okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

55 değil emmi. 130 m2. en büyüğünden köşe dayire benimkisi.
ama memlekette emmi.
istanbul mücavir alanı genelinde değil.

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:26 - İp: 88.***.**5.215
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tek başına kalacak şikilde o evi almış anlaşılan ,,kimse sığmaz ona dar evde..Ebecilik bilem oynanamaz zira..Körebecilikte..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:27 - İp: 85.***.**5.25
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi dedim ben kırsalında almış bak. kırsalda 130 m2 olmaz. en böyük 85 olur.

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:29 - İp: 85.***.**9.54
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İst da alsen ya bakam 130 metire kareyi..O bile az aslında dar gene..,,ne işim var tuki muki ile,bastır parayı al beğendiğin yerden,,ya da kendin yaptıracaksın arsanı alıp,sarıyerlerde denize nazır..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:30 - İp: 85.***.**5.25
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bende müstakil olmalı diyorum ama dinletemiyorum müşterilere..
ben çok verin diyorum onnar az verelim diolar parayı..

neyse şincik karnım acıktı emmi..
zabaaaca çalışcam
ne yesem ki..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:35 - İp: 88.***.**2.124
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

85'i ona 130 diye satmasınlar da..Bari baksa idi kağadına bişisine resmi mertebede.Kendi gidip bakıp almamıştır,birine vekalet virip almış demekki..Nerde ve kaç mt2 olduğunu bilmiyor pzremmi..Sende kınamasana okyanusu ..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:36 - İp: 85.***.**5.25
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kiremitte bişmiş livrek paluğu yi ,,iyidir..O yoksa bastırmalı karışık pide yi bu havada daha iyi..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:38 - İp: 85.***.**5.25
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

pastırmalı pide.. abov..
nirden aklıma soktun şimdi..

konturda yokki sipariş etsek..
ben çıkam bi arayam bakem varmı yapabilcek kadar zengin bi pideci

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:39 - İp: 88.***.**2.124
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Biz yiyecez biraz sonra gali,,lezzetli olur bol bastırmalısı..Kıy paraya,,nasılsa ofis çalışıyor angara da..,,oto tamiranelerin orada mı idi senin yer hem ..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:43 - İp: 85.***.**5.25
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

heee tam içlerindeyim emmi..
biliyon tükkanın yerini.. atla gel bi gün.. atı pastırma eder yeriz..
paradan yana sıkıntım yok.. lazım oldukça basıyorum çuval mertebesinde..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:46 - İp: 88.***.**2.124