**7.48
deck
deck (üye)
Kocaeli / Amatör

Hımm güzel başlıkmış... Hayret Pazarbey memleketin başına sorun(sal) etmeden , böyle faydalı başlıklar açabiliyormuydun?
Klasikleri seviyorum ben ( sakın biri vadideki zambak demesin , arıza çıkartırım nefret ettim , fırlatıp attım o kitabı) Rus edebiyatını, özellikle dostoyevskiyi seviyorum (Suç ve ceza, karamazov kardeşler, budala) Tolstoy un suç ve cezası orjinali 4 cilttir (birkaç sayfa önce birileri bahsediyordu) sadeleştirilmiş 2 ciltlik halini okudum. Tolstoy fazlaca ayrıntıya giriyor. kitaplarında kullandığı dil, ortamı, havayı, atmosferi, duyguları, kişileri ,karakterleri kitabı okuyan kişinin kafasında en ince ayrıntısına kadar canlandırabilmesine olanak sağlayacak kadar detay zengini. Tabii günümüz televizyon kolaycılığına alışkın insanlar için, oldukça sıkıcı olabilir bu durum. J.R.R Tolkien in ''yüzüklerin efendisi,, ni sinemadan önce kitaptan bitirdim. Çok farklılıkları vardı, beyaz perde versiyonu ile orjinal metinlerin. Peyami safa yı severim ,(9. hariciye koğuşu, yalnızız, fatih harbiye okuduğum kitapları arasında) En son ne okudum pek hatırlamıyorum ama sanırım Paoulo Coelho nun Simyacısını okudum (tekrar- sevdiğim kitaplardan biridir, nedense üzerimde motive edici, harekete geçirici bir etkisi var ) Bir sürü kitap okudum aslındada hatırlamıyorum. neyse takip edelim bakalım bu başlığı. gerçi Pazarbeyin açtığı her başlık (konunun ne olduğu önemli değil) bir şekilde konuyla hiç alakası olmayan ama hep benzer içerikli bazı çekişmelere doğru yol alıyor nedense

Tarih: 14 Ekim 2008, 00:30 - İp: 88.***.**6.219
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Doğrusu klasikleri hiç bir zaman sevmedim..Kabul edemedim de..Tolstoy muş Cengiz Aytomovmuş..Çaykovski...Hiç birini okumadım.Daha doğruus okumak istemedim..Hatta meşhur mu meşhur şu çılgın Türkelri bile okumadım..Orhan Pamuğu Yaşar kemali de..Sevmedim bu tür "böök" adamları..

Ama Susanna Tomrrovun " Yüreğinin Götürdüğü Yere Git" i çok sevdim..Artı pek çok roman..Yazarını hatılayamayacağım ancak Hazreti Hacer annemizi anlatan bir roman okumuştum taaa lise çağlarında..ço kalın olduğu halde bir haftada okuştum onu..Çok güzel bir kitaptı..

Bir de dini içerikli pek çok kitap okudum ama onlar bende kalsın.

Tarih: 14 Ekim 2008, 01:45 - İp: 88.***.**3.16
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aman lazut hoca aman onlar sende kalsın.Birilerine batıyor o tür kitaplar nedense.
Tembelkuş bak ne güzel konu açtım niye öyle diyon.

Tarih: 14 Ekim 2008, 09:17 - İp: 85.***.**5.163
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Tedbir yahuu..

Benim bir kirmızı dememle polemik başladıysa affedin beni.
Ama hiç okumadan da atıp tutmanıN gereksizliğini siz benden iyi bilirsiniz önce okuyalım sonra yargılıyalım madem.

Orhan Pamuk denilen canlıyı yarıglayabilmek için tek kitabını okudum 'Beyaz kale' diye nasıl abartılıp neden edebiyatçı yerine konulduğuna ona göre karar verdim. Eğer o edebiyat yapıyorsa bırakın ben yaşamıyorum bu dünyada.

ve eğer bir ideali bir görüşü kötüleyecek yada yandaşlarını lekeleyyeek bir şeyler yazacaksak önce o görüşü içinden öğrenelim derim. Kendimize de güvenemiyorsak sen sus hiç bir şey söyleme sen susda (fotgrafların) gözlerin konuşsun. diye bi alıntı yapayım

#kiziltuğ' tarafından 15.10.2008 00:31:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2008, 14:55 - İp: 88.***.**6.96
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Vay kürt sait vay. Demek adama vahiy gelmiş. Demek kitap gelmiş. Çarpılmazsak iyi valla. Tatarbey tövbe de.

Tarih: 14 Ekim 2008, 14:55 - İp: 195.***.**3.95
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Dün bi lastik aldım.. yandan balon verdi..
lastikçiye gittim adam "abi sen kaldırıma vurmuşun" dedi..
yandan yemişe döndüm..
Sabahta bi müşteri çekim patladı, malzemeci onu getirdi.. netcen elden verdik parayı oda çeki elime verdi..
üstüne elektrik parası geldi. beşyüz YeniTürkdoları..

anlayacağın ordan çarpıl burdan çarpıl feleğim şaştı..
teker teker çarpın ulen..

risale-i roko
diye bişi çıkartsam yırtarmıyım acep..
olmadı gidigidi.kom.tr den satarım..

Tarih: 14 Ekim 2008, 15:52 - İp: 88.***.**5.3
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kızıltuğ ben Orhan Pamuk için bişi demedim ki?

Tarih: 14 Ekim 2008, 16:41 - İp: 88.***.**6.217
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

kırmızı renk tahrik ve de tahrip eder

Tarih: 14 Ekim 2008, 19:04 - İp: 88.***.**7.246