Fotoğrafçılık Forumları
Anadolu Gayfe..
Entel cafe denen yere muhalif olarak açılmıştır
Anadolu ruhu taşıyan her türk vatandaşını gayfemize bekliyoruz
Forum müdavimlerinin pek ortada görünmediği ve forumun bu durgun günlerinde, bu gayfeyi açmak akıl karı değil belki ama..
Olsun, nasip
Anadolu'ya dair herşey, her düşünce, her uygulama müessesemizde geçerli olup, entel hareket ve girişimler yassahtır
HOŞ GELDİNİİİZZZZZZZ....
FOTOĞRAF: Rıdvan Çelik..
bu sefer servise durumu anlattım.
- abi ön disk freni istersen yumuşatabilirim
dedi.
bakalım görecezzz
not: ben kaza yapmadım motor intihar etti.
Remi geçmiş olsun moturdan düşmenin ne oldugunu bilirim.
Gerçekden üzüldüm
Moturnan viraj alırken arkada oturanında etkisi oluyo
Öööle gazık gibi motura tutunuyo Sağa sola ivme yaptırıyo
Herkesi moturun arkasına bindirmemek gerekiyo
motoru ilk kullandığım yıllarda herzamanki girdiğim viraja yağmur yağdığındada aynı hız ve aynı yatış şeklinde girdim.bir anda kendimi yerde buldum.meğerse ıslak yollarda normalden az yatırmak gerekiyor.
bide scooterler çok kayıyor.normal motor gibi değil.kışın gözümün önünde çok scooter kaydı.ben o yüzden hep motor tercihi yaptım.remi 3 marka motor öneririm.az yakan şehir içi için ybr 125,apaçi 1500cc.ve honda cbf 150.ben şehir içi ybr 125 i tercih ederim.
ben geçici olarak motorculuğu bıraktım.fakat istanbulda şehir içi en uygun ulaşım aracı olarak görüyorum.
demeyi unutmuştum.bu arada geçmiş olsun.
#lightningman' tarafından 03.05.2011 22:26:43 tarihinde düzenlendi.
sağolasın lightningman
125lik motor epey aradım bulamadım. bende isterdim yamaha tarzı kaliteli motora binmeyi. fakat herkes bütçesine göre gidiyor malesef.
öte yandan şöyle bişey daha var, 125lik motorlarda iki kişi bindiğinde neredeyse biribirine yapışıyor. buda benim en nefret ettiğim şeydir. iki kişi dahi binse motorda arkadakinle öndeki arasında mesafe olmalı. olmalı ki şöför rahatça sürüş yapabilsin.
akrabam 750tlye, 2.el 125lik ramzey motor aldı. inanın iyikide 125lik almamışım dedim kendi kendime. okadar küçük motor mu olur yaw.
sizinde dediğiniz gibi güçlü motor küçük tekerin ceremesini çekiyorum. öğrenmiş olduk
motoru servisten çıkarınca manevra testleri yapacağım. huyunu tüyünü iyice öğrenmem gerek. yoksa 2. bir kaza daha gelir allah korusun.
ufakken büyük tekerlekli motor çok kullandım. özellikle ufak teker olsun scotter olsun istedim.
mesela izmir ve istanbul gibi yerlere harley tarzı motorlar daha güzel gider bence. bu tip motorlar çok yakarlar ama mondialleri bile var bu tip motorların onlar az yakmakta. yani biraz bütçeye birazda amaca göre seçim yapmalı. gönül isterki harleye binelim ama onlarda hem pahalı hemde bakımlı hemde çok yakıyor.
http://www.harley-davidson.com/es_XX/Content/Pages/2010_Motorcycles/bike/heritage_softail_classic.html
istanbulda herşey daha ucuzmu.motorlara baktım burda fiyatlar daha uygun.
dediğim gibi remi scooterler şehir içi iyi ama.kaza yapma riski daha fazla.küçük teker çok kayar ıslak veya kumlu yada küçük taşlı yollarda.
ben motoru hep hava atma aracı değil ulaşım aracı olarak gördüm.götürsün getirsin.olmazsa 2 dakka geç kalalım nolucak.
tekrar iyi sürüşler.
örnek olarak koyduğum motorlar sadece motorun tipini göstermek içindi. ben açıçası sadece götüsün getirsin diye bakmam. öyle olsaydı mobilet alırdım.
bu motorlarla ister istemez şehir dışına çıkıyorsun. ister istemez iki kişi biniyorsun. ve ister istemez koltuğun altında birşeyler oluyor. toplam yük 125lik motorlar için uygun değil. eğer benim dediğim harley tipler dışında motora binilirse kasıklar bir süre sonra ağrıyor. scotterde bu yok. seni yormuyor.
arada sırada da olsa iki kişi binip uzağa gitmek icap ediyor. işte ozaman farkı görüyorsunuz. kaza konusunda tecrübe edinmiş oldum.
saygılar.
Remi sen beni dinle. O moturdan bi an önce gurtul sat gitsin
Aldığın motur turing tipi olsun teker çapı en az 18 inch olsun
Emmi turing tipi moturlarda Benzin deposunu bacaklarınlan sıkıyon kıstırıyon bu meyanda moturlan sürücü bi bütün oluyo tek parca gibi
Scoturda sandalyede oturur gibi oturuyon motur viraj alırkene bi yannı ivme yapdımıdı üstündeki sürücü ivmeyi dengeleyemiyo bacaklarını gullanamıyo
Önden depolu moturlarda depoya bacaklarınlan ivme verip moturu farkında olmadan dengeliyon
Önden depolu moturu ellerini bırakıp kullanabiliyon.
Senin motur scotur değilde Turing olsaydı sen orda düşmezdin
%100 doğru söylüyorsun emmi. bende farkındayım bacak arası olayı dengesizliğini..
lakin vakti zamanında bu tip motorlara çok bindim. artık scotter tipi motora binmek istiyorum.
yarın bi gün alacak olursam mondialin yada başka ucuz ve az yakanların harley davidson motorlarına benzeyen, yere yakın koltuğu geniş motorunu almak istiyorum.
şimdilik memnunum motorumdan satmayı düşünmüyorum.
-------------------
amcaoğlunun yanındayken bşirisiyle tanıştım. honda motor almış sıfır. 2.5 milyar (eski parayla) daha önce scotter almış ve düşmüş. ondan sonra satmış. şimdi yine büyük tekerleklisinden almış. alışmışım abi dedi. sende sat bunlardan al dedi. yani kim görsem böyle diyorm ama ben yinede satmayı düşünmüyorum. dikkatli kullanmak gerek demekki bu tip motorları..
herkese selam
İlgili olabilecek konular
-
Istanbul Anadolu Yakası Yerler?
25 Tem. 2014, 17:13 schwarzqeist
2208812 Eki. 2014, 14:49
boranyildirim -
İst. Anadolu Yakası Fot. Eğitimi
22 Şub. 2005, 13:17 gugux
81226623 Mar. 2011, 02:38
av.ozguryilmaz -
-