okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İskitlere gelem oradan al beni,,kavşakta beklerim gali..Atlar çok de mi sizin orada hâla..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 18:54 - İp: 85.***.**5.25
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

eskiden çoktuda artık pek kalmadı emmi..
hep pastırna sucuk yaptılar heral..

emmi söylemesi ayıp pastırnalı pide bulamadım..
inegölün üstüne rus salatasıylan bi bardak kolaya yarım limon sıktım..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 19:15 - İp: 88.***.**2.124
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

memleket meselesinden kasıt "pastırma,sucuk" muydu PAZARamca

Ufku geniş bir insanım ben, o da bir mesele sayılır doğru... zira eşek etinden yapılanı da var ki, çok büyük mesele bu !

Tarih: 19 Mayıs 2010, 19:37 - İp: 78.***.**9.184
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi gidip normal yarım kilo pastırma alıp pideciye verseydin atardı pidenin üstüne.

evet emmi evi görmedim keza. bacanak gördü beğendi ve aldı temsil yetkisi ile.

Tarih: 19 Mayıs 2010, 19:43 - İp: 85.***.**6.186
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

emmi evi yeni mi aldı yoksa birkaç ay oluyor mu ?

Tarih: 19 Mayıs 2010, 20:12 - İp: 88.***.**2.124
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ne deyyonuz siz yav pastırma memleket mesele

Tarih: 19 Mayıs 2010, 20:15 - İp: 85.***.**9.54
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

valla ben de anlamadım "karpuz alım sorunsalı"na gelin, memleket mesleleriyle ilgilenin " dedin, geldim. "pastırma" ya geçmişsiniz

Tarih: 19 Mayıs 2010, 20:25 - İp: 78.***.**9.184
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanus bacanağına yetki vermiş,o da gidip sözde 130 mt2 olan, pzremmiye göre 85 mt2 olan bir ev almış kırsal bir yerde..Ceviz zamanı lazım olacakmış o ev ona zati..

Pzremmi pide yiyoruz gel sende yi buyur,bol bastırmalı,kaşerli felan..
Stres topu gibi ufak gavın yidik emme, garpız alıp yimedik daha..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 21:19 - İp: 85.***.**5.25
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

emmi pastırnayı emanet edecek güvenirlikte pideci nerde burda..

emmi toki evleri satışta eblek bi yöntem izledi..
o çok uzun vadeli düşük peşinatlı olan versiyonu
önce kamu personelinin bazılarına sattı..
sonra tüm kamu personeline sattı..
evler yine satılmayınca
tüm T.C vatandaşlarına bu hakkı tanıdı..
oda yeni oldu..

eğer okyanus emmi evi önceden aldıysa kesin başka birinin üstüne almıştır..
1 yıl zarfında da hak devri yapılamıyor..
dolayısıyla ceviz hasat mevsimi gelince bacanak buna terso yaparsa seyreyle sen o zaman cümbüşü

Tarih: 19 Mayıs 2010, 21:27 - İp: 88.***.**2.124
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Öyle olacak gibi görünüyor zati..Ceviz oynamaya geldim odanaaa,odana da yavrum odaanaaa,,şarkısını söyleyerekten..

Tarih: 19 Mayıs 2010, 21:34 - İp: 85.***.**5.25