flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

1. Sucuk Savaşı

Afyonlu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Afyon sucuğu Kayseri sucuğunu geçti" deyince kıyamet koptu. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Hürriyet.com.tr'ye ateş püskürdü, "Bu sözler, Afyonlu Bakanın, Afyon milliyetçiliğinin verdiği heyecanla söylenmiş. O sadece Afyon'un bakanı değil. Kayseri halkına bir özür borçlu. Çünkü, Kayseri sucuğu rakipsizdir" dedi. Afyon'dan gelen yanıt ise kısa ve netti: "Afyon, sucuk ve pastırma konusunda doğal işaret patentlerini aldı. Üreticiler yazın güneydeki marketlere ürün yetiştiremiyor..."

oylama bile başla sizce hagis ilin sucuğu güzel
oylama burada

Tarih: 4 Mart 2008, 12:08 - İp: 85.***.**8.85
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ağabey benim ortamım ezine koyun peyniri artı kavun karpuzdur.
Yanında ezme de olsa fena olmaz.
Fazlada karıştırmamak lazım.
Dün evde ocakbaşı ortamı yapıyım dedim. Olmadı tutmuyor lezzet. Elektrikli ızgarayla kömür ateşi bu kadar farketmemeliydi.
Benim yine teraslı bir eve taşınmam lazım.

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 20:32 - İp: 85.***.**0.126
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kömürde mangalda yapma pek sık sık..Eski jet dediğimiz elektrikli ızgaralar var onlar iyidir..İçinde ince telleri olanı..

Sonradan çıkan ucuber dandik aletler ile yaparsan,mahalleyi kokutursun orada mazallah..

Gel takıl bir ara gösteririm sana,ilkel yaşama gari emmi..

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 21:35 - İp: 88.***.**4.220
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ızgara kaliteliydi ağabey. arçelik marka.
ama olmuyor. ocakbaşındaki gibi değil lezzet. tatsız tuzsuz oluoyr etler.

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 22:05 - İp: 85.***.**0.126
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Biz piknikte yeni bir dönem başlattık..

Tüpün üstüne takılan saç üzerinde yumurtalı sucuk dönemi..

Herkese tavsiye ederim..

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 22:24 - İp: 88.***.**2.16
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Al bir çingen mangalı keyfine bak emmi..
Keyfinder diye de bir prog vardı galiba internette de..

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 22:25 - İp: 88.***.**4.220
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

milletin canı çekmiş herhalde buyrun gelin afyon bölüşürüz ekmeğimizide sucuğumuzuda. çıkarız safariye çekeriz fotoğrafları yorulursak otururuz bir pınar başına yaparız en babasından sucuk olayını .

#flassv' tarafından 15.06.2009 14:19:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 12:38 - İp: 212.***.**2.78
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pazaremmi ile bir istihşare ediverin , o lezzetli sucukları müteakip olarak pişirip yeriz dağ bayır mertebesinde..Şaban usta da gelir..

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 23:00 - İp: 88.***.**2.96
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

gelirim mustafa..şart değil tabiide..yiyeceğimiz sucukta,mümkün olabildiğince malak eti olması lazım..greçekten sucuk yiyeceksek öyle olmalı..baharat kuvvetiyle yapılanlar bence makbül değil...üstünede manda yoğurdu ve kaymağı..bende hakiki el yapımı sayılabilecek kemalpaşa tatlısı getiririm....kendimde oralıyım..o kadarını bilelim....

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 23:10 - İp: 88.***.**1.101
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Şu ev yapımı kemalpaşanın tarifini versene şaban ağabey.
Mukabilinde bende pekmezli kabak tatlısı tarifi veririm.

Ağabey seneler önce stajyerken kemalpaşaya hacize gitmiştim. Otobüs beni yol ayrımında indirdi gece vakti. Kemalpaşa ne tarafta görüp bilemedim karanlıkta. Keza köpek sesleri de var idi. Yol kenarında çantamı yastık yaptım uyudum gün ışıyıncaya kadar. Sonra pazarda hesap makinesi satan bir adam beni götürmüştü ilçeye gün ışıması mukabili. Keza o gün pazar mertebesi var idi kemalpaşada.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 00:05 - İp: 85.***.**0.126
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Valla okyanus kemalpaşadan ne zaman geçsem yolu şehir dışı mantalite gereği..Yolda insen vasıtadan,yayan ilçe merkezine zor gidilir hele gece ise..Anladım dediğini..

Bizde keklik avına giderken mudurnudan geçmiştik, şöyle bir tavuk kızartma yesek dedik saat daha akşam yirmibir suları..Ortalıkta kimse yok millet uyumuş dar yollar ve tavuk çiftlik eski binaları haricinde ortada da açık bir yemek yiyecek yer yok idi..
Mecburen Nallıhan da yenilmişti kızarmış tavuklar el ile koparılarak gece onikiden sonra..

Gün ağarınca birde kuzu gibi tavşan vurulunca taşımak ve pirelenmek de cabası idi..Daha sonra çuval mukabili ve köy meydanı istirahatgâh..

Şu Afyon işini ayarlayın bakalım da , meşe kurusu dallar üstü,söğüt dallarına takılmış sucuk kızartma daha lezzetli olur orada..İki taş arasında mesela..

Okyanus sen gelemezsin ,işlerin var gali..

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 01:19 - İp: 88.***.**1.160