Fotoğrafçılık Forumları
Yeni Başlayan Birisi İçin S3 Doğru
Merhabalar herkese. Bende bir süredir takip ediyorum yazılanları. Fotograflara eskiden beri merakım vardı ama elimde makinam olmadığı için sadece izlemekle yetiniyordum. Şimdi artık makina alabileceğim. Bunun için 1000 ytl kadar ayırabiliyorum. Sizlerin yazdıkları doğrultusunda canon s3 modelini beğeniyorum. Ama alıp da fotograf çekmeyi öğrendiğimde keşke bunu değilde şu modeli alsaymışım demek istemiyorum. Fotograf işine yeni başlayan biri olarak sizce de s3 doğru bir seçimmidir?
mim-ayse hoşgeldin. Fotoğraf işine giriş yaptığına göre bundan sonra hayatında o keşkeler bol miktarda olacak. Öncelikle buna alıştır kendini Sonra ilk makinen olarak hangisini beğendiysen onu al.
bitpire teşekkür ederim
aslında benim bakıp elime aldığımda ilk beğendiğim model canon A640 idi. Çünkü sürekli çantamda bulunsun istiyorum. Küçük olması bir avantaj gibi gelmişti ama dediğim gibi sonradan aman az büyük olsaymış da s3 olsaymış der miyim diye ikisi arasında kaldım
Evet arkadaşlar s3 için başka fikri olan yok mu yani
Ayşe Hanım merhabalar..Piyasadaki onca marka ve model arasında insanın seçim yapmakta zorlanması doğal..Ama seçim yapmaktaki zorlanmanın ardında, çoğu zaman tüketicinin fotoğraf makinesi alırken amacını ve makineyi ne amaçla kullanacağını belirlememesi geliyor.Size öncelikle makineyi ne amaçla alacağını belirlemenizi öneririm.Yani aile, arkadaşlar arasında çekim yapmak için taşıması kolay kompakt bir model mi almak istiyorsunuz, yoksa fotoğraf çekmek için ilaki önemli bir günün olmasını beklemeye gerek duymayan,hobi amaçlı fotoğraf çeken, kendini fotoğrafçılık konusunda geliştirmk isteyen birisi misiniz?Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu söylediklerimden ikici gruba giriyorsunuz.Bu anlamda, S3 ''ultra yüksek zoom'' sınıfına giren bir cihazdır.Yani üzerindeki enstantane, diyafam gibi ayarları bir SLR makinedeki gibi gelişmiş olmayan, ama kompakt makinelerdekinden de fazla olan,10 veya 12x optik zoma sahip makinelerdir.Eğer gerçekten kendinizi geliştirmek ve ilerde''keşke..''dememek için bence biraz daha bütçenizi zorlayın ve giriş seviyesi DSLR alın..Bunun dışında kompakt bir makineye 1000 YTL gibi bir para vermek hiç mantıklı olmadığı gibi kompakt makineleri kullananlar, üzerlerindei 3x optik zoomu dahi kullanmaya ihtiyaç duymuyorlar.Böylece yanınıda taşıması zor bir makineyi gereksizyere almış olursunuz..Tercih sizin..
Havacilik gosterisine gittiniz veya paraya kiyip bilet aldininiz ve binde birlik bir sans eseri bir tanidiginizdan devetiye ayarladiniz F1 pistinde yer buldunuz. Veya yolda yuruyorsunuz, birden havada ucan bir kartal ilginizi cekti. Vapurdasiniz, kictaki acik guvertede, bir anda etrafinizi marti surusu sardi.
Cikardiniz cebinizden ultra zoom Canon S3unuzu (veya Panasonic FZ50nizi, veya Fuji 9500'unuzu, hic farketmez), zoomladiniz hedefe, niyetiniz bol bol fotograf cekmek, bastiniz denklansore.
O da ne ..... zzziiiiiiizzzzzzzzttttt.....biiiiizzzzzztttt....zzzzziiiiiiizzzzzt......bbbbiiiiizzzzz..... en nihayet.... click
Kus nerde ? Araba nerde? Ucak nerde ?
Kacmis, bir daha, zzziiiizzzzt.....bbbiiiizzzzzzt.....klick
Yine yok, bir daha,
zzziiiiizzzztt......bbbiiiiizzzzzzt..hadi lan......zzzziiiizztt....ceksene ulan esssogluessek.....bbiiiiiizzzzzzt....klick
Olmadi, bir daha..........
Aksama kadar elinizde bir tanecik bile aksiyon fotografi yok.
Iste DSLR ile almayi dusundugunuz Canon S3'un en temel farki bu, goruntu kalitesi falan sonraki konu.
Yok ben aksiyon hastasi degilim diyorsaniz, hic dusunmeyin, alin Canon S3'unuzu.
antika senin yorumlara hastayım bence daha sık yorum yapmalasın günün monotonluğu geçiyor
bence canon s3 lcd ekranının küçüklüğü hariç bu katagoride alınabilecek en iyi makinelerden biri, sony h5 modeli ile canon s3 ü bir mağazda deneyin , hangisini beğenirseniz onu alın, kolay taşınabilirlik istediğiniz için şu aşamada dslr le pek bakmayın bence, objektif taşıma ve değiştirme gibi dertlerden kurtulursunuz.
s2 yi kullandım.Sınıfının en iyisi idi diyebilirim.
S2 nin kötü tarafları
1-Çok kötü lcd
2- Yavas focus
3-Yavaş arka arkaya çekim (Seri çekim değil)
4-Bol bol yanlış focus
5-Gıcık tasarım
İyi tarafları
1-Olağanüstü video kullanımı
2-Süper seri çekim
3-Çok iyi fotoğraf kalitesi
4-Süper pil performansı.
5-Olağanüstü hızlı izleme, zoom, türkçe menü
aeron, antika, ral ve pazarbey öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Tam galiba karar verdim demişken kafam daha da bulandı şimdi. Öncelikle bundan daha pahalıya gelebilecek ve de daha üstün bir makine alabileceğimi sanmıyorum çünkü bütçemi gerçekten zorlayacağım. Mkinayı nerelerde kullanmayı düşünüyorum. Evet tabikide aile arkadaş resimleride çekeceğim ama kendimi bu konuda geliştirmek özelliklede doğa fotoğrafları çekmek istiyorum. Bana ilginç gelebilecek objeler, peysaj düzenlemeleri, değişik mimari örnekler... vs. Bu liste uzayacaktır yani.Benim bildiğim şu : Ben fotoğraf çekmesini bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum. Bunun içinde sürekli yanımda taşıyabileceğim, başlangıç aşamasında teknik bilgileri tam anlamıyla öğrenene kadar benim işimi görecek bir makine almak. Yani bundan daha profesyonel birşeyi alabileceğimi sanmıyorum. Ama canonun A 620 , A640, S1, S3 Modelleri arasından bir seçim yapmaya çalışıyorum.
Galiba uzun oldu birz Ama gerçekten kafam karıştı. Teknik terimlerinde hiç birini bilmiyorum. Acaba biraz daha ertelesem mi almak fikrini
Mim-ayse,
Pek kafa bulandiracak bir aciklama yok aslinda. Ister CanonS3, ister Panasonic FZ50 veya daha iyisi FZ7 veya FZ30 alin, isterseniz Sony H5, bu butceye, yanlis is yapmis olmazsiniz. Secin birini. Bu saydigim modellerin hepsinin stabilizasyonu var, isinizi fazla fazla gorurler. 10x - 12x gibi zoom degerlerinden bahsediyoruz burada, stabilizasyonsuz makina almayin asla.
Mimari veya peysaj cekimi yapmak icin hizli makinaya ihtiyaciniz yok, genis aciya ihtiyaciniz var, fakat butce ve cusse geregi Sony R1 secenegini onermiyorum. Esinizin dostunuzun hatira fotografini cekmek icin de hizli makinaya ihtiyaciniz yok (tabii sizden kacmiyorlarsa )
DSLR denen buyuk, mercegi degistirilebilen makinalara ne zaman ihtiyaciniz olacagini da anlatmaya calistim. Aklinizda aksiyon cekmek varsa 300 YTL daha verip Pentax K100D alacaksiniz.
Stabilizasyon:
Cekim esnasinda makinanin kullanicinin elini ne kadar sarstigini olcup, bunun goruntuyu bulandirici etkisini azaltacak sekilde sensoru veya mercegi tam tersi istikamette hareket ettiren sistemdir.
Her firma kendi stabilizasyon sistemine baska isim verimistir:
Canon : Image Stabilization - IS
Nikon : Vibration Reduction - VR
Minolta: Anti-Shake - AS
Sony : Super Steady Shot - SSS
Panasonic: Mega Optical Image Stabilization - Mega O.I.S.
Pentax: Shake Reduction - SR
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
03426 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Ücreti Yatırma
06 Ara. 2024, 20:11 prodersler
08806 Ara. 2024, 20:12
prodersler -
Sürücü Belgesi [ehliyet] Yenileme Harcı Nasıl Yatı
08 Kas. 2022, 13:58 prodersler
0120208 Kas. 2022, 13:58
prodersler -
-
Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
09 Oca. 2011, 09:02 paperman
21510441731 Tem. 2022, 10:28
aylaxx -
14 Yılın Ardından Fotografhane Yeniden Yayında!
12 May. 2022, 11:23 miratcenk
091512 May. 2022, 11:23
miratcenk -
Vakıfbank Sürücü Belgesi Yenileme Ücreti Yatırma Ehliyet Yen
02 Nis. 2022, 23:27 prodersler
0115402 Nis. 2022, 23:27
prodersler -
Ziraat Bankası Ehliyet Yenileme Harcı Nasıl Yatırı
02 Nis. 2022, 23:25 prodersler
0125202 Nis. 2022, 23:26
prodersler -
Yenidoğan Fon Paylaşacak Var mı Acaba ?