Fotoğrafçılık Forumları
Yılın Kamerası 2006 - Sony A100
Arkadaşlar,
popphoto.com sitesinin değerlendirmesine göre 2006 Yılın Kamerası ödülünü Sony A100 almış.
http://www.popphoto.com/popularphotographyfeatures/3440/the-camera-of-the-year-2006.html
Bu ödülü geçen sene Canon EOS 5D'nin almış olmasına da dikkatinizi çekerim.
Değerlendirme kriteri ise, "The camera that best refines or redefines photography" yani, "fotoğrafçılığı en iyi rafine eden veya tekrar tanımlayan" gibi bir tercüme yapılabilir. Özelliği de çeşitli bileşenleri en iyi şekilde bir araya getirmesi olarak tanımlanmış.
Metnin sonundaki "benzer özellikleri de taşıyan K10D'i sabırsızlıkla bekliyoruz" kısmı da dikkatimi çekti
#cfiliz' tarafından 23.11.2006 16:43:39 tarihinde düzenlendi.
İlker sağolasın...
elimden geleni yapıyorum diyelim Küçükken Babamın üstten bakmalı bir fotoğraf makinesi vardı, adını hatırlamıyorum... Elime almama dahi izin vermediler! Sonraları Astsubay eniştem Amerikadan polaroid bir makine getirdi. Onu da hiç kullanamadım. Nasıl bir hınçsa artık kendi paramla aldığım ilk şeylerden biri bir fotoğraf makinesiydi (çok berbat plastik bir şey)
Filmli makineler de Rus pazarından alınma bir Zenitle zirve yaptım... çektiklerim eş dost arasında da takdir topladı ama filmle uğraşmanın zorluğu yüzünden hobi gömüldü gitti...
Malum dijitaller çıkıp da mertlik bozulunca yeniden başladım fotoğraf çekmeye... Herşeyden önce bu, kişisel terapimdir. Yaşamın getirdiği tüm zehri ve sıkıntıyı fotoğraf çekerek ve kendimi yeni bir kimlikte tanımlayarak atmaya çalışıyorum.Ben esnaf adamım ve iş çevremde ki insanlşarla konuşabildiklerim sınırlı.. Fotoğraf çekmek bana kaçma fırsatı sağlıyor, Ayrıca beni sosyalleştirdiğini de farkettim. Pek çok dost edindim bu sayede...
#muratsen' tarafından 04.12.2006 10:23:30 tarihinde düzenlendi.
Murat fotoğraflar harika. Makinelerle ilgili düşüncelerimiz aynı. Bende aynı donanıma sahibim. R1 hakikaten bir başka.A100 aldıktan sonra R1 i elden çıkarmaya kıyamadım. Fotolar için yeniden tebrik ederim.
Muratsen, fotoğraflar çok güzel
Senin çektiğin fotoğrafın bir benzeri de Nikon D2X le çekilmişi var, mini bir karşılaştırma olması açısından yan yana koyuyorum. Fotoda PS müdahalesi yoktur.
Bu ve gördüğüm bir kaç fotoya göre A100' e kesinlikle doğallıktan yoksun diyebilirim. "Sony'nin hiçbir modelinde bu kadar iç karartıcı renkler çıkmamıştır"
Son karşılaştırmada, a100' ün yetersiz olduğu açıkça görülmekte. Yüzyılın makinesi seçilmesi konusuna da kesinlikle katılmıyorum. Sony bu piyasaya (DSLR) yeni girdiğinden haliyle kendini şişirecektir, bunun nasıl olacağı zaten belli...
sayın nafri2...
muratsen in 6. sayfadaki fotoğraflarını beğenmemeniz ..çok şaşırtıcı.....dediğinizin aksine bence çok doğal renkler ve net fotoğraflar. xtolga nın karşılaştırması...resimlerdede belli olduğu üzere çok farkı ışık şartlarında yapılmış.ki bence muratsen in ışığı çok daha hoş.ayrıca...sony alfa yüyılın fotoğraf makinesi seçilmedi tabiki. sadece bir kurumun verdiği yılın kamerası ödülene layık oldı...daha bir çok değişik kurumların verdiği ödüller var.
renkler ve zevkler tartışılmazmış
açıkcası bana da Sony nin renkleri daha doğal geldi! xtolganın gönderdiği at fotosunda renkler canlı ama sanki fazla canlı... bu arada bu iki foto arasında tam karşılaştırma yapılamaz çünkü çok fazla değişken var. iki fotonun tek ortak yanı ikisinde de benzer kadraj bir bayan ve bir at olması!
Bu arada o makinelerden biri (body) 6960 YTL diğeri 1600 YTL
bir makineyi değerlendirirken en önemli kriterlerden biri de ne kadar ekmeğe kaç köfte verdiğidir...
Bu arada ben kit lensle bu kalitede çekim yapan bir SLR ye rastlamış değilim. Nafirnin aksine Nikon D70S isterim diye bağıran bir arkadaşım Sapanca gezisinden sonra A100 demeye başladı!
#muratsen' tarafından 05.12.2006 11:10:48 tarihinde düzenlendi.
nafri2, eleştirine ben de katılamıyorum doğrusu..
Sonuçta ral ve muratsen'in dediği gibi, ışık, ortam, vs herşey çok farklı - sadece benzerlik bir at ve bayan olması.
Tabii ki fotoğrafçılık konusunda benden çok daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar olsa da, bana kalırsa iki makinayı karşılaştırmak için bu iki fotoğraf kullanılamaz. Hatta, profesyonelce hazırlanmış sahneler haricinde çekilen aynı sahneler haricinde, makinaları bu şekilde kıyaslamak yöntem olarak da doğru olmayacaktır. Yani, içerikten öte, yöntem olarak doğru olmadığını düşünüyorum. Sadece belirli şartlar altında belirli bir makinanın ne çektiğini gösterebilir.
Ayrıca, şahsi fikrime göre 6.sayfadaki fotoğraflar da son derece keskin
Hem öyle yüzyılın makinası filan da demedim ki
bu arada dikkat etmemişim ama bu Nafri2 kardeşin forumda ki ilk mesajı... ilginç bir merhabalaşma olmuş
Arkadaşlar eğer xtolganın koyduğu fotoğraflardan sağdaki muratsen'in çektiği fotoğrafsa (beyaz giyinen bayan) -ki sanırım öyle- ya nikon çoook dandik bir makine, ya nikonla çeken amatör bile değil, yada muratsen doğuştan fotoğrafçı... Eğer sağdaki nikona aitse -ki sanmıyuorum- 6. sayfadaki fotoğraflar yine sölediğimi destekler... sony Alpha100 mükemmele yakın bir makine arkadaşlar. bunu kabulş edelim artık... Sony R1 gibi bir mükemmelden sonra sonynin kötü bir DSLR yapacağıda düşünülmez zaten. Merakla bekliyorum çıkacak yeni modelleri... Kişisel görüşüm bunlar. Ama biliyorumki benim gibi düşünen çok insan var.... Muratsen sen bu işi biliyosun abi.. Böle devam et... (abi dedim çünkü gerçekten abim sayılırsın. nerden baksan en az 7-8 yaş vardır aramızda) öfff saçmaladım yine.. hadi eyww
İlgili olabilecek konular
-
14 Yılın Ardından Fotografhane Yeniden Yayında!
12 May. 2022, 11:23 miratcenk
091312 May. 2022, 11:23
miratcenk -
2021 Yılının En Önemli Fotoğraf Olayları
09 Oca. 2022, 10:48 miratcenk
0144309 Oca. 2022, 10:48
miratcenk -
2018 Yılında Eski Makine Alacak Meraklıdan...
18 Şub. 2018, 19:24 umutemrey
1364019 Şub. 2018, 10:39
ercan43 -
-
Sony Hdv Hd 1000 Omuz Kamerası
06 Şub. 2008, 23:41 yenicag
253249302 Eyl. 2012, 16:16
studyobarkin -
Reuters 2011 Yılının En İyi Fotoğrafları
26 Ara. 2011, 00:49 ilkerl
0215726 Ara. 2011, 00:50
ilkerl -