deklanjorum
deklanjorum (üye)
İstanbul / Amatör

Üstad Ve Amatörlerden Öneri Bekliyorum!

Selamlar Yeni Üyeyim..Tanıdıklarım aracılığıyla Yurt dışından fotoğraf makinası getirmek istiyorum.! Hangi makineyi istesem diye araştırırken feci şekilde heveslendim..Sanırım yurt dışından getiremesem bile Türkiyeden hemen alıcam..
Ben D40-D80-D200-D300 ve Pentax k20D ve pentax k10D yi inceledim.Amatör olarak mimari, doğa vb. fotoğraflar çekmek istiyorum..
En fazla 1500-1750 tl civarında bişey bakıyorum.Şimdilik Beraberindede ayrı ayrı lensler veya objektifler alamayacağım için beni bir süre idare edicek ve Geniş
kullanım alanı olan objektif ve lensli bir makina istiyorum.
Lütfen alacağım ucuz yerler ve teknik bilgiler hakkında yardımcı olurmusunuz?

#deklanjorum' tarafından 22.08.2009 20:58:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ağustos 2009, 20:58 - İp: 78.***.**9.29
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1200 civarı diye biliyorum
hayırlı olsun şimdiden

Tarih: 24 Ağustos 2009, 01:56 - İp: 78.***.**1.254
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Makinerin arasında kıyaslar yapacak kadar teknik bilgiye sahip değilim ancak sizde hak vericeksiniz ki heryerde Nikon Cikon Nikon lensler objektifler belki yanlış bir düşünce ama yarın öbürgün makinemi geliştirmek istersem piyasadan istediğim aksesuarları bulamamaktan korkuyorum Canondan vazgeçmemdeki sebep buydu..

Merhaba Sn. deklanjorum;
Şimdi bu konuda Remi ye kızmışsınız ama gerçekten de bu büyük gaf, kusura bakmayın. Çok az araştırma bile yapmış olsanız Canon un en büyük avantajının zengin lens ve aksesuar çeşitliliği ve bulma kolaylığıdır. Bu konuda Canon ve Nikon başı çekse de gördüğüm kadarıyla Canon daha da yaygın yani lider. Hele ki makinenizi geliştirmek isteseniz yine en uygun seçenekler Canon da mevcuttur, diyelim ki FF makineye geçeceksiniz, 1400 USD gibi paraya rahat Canon 5D alıyorsun dolayısıyla "Canon alırsam aksesuar ve lens bulma sıkıntısı çekerim diye korkuyorum" ciddi anlamda bir gaftır, bunun işi bilmeyle bilmemeyle alakası yok.

Şimdi bunun üzerine Canon 450D ve Pentax K20D arasında kaldığınızı söylemişsinz. Ben Pentax K20D kullanıyorum ve bu makinenin Canon 450D den pek çok konuda daha iyi bir makine olduğunu düşünüyorum ancak Pentax K20D sizin korkularınızın hepsini taşıyor. Canon a göre lens ve aksesuar bulma konusunda çok zayıf ve yarın birgün üst modeline geçmek isteseniz seçeneğiniz yok gibidir çünkü yeni K7 de APS-C makinedir ve K20D den çok yukarıda değildir.

Bu yazdıklarımdan Canon 450D nin kötü olduğu sonucu çıkmasın, kesinlikle çok iyi makine dolayısıyla bence Canon 450D alın ve keyfinize bakın.

Tarih: 24 Ağustos 2009, 09:32 - İp: 85.***.**8.188
rainman983
rainman983 (üye)
Ankara / Amatör

1400 usd civarı bi fiyata Canon 5d nasıl ve nerden alınabiliyor yaa anlam veremiyorum. en güvenilir en ucuz yerler nerelerdir makine almak için

Tarih: 26 Ağustos 2009, 12:44 - İp: 88.***.**6.130
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili ''byjehan'' saygı sevgi bizden

Hayyam'ı bu mesajı yazdığım tarih ve saat itibariyle aradım ve güncel fiyatları aldım..450D kit 775 abd dolar..

Tarih: 26 Ağustos 2009, 15:57 - İp: 78.***.**1.129
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

"aeron" a sonsuz teşekkurler :D ahh bide dolar cıkmasa yerınde dursa. hatta düşse.
kısmetse 1-2 eylülde gidip alcam.

almam gerekenler;

450d kit+hafıza kartı+çanta.

başka unuttugum bir şey varmı? uv filtre şartmı? yoksa "sonra da alınabılır cok onemlı deıl" mi?

bide hayyama gıttıgımde bı zenıt almayı dusunuorm. 35 40 tl ye bulabılırsem tabıkı. ne dersiniz saçma mı olur?

Tarih: 26 Ağustos 2009, 19:34 - İp: 78.***.**2.208
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Rainman;
Kusura bakma mesajı geç gördüm. Hayyam pasajında sıfır 5D 1700 USD, ikinci el Canon 5D ise 1400 USD civarına bulunabiliyor. Bu 1400 USD ye ikinci el 5D temiz olan tabi, yoksa daha uygun fiyata da rastlamışlığım var.

#t_yaman' tarafından 27.08.2009 07:42:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2009, 07:41 - İp: 78.***.**5.251