pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kitap Okuyalım

Sorunsal yazsam kesin dayak yerdim bu sebeple yazmadım.
Faydalı birşeyler yapmak amacı ile aramızda okuduğumuz kitaplarla ilgili paylaşım ve özellikle benim gibi kitap okumayı unutanları tekrar kitap okumaya teşvik açısından okuduğumuz kitapları yazalım. Önemli noktaları paylaşalım.
Bakalım ne sıklıkla ve hangi kitapları okuyoruz.

Tarih: 7 Ekim 2008, 23:18 - İp: 88.***.**7.35
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Hocam mükemmel bir doğa...
Ormanın kokusunu hissettim bir an.

Tarih: 13 Ekim 2008, 22:09 - İp: 88.***.**2.6
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Harmancı abi bana mı dedin..
yahu azcık ta açık konuş..Ta reklamımız olsun

Tarih: 13 Ekim 2008, 22:35 - İp: 88.***.**3.16
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Evet hocam senin sitende gördüm,harika bir doğa gerçekten.
Bana kalsa 5 dakka durmam bu gürültü kalabalığında,kaçar giderim öyle yerlere ama...

Reklamlar

link link link link link link

Tarih: 13 Ekim 2008, 22:40 - İp: 88.***.**2.6
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

said-i nursi'ye gore "risale-i nur" kendisine tanrinin istegi uzerine,
dolaysiz olarak indirilmistir. (bkz bediuzzaman cevap veriyor, 1960)

" Kuran-i Kerim ve risale-i nur, rahman ve rahim olan Allah'in bir
indirisidir.... Kuran-i Kerim ve risale-i nur'un indirilisi, aziz ve hakim olan
Allah'tandir... iste o nur, hem Kuran-ı Kerimdir, hem de risale-i nur'dur"
(said-i kurdi, bkz muslumanlik ve nurculuk - ali gozutok - 1971, s. 38) "

böyle mi diyor gerçekten?

vahiylerlemi yazmış onları?

polemik için sormuyorum gerçekten merak ediyorum.

yazarı içinde şunu soracağım cumhuriyet idaresini yikip yerine seriat idaresi getirmek gayesiyle çeşitli icraatlarda bulunmuş ve icraatları nedeniyle yıllarca hapisde kalmışmıdır?

Evlenip çocuk sahibi olurlarsa, o çocukların kötü ve dinsiz olma ihtimali varmış diye müritlerine veya kendi tabiriyle risâle-i nur şakirtlerine evlenmeyi yasak ediyormu?

Radyodan bahsederken dünyanın bir ucundan söylenen bir sözün kutudan duyulmasını kutudaki meleklerle açıklıyormu?

kürt said'in 1327 ( = 1909 ) yılında, istanbul'da vezir hanındaki ikbal-i millet matbaasında basılmış bir eseri vardır. adı: "iki mekteb-i musîbetin şahâdetnâmesi yahut divan-i harb-i örfî ve saîd-i kürd-î" dir. kendisinin saîd-i kürd-î yani kürt said) olduğunu tastik ettiği bu eserde, eserin muharriri diye de kendisini "bedîüzzaman" diye taktim etmektedir. Yargılanana kadar bu ismi kullanmıştır ve gerçek adı saidi kürdi'dir ancak mahkemede bu adla yargılanmazsın git kendine beşka bir isim bul denmesi üzerine said nursi ismini almıştır. Nur ile alakası yoktur o ismin Bitlisin Nurs köyünde doğduğu için o ismi almıştır.

Bunları şunun için yazıyorum bu kişi kendisini "bedîüzzaman" yani (Asrın harikası Kürt Sait) diye takdim ediyor bir kişinin kendisini asrın harikası olarak görmesi nitelendirmesi takdire şayan bir durum. Yoksa kürt said olmuş Türk said olmuş zerre kadar umurumda değil ırkçı falan değilim konu onun üzerine dönmesin amacım o değil.

Bahsettiğiniz risalelerinin birinde, ye'cüc me'cüc denen ve dünyayı yok edecek olan korkunç yaratıkların özbek, tatar ve kırgız gibi "akvâm-ı vahşiyye" (yani vahşi kavimler) olduğunu yazmışmıdır? Bugün Özbek, kırgız ve tatarlar arasında okuyup yazma nisbeti % 90'dır ve aralarında atom bilginleri de olmak üzere her bilim dalında yüzlerce bilgin ve uzman bulunmaktadır. Bu satırları yazacak kadar cahil, radyoyu ancak meleklerle açıklayacak kadar kapasitesi olan birisinin beni nuru ile aydınlatmasına gerek yokzaten aldım Kuran-ı Kerimi okudum ve anladım...

önce kürt kimliği ile istanbul'da arz-ı endam etmiş 31 mart olayı'nda gerici-dinci kesimi coşkuyla desteklemiş, sonra padişaha karşı fetva yayınlayarak Atatürk'e yardım etmiş, sonra cumhuriyet döneminde doğuda misyonerlik yapmış tarikat örgütlenmesine gitmiş, sonra demokrat parti zamanında "gericilik" nitelendirmesini hakeden eylemlere radikal dinci bir lider olmuş, hatta frenleri tutmamış yazdıklarının Allahın indirisi olduğunu öne sürecek raddeye gelmiş hayatı çelişkilerle dolu birisi...

Rusya, Said-i Nursi’yi istemiyor

Rusya'da açılan bir davada, Rusçaya çevrilen Said-i Nursi kitaplarının yasaklanması istendi. Savcı: "Bu kitaplar ılımlı İslamcıyı radikal, hatta terörist yapabilir."

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/6432753.asp?gid=200

Tarih: 13 Ekim 2008, 22:44 - İp: 78.***.**2.110
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Atarbey sen hala Hürriyetin yazdıklarına mı inanıyorsun.

Tarih: 13 Ekim 2008, 22:59 - İp: 88.***.**3.160
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

neye inanacağımızı şaşırdık ağam.

Kurtlar vadisini geçtim artık buralar empoze vadisi oldu...

yalnız link verdim diye üstteki satırlar alıntı zannettin galiba orada o satırlar değil sadece kalın olan kısım hürriyetteki haber ile ilgili diğerlerinin hürriyetle alakası yok...

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:03 - İp: 78.***.**2.110
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

tatarbey, Fettullahgülen de o'nun talebesi ve müridi olduğuna göre bu soruları tüm gülen tarikatı mensupları ve sempatizanlarına sordunuz herhal

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:07 - İp: 78.***.**7.48
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

mgirgin ve tatarbey aynı kişidir.
yoksa tatarbey böyle güzelce giden faydalı bir topiği gereksiz gerilime sürüklemez. evet kesin mgirgindir o.

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:15 - İp: 88.***.**3.160
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Ne gerilimi pazaremmi? Bence konu çok güzel bir yere gitti.Hem tatatbey de polemik olsun diye değil, gerçekten merak ettiği için sormuş.Soruların cevabını ben de az merak etmiyorum hani

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:17 - İp: 78.***.**7.48
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

tatarbey şimdi çarpılacaksın.
Deniz feneri çarpmışa dönersin valla.
Ruslar akıllı adam vesselam

Tarih: 13 Ekim 2008, 23:17 - İp: 88.***.**2.6