harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Evet Mi Hayır Mı?

Referandum öncesi netfotoğrafın nabzı nasıl atıyor?
Kişiselleştirmeden,kırmadan,dökmeden,hayatın içinden...
EVETse neden?
HAYIRsa neden?

Tarih: 25 Temmuz 2010, 02:36 - İp: 78.***.**2.255
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi pasaport harçları yüksek diye uzatmamış idim pasaportun süresini.
lakin şimdi 10 yıllık harç 350 tl ye inmiş.
keza rusyaya vize kalktı diyorlar lakin o da yalan ama inanmış gibi yapalım.
moskovaya gitmek isterim emmi.
lakin beraber gidelim diyecem ama sana günah fazla yazar.

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:43 - İp: 85.***.**8.128
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

günahsız serciz yokmu.

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:47 - İp: 78.***.**9.61
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Refrandumda Eveti Savunanlar Meşhur sevr antlaşmalarını bi daha okusa iyi olur. Keza antlasmayı imzalayanlardan ALİ KEMAL . beyi lazut hocanın memleketinde ahali linç etmiş idi .

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:54 - İp: 78.***.**9.132
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Moskovada orman yangınları var gidemessiniz. Biz bayramdan sona suriye ye gidiyoz hemide motorlarla

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:58 - İp: 78.***.**9.132
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Benim memlketimde vatanı için bir keser çakmayanı da aynı ederler hıyanet edeni de..

Ama önemli olan senin memlketinindekilerin ne yaptığı?

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:59 - İp: 88.***.**6.19
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Nasıl yani anlıyamadım hocam

Tarih: 9 Ağustos 2010, 00:45 - İp: 78.***.**4.190
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Esasen bir Manisali olarak Lazut hocaya defans yapalim:
lazut hoca demiski;Halkın egemen olduğu bir ülkede halkın çoğunluğunun seçtiği milletvekillerinin çıkardığı yasaların uygulanmasını engelleyen mercide neden bu milletvekillerini temsil eden "birisi" yok..
-----Nedeni;Olay demokratik bir ortamin sart olmasindan ibaret..Yargi adi uzerinde Iktidardan olani yada olmayani esit sartlarda yargilamak icin vardir.Yoksa %40 la iktidarda olan bir parti,%60 kendine oy vermemis insanlara nasil bir demokratik ortam sunabilir?Yada nerede bunun cogunluk anlayisi?Ayrica herzaman cogunluk mu haklidir ki?Ben gidip bi adami bicaklasam,deliller falan beni katil gosterse ama arkamdada cogunluk beni destekleyip yapmadi bu dese ve bende beraat etsem gibi bir adaletsizlikten baska bisey degi.Şayet AKP Hükümeti Anayasa Mahkemesi’ni demokratik bir yapıya kavuşturmak, bağımsız ve tarafsız çalışan bir üst yargı organı niteliği kazandırmak isteseydi(ki istemedigini belirtti orasida ayri), üyelerin çoğunluğunun TBMM tarafından nitelikli çoğunlukla seçilmesini öngören bir değişiklik sunabilirdi. Bunun Avrupa’da, başta Alman sistemi olmak üzere pek çok örneği vardır. O zaman TBMM’de adaylar üzerinde bir uzlaşı sağlanması zorunlu olur, adaylarda siyasal eğilimler yerine, öncelikle bilgi, deneyim, bağımsızlık, tarafsızlık gibi özellikler aranırdı.

Demiski:Hani keşke 12 eylülün tüm paşalları yargılansa..Hepsine tek tek hesap sorulsa..Ama bugün 35 maddeyi ileri süren efendilerin aklı onlarca yıl neredeydi.Ha ama tabi onlar gene haklı..öyle ya recep bey sahtekar..recep bey falan filan..Ama o falan filanın açtığı yolda ilerliyor gandi efendişiler haberi..;
----Büyükanıt muhtıra veriyor. Çıkıp mağdur edebiyatı, darbe edebiyatı yapıyorlar iktidara geliyorlar. Sonra dönüyor ‘Yaşar paşa sen görevini yaptın, halkı kandırdık ben de sana üstün hizmet madalyası veriyorum’ diyor.Bumudur 12 Eylul pasalarini yada anlasiyisini yargilayacak parti.Ustun hizmet madalyasi+Audi A8 sanirim zirhli olanindan???

Demiski;Hiç bir parti umurumda değil.:Bu ülkeye kim bir çivi çakarsa ben onu bilirim..Onu söylerim.Propangandalrın hiç birinin gözümde değeri yok..Ben gerçeklere bakarım..ne demiş ne yapmış ona bakarım..
-----Yav hocam ben babamin butun mallarini satsam inan milyoner olabilirim ama ileride zor duruma dusersem ne yer ne icerim?O yuzden kiralarim falan yani.AKP napti.Satalim sicak para girsin.Sonra o paralarin 1000 de 1 ine duble yol.Ama ne duble yol yarisi cokuyor masallah...Bumudur civi cakmak.
Siz zamaninda Banka sistemini saglamlastiran bir beyefendi vardir ona sukredeceginize ,yanlis yere sukrediyorsunuz gibime geliyor.

#ozansan' tarafından 09.08.2010 04:30:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ağustos 2010, 03:25 - İp: 221.***.**6.23
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Manisa, manisa bir iki..Sessim geliyor mu?
Tek tek gelin kardeşim, tek tek gelin.
Zaten tatile çıkamamışım canım sıkkın..
Bir de sizinle mi uğraşacağım..

...........................................

ozansan abi bk kardeşim..

Halkın egemenliği diyoruz..Allah aşkına ne demek bu? Halkın kendi kanunlarını yapması, kendi kanunlarını düzeltmesi vs vs değil mi?

Anaya Mahkemesinin yaptığı çıkarılan kanunların anayasaya uygun olup olmadığına karar vermek..Doğru mu? Doğru..

Peki bu anayasa haşa vhiyle mi geldi hayır..O da bir zamanlar yasama organı olan halkın kendi egemneliğine dayalı olarak meclise gönderdiği milletvekilllerinin - ki son anaysanın bu dediğim ile alaksı yok, zaten cıngar da ordan çıkıyor- oluşturduğu TBMM tarafından çıkarılmış..

Peki zaten TBMM nin kendi çıkardığı bir anaysnın ilgili maddelerini çağın grektirdiği şekilde yeniden düzenlemek, yeniden çıkarmak neden mümkün olmuyor.

Deniyor ki rejim değişecek.Kardeşim rejimi ayakta tutan zaten bu halk değil mi..eğer değiştirmek istiyorsa değiştirir.Kİ KİMSENİN BÖYLE BİR NİYETİ YOK.

Allah rızası için bunun mantığını biri bana anlatsın.Eğer halk kazaran yanlış olarak veya en azından o zamana uygun olarak çıkardığı bir anayasa yapışsa eyvah yandık..Sağolsun AYM.Daha onun değiştirmek ne mümkün..Ve isz de çıkıp bunun adına DEMOKRASİ diyeceksiniz.

işin ilginç yanı her şeyi anlıyorum ama bu AYM üyeleri arasında meclisin ö çıkardığı kanunların dayanaklarını, sonuçlarını mütala edecek bir TBMM üyesi niye olmasın orda onu da anlamıyorum

BENİM ÖNERİM: Siz adına ne derseniz deyin ama ben Yüksek İstişare Kurulu diyeceğim bir kurul oluşturulur.

Bu kurulu Yüksek yargı elemanları, TBMM üyeleri, sivil Toplum örgütleri yöneticileri ve akademisyenler oluşturur.

Bunların sayısal dağılımları ben sadece çoktan aza doğru diyorum yargı organı elemanları, akademisyenler, TBMM üyeleri ve STK yöeticileri..

Çıkarılan tüm yasalar bu YİK ten geçtikten sonra cumhurbaşkanına gider.Ve kesinlikle onaylayacak son makam cumhurbaşlaaknı olmalı..

Toplam üye sayısı 29 u -neden yirmidokuz dedim ben de bilmiyorum- gfeçmeyecek olan YİK in karar verme çoğunluğu da 3/5 veya 4/5 olmalıdır..

YİK kararını vcerirken anyasanın temel kanunlaı bazında değerlendirme yapmalıdır.

.............................................

Biliyorum biraz uzun oldu ama AYM gibi bir hakem heyeti elbette olmalıdır.Ama halkı temsil eden TBMM nin çıkardığı yasaları da zorlama sebeplerle 11 üyenin ağıyla engellenmesi bana çok demokratik gelmiyor..

Tarih: 9 Ağustos 2010, 10:14 - İp: 212.***.**2.137
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

tesfiyeci emmi benimde pejo mobiletim var . bende gelebilirmiyim siznen.

Tarih: 9 Ağustos 2010, 11:57 - İp: 78.***.**9.101
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

benim dayıoğlununda "neden" marka mobilleti var.
düşük iso da çekilmiş fotolarını yüklemiş idim topic ortamına.
bende onu emanet alıp gelebilirmiyim.
keza pejo gelebiliyor ise "neden" neden gelemesin.
sanayi esnafının en kıl olduğu markadır peco.
ama severler keza zengin peco sahiplerini.
o da ayrı bir muhamma.

Tarih: 9 Ağustos 2010, 13:31 - İp: 85.***.**8.128