tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

İftara Ne Yesek?

İftarda ne yiyeceğine karar veremeyenlerin topiği...



#tatarbey' tarafından 03.09.2008 16:37:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Eylül 2008, 16:37 - İp: 212.***.**8.38
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Şükür doymuştur artık.

 

Tarih: 27 Ağustos 2009, 20:32 - İp: 78.***.**9.117
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

benim iftar tamam

dişimin koğuğu dolar gibi oldu sanki.


mustafa abi iltifatınız içi teşekkür ederim emme bugün sanki ben o deyimin içine girmedim.
farkındaysanız hep ben teselli ettim.
sadece 1 teneke kola verenin kölesi olurum dedim o kadar.

 

Tarih: 27 Ağustos 2009, 20:58 - İp: 88.***.**1.183
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

 

Tarih: 27 Ağustos 2009, 21:00 - İp: 88.***.**3.83
hayat_can
hayat_can (üye)
Kocaeli / Meraklı



çok doymuşmuştum.. o yüsden buralara gelip size laf yetiştiremedim..

ayrıca Allahın sevgili kuluymuşum kii.. iftarda çiğ köfte bilene vardı..

Allahım ne yediim.. hatta şuan bulgurların hala içinde şiştiğini hissediyorum

sahurda da çok sağlam yedim.. artıkın bugün acıkmam..

ayrıca migren ben ilk defa dün çok acıkmıştım.. düne kadar böyle bir sorun yaşamadım.. neyse dün dünde kaldı..

Remi teselli kaynağım benim..

kuzumda aradı beni öldüm mü diye...

insanın sevenlerinin olması ne güzel..

migren.............. bilemiyorum yani

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 09:56 - İp: 88.***.**1.67
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

migren ustayı asmalı mı kesmelimi?

yoksa malzeme boşa zai olmasın diye bulgurlamalı mı?


nese benn böle bişe dememeiş olem yinede nede olsa daha yaşamak istiyorum.

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 11:20 - İp: 88.***.**0.128
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

"yinemi" diyeceksiniz ama..

kağıtta pastırma...

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 14:55 - İp: 88.***.**4.92
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

O nasıl bir şey roko.

Tarif alalım

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 14:57 - İp: 81.***.**6.85
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

aslında bunun bi tarifi falan yoktur..
ama lezzet açısından o kadar mühteşem birşey ki..
pekçok löküs restaurantın mönüsünde yerini alır..

o löküs restaurantlarda da o kadar basit geçiştiremediği için..

kısık ateşte geniş tavada azıcık tereyağı ile kızartılan pastırmadır..


gerçeği böyle değüldür..
pastırna eskiden kasaplarda kağıda sarılıp verilirdi.. fukaranın aldığı pastırnadan ne olacak, kasap büyükçe bir kağıda pastırnanın tüm dilimlerini tekleyerek sarar verirdi..
yani pastırnalar kağıtta tek kat halinde olmalı.. löküs pastırnada olmasa iyi olur.. şöyle azıcık yağlı olsun eti.. o kağıdı eskiden olsa sobanın üstüne atardıkya.. bu mevsimde ve devirde sobayı nerden bulacaz.. onçün... direk kısık ateş üzerindeki tavaya atıyoruz
kağıdın üzerine beyle ecik ecik bastırıyozki.. tavanın sıcağı kağıda geçsin..

tavanın kapağını arada bir kapatmakta iyi olar.. kağıdıda arada bi böyle çevirtmek falan..

o ısındıkça o tavadan bi koku çıkar..
anam o ne koku..
orucu bozar allah muhafaza..
o yüzden gaz maskesiylen yaparsan makbule geçer...

aaaanadın mı ?

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 15:32 - İp: 88.***.**4.92
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

valla eyi annadım da rokocuğum.

Bu pastırma denen zevatı severimde ah o kokusu yok mu.

Terlersin pastırma kokar, tuvalette pastırma kokar.

Pastırmayla aramızda derin bir aşk olsada yanına yaklaşmam ben.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 15:42 - İp: 81.***.**6.85
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bugünkü olayımız mantar üstüne kaşar parçaları döşeme hareketi

bu tarifi vermek üzere ünlü üstadımız tatoyu sahneye çağırıyorum..
tato buraya mantar havaya..

gelsene tato.. ılıman eniştem benim.. iç bölgelerde mutedil dalgalı..

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 17:23 - İp: 88.***.**4.92