Fotoğrafçılık Forumları
İftara Ne Yesek?
İftarda ne yiyeceğine karar veremeyenlerin topiği...
#tatarbey' tarafından 03.09.2008 16:37:58 tarihinde düzenlendi.
Malzemeler:
Etli kısmı için:
* 250 - 300 gr kuş başı et
* 2 domates
* 1 sivribiber
* 1 küçük soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı kaynar su
* Tuz
* Karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanlı kısmı için:
* 3 büyük boy patlıcan
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı soğuk süt
* Kaşar peyniri rendesi (3 yemek kaşığı)
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar teflon tavada çevrilerek közlenir.
Soğuyan patlıcanların kabukları soyulur ve sıcak suya tutularak bir kenara alınır.
Kuşbaşı etler çok daha küçük parçalara ayrılır.
2 yemek kaşığı zeytinyağı ile etler suyunu çekene kadar pişirilir.
Doğranmış soğan ve sarımsaklar ile sivribiber ilave edilip 1 dakika kadar pişirilir.
1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur.
Üzerine doğranmış domates eklenip birkaç dakika daha arada karıştırarak pişirilir.
Tuz ve karabiber ilave edilerek yaklaşık yarım saat daha pişirilir(etler yumuşayıncaya kadar)
Patlıcanlar (çok minik olacak şekilde ) küp küp doğranır.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un kavrulur.
Üzerine patlıcanlar ilave edilip pişirmeye karıştırarak devam edilir.
1 bardak soğuk süt yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir.
Son olarak tuz ve karabiber ve kaşar rendesi ialve edilerek kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir.
Patlıcanlı sos servis tabağının altına,etli karışım üste gelecek şekilde dökülerek servis yapılır.
Afiyetle ...
evet..
tatoo nooldu yer ayarladın mı..
hadi ya herkes seni bekliyo..
sac kavurma diyorum, başka da birşey demiyorum
atakan bir önceki sayfadaki linke tıklasana bi..
acayip nefis bişi buldum..
kendime saklayamadım tarifini buraya bile yazdım..
bide tatoyu görürsen sorarmısın
naaaapmış organizasyon işini...
şöyle sakin bi yere gidelim..
şu an canımız herşeyi istiyorda... iki lokma yiyip bide çay içinde hepsi boş geliyor..
nefs işte..
bu arada tato yol masrafını çeksinde sende gel ankaraya..
organizasyon zaten ondan..
bide otel ayarlar oldu olacak..
tatooooo uyuyomusun aslanım hadisene yaa.
organizatör tato
yol tatodan
kalacak yer tatodan
ohh ne iyi iş yav
gelirken bir iki arkadaş getirsem sakıncası olmaz demi..
önce - ki
sayfada - ki
linkte - ki
fotoğrafta - ki
yemekte - ki
etli kısım beni bozar,
ben et yemiyorum... (köfte ve sucuk hariç)
alla alla..
nası be..
köfte olunca tamamda bonfile olunca olmuyo mu..
olm ben bifteği kesince kan rengi görmezsem yemiyorum..
hatta geçen mangal yapıyoduk.. mangalcı başı benim dayıoğluylu.. ben pişmişlerden iki tane pirzola yuvarlayım dedim.. bi tanesini yuttum ikincisine davrandım.. arkadaş maşayla elime vurdu.. onlar daha pişmeyenlerden diye..
geçende kanat yiyelim dedik.. kanadı bi ıssırdım tavuk ciyakladı..
ben cinsin yemek konusunda harbiden cinsim
kırmızı et
tavuk
balık/ deniz mahsülü yemem
kırmızı et sınıfında sadece
köfte / sucuk / et döner yerim
anaa buda cılk cıktı..
şu forumda adam gibi yiyen bi tato bi ben mi varım yani..
hani şöyle kalıbına matrixine makrolarına bakanda harbi yemek düşkünü bi adam sanır..