okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 13 Mayıs 2010, 00:24 - İp: 88.***.**9.191
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi çarşamba kundurası giydinmi sen keza hiç.
onun sabo gibi arkası kesik olanları var.
ayakkabının arkasına basma zahmeti olmuyor.
arkasına basılı üretiliyor default yöntemlerle.
boy uzatma garantili kundura emmi.

Tarih: 13 Mayıs 2010, 00:25 - İp: 85.***.**1.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bilmem öyle kıro şeylerini. ben greyder aldım emmi. 130 tl ye. özdilekte 110 tl idi. kendimi ütülmüş hissettim.

Tarih: 13 Mayıs 2010, 00:27 - İp: 88.***.**9.191
okyanus.
okyanus. (üye)

hiç 110 tl gibi ucuz rakamlara ayakkabı almadım emmi.
keza benim ayakkabıların sağ teki bile 110 tl den fazla ediyor.
ikinci el değerini de kaybetmiyor keza.

Tarih: 13 Mayıs 2010, 00:29 - İp: 85.***.**1.29
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ey allahım, boy uzatmak içün neler yapıyorlar bunlar.. Emmi palamıt paluğunun siyah etini yi ki,boyun çabuk uzar,,[tabi o paluğu bulursan] ..

Tarih: 13 Mayıs 2010, 00:30 - İp: 88.***.**5.172
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Aykkabı alın tabii,,nasılsa vefat edince kapının önüne koyacaklar çifter çifter nizami dizip aykkabılarınızı..

Tarih: 13 Mayıs 2010, 00:31 - İp: 88.***.**5.172
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmiler valla şimdi kimse 2. el ayakkabı giymemkmekte keza. ben hiç giymedim. yenisini alırım. Vergiden düşerim.

Tarih: 13 Mayıs 2010, 18:52 - İp: 88.***.**9.191
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ondan sonrada patlıyor çatlıyor kenarlardan,,ne çeksen de tutmuyor idi karende..

Tarih: 13 Mayıs 2010, 23:10 - İp: 88.***.**6.57
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

haklısın emmi. napen gali.

Tarih: 13 Mayıs 2010, 23:17 - İp: 88.***.**9.191
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kaderin bu senin, Kader yani..

Tarih: 13 Mayıs 2010, 23:18 - İp: 88.***.**6.57