Fotoğrafçılık Forumları
Üstad Ve Amatörlerden Öneri Bekliyorum!
Selamlar Yeni Üyeyim..Tanıdıklarım aracılığıyla Yurt dışından fotoğraf makinası getirmek istiyorum.! Hangi makineyi istesem diye araştırırken feci şekilde heveslendim..Sanırım yurt dışından getiremesem bile Türkiyeden hemen alıcam..
Ben D40-D80-D200-D300 ve Pentax k20D ve pentax k10D yi inceledim.Amatör olarak mimari, doğa vb. fotoğraflar çekmek istiyorum..
En fazla 1500-1750 tl civarında bişey bakıyorum.Şimdilik Beraberindede ayrı ayrı lensler veya objektifler alamayacağım için beni bir süre idare edicek ve Geniş
kullanım alanı olan objektif ve lensli bir makina istiyorum.
Lütfen alacağım ucuz yerler ve teknik bilgiler hakkında yardımcı olurmusunuz?
#deklanjorum' tarafından 22.08.2009 20:58:55 tarihinde düzenlendi.
Aeron öncelikle ilgne teşekkürler. Sanırım kendimi biraz yanlıi ifade ettim..Makinerin arasında kıyaslar yapacak kadar teknik bilgiye sahip değilim ancak sizde hak vericeksiniz ki heryerde Nikon Cikon Nikon lensler objektifler belki yanlış bir düşünce ama yarın öbürgün makinemi geliştirmek istersem piyasadan istediğim aksesuarları bulamamaktan korkuyorum Canondan vazgeçmemdeki sebep buydu..Tabi piyasayı siz daha iyi biliyorsunuz yanlış bir kanıdaysam beni aydınlatın. Sabit fikirli biri değilim.!
canon suanda aksesuar zenginligi acısından butun markalardan daha onde..
boyle bir aksesuar sıkıntısı yasamanıza İMKAN YOK
kaldıki, gercek anlamda profesyonel fotografcılar bile cogunlukla 2-3 lens kullanır.
birkac flaş almayacaksınız, birkac uv filtresi,polarize almayacaksınız, birkac battery grip,uzaktan kumanda almayacaksınız, birkac canta almayacaksınız..
ve hiçbir durumda tas catlasa 3 ten bilemediniz 4 ten fazla lens almayacaksınız..
bu durumda hıcbır markanın aksesuar yoksunlugundan bahsetmek mumkun degil.
-------------
canon bu piyasanın en eski en yerleşmiş markalarından birisi.. sadece bunlar, boyle bir dusuncenın yanlıs oldugunu anlatmaya yeter sanırım.
--------------
battery grip makinenin ergonomisine buyuk artı saglar..
Çağdaş, isterse tüm ekipmanlardan iç dört tane alacak olsun bir kullanıcı..Bahsettiğin gibi piyasanın en yerleşik iki markasından biridir Canon.. eğer siz Canon alır da aradığınız ekipmanı bulamazsanız, bana iketin, ben temin ederim.. Bu kadar iddialı konuşuyorum yani bu konuda..
heryerde Nikon Cikon Nikon lensler objektifler belki yanlış bir düşünce ama yarın öbürgün makinemi geliştirmek istersem piyasadan istediğim aksesuarları bulamamaktan korkuyorum Canondan vazgeçmemdeki sebep buydu..
şaka mı bu
yüzyılın GAF'ı.
Herseke teşekkürler piyasa bilgim zayıf zaten bunda hemfikir olmamız lazım ve yazdığınız herşey bir alt yapı oluşturuyor hiç kimse bu işi anasının karnında öğrenmiyor..Fotoğraf merkım dün bir rastlantıyla başladı siteyede bugün üye oldum..Ciddiyetle ve sabır verenlere teşekkürler..Yalnız REMİ5861 nickli arkadaşım için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim yeni biri olduğumu söylememe rağmen böyle ilginç ve rencide edici bir cevap vermesi çok tuhaf ben bunu öğrenmek için çaba sarfediyorum çünkü bilmiyorum bu bir kültür meseleside değil ancak bilmeyen biriyle rencide edici konuşmamak bir kültür meselesi REMİ saygılar.
remi nerelerdesin..geç kaldın bu sefer bişeylerin eksik olduğunu hissediyordum ama ne olduğunu bulamıyordum meğer sen yoksun bu konuda
kişilerle uğraştığım görülmemiştir.
sizin az evvel dediğiniz yüzyılın gafıydı.
kusura bakmayın.
esprili söylemiştim (benim tarzım böyle herkes bilir)
size son mesajımdır.
neye inanmak istiyorsanız ona inanın ozaman.
BENDEN PAS
-----------
aeron
evet bugün biraz geç oldu kabul ediyorum.
I LOVE YOU CANON
evet Aeron bende bi eksik var diyodum çünkü her forumda vardır böle tipler...Bilmeyenler üzerinden bildikelerini kullanarak şaka yollu prim yapmaya çalışırlar sonrada tarzım bu falan yaparlar..Ozman tarzını değiştir..Hiç hoş olmuyor..İşin kaşaarı olanlarda belki bi sempeta uyandırırsın ama genel kesimde sizin gibilere hoş gözle bakılmıyor..Kendine çeki düzen ver..Ben bilmediğim bi konuda ısrarcı olmadım sabit fikirli değilim o yüzden ''neye inanıyorsan inan'' gibi boş muhabbetin luzumu yok. Bu polemik hiç yakışmadı ama Adam gibi Cevap vericeksen ver vermickesen gerek yok böyle şeylere.
Deklanjorum nick'li sevgili arkadaşım...İnsanların birbirlerini hiç görmediği, tanımadığı halde birbirlerine yardımcı oldukları, bilgilerini paylaştıkları, bilmediklerini öğrendikleri çok güzel bu ortamlardaki başlayan arkadaşlıklar, zamanla gelişip bir ömür sürecek dostluklara dahi dönüşebilir..Bugün benim çevremde gerçekten dost sıfatını çekinmeden söyleyebileceğim ne kadar tandığım varsa, inan abartmıyorum yarısından fazlasıyla bunun gibi forumlada tanıştığım insanlar teşkil eder..
Elbetteki sanal ortam da olsa sonuçta karşılıklı konuşmalar şeklinde geçen bu yazışmalarda kullanılması gereken bir üslup, karşılıklı bir saygı esastır..eğer bu saygının dışına birisi çıkarsa ya ilgili kişilerce yazdıkları silinir, hatta üyeliği iptal edilmeye kadar gider; yada forumdaki insanlar tarafından dışlanır ve kimsenin bir müdahalesine gerek kalmadan otomatik olarak dışlanmış olur..Ben remi'yi hayatta bir kez görmüş, tanımış, konuşmuş değilim..Ancak mesaj sayısına dikkat edersen burda yeni bir üye değil kendisi ve uzun zamandır yazıyor ve onun kendine has üslubu da böyle..İnsanları, saygı ve nezaket sınırları içerisinde oldukları gibi kabullenmek bir olgunluktur değil mi...Beni asla ama asla yanlış anlama; ben remi'nin ne avukatlığını yapamaya ne de onun yazdıklarını savunmaya çalışıyorum...Sadece söylemek istediğim, remi'nin üslubu böyle..senle bi alıp veremediği yok..İnanıyorum ki senin yazdıkların için ''yüzyılın gafı'' cümlesini kullanırken asla seni rencide etmek, seni bilgisizlikle suçlayıp aşağılamak amacı taşıdığıan asla inanmıyorum..çünki dediğim gibi daha önce de birçok konuda rastladım, onun tarzı bu..Dediğim gibi gerçekten bizi rahatsız eden bir üsluba sahipse karşımızdaki kişi, hiç yanıt vermemek en büyük olgunluktur..
Dediğin gibi kimse hiçbir şeyi anasının karnında öğrenmiyor..Eğer birisi çıkıp da sizi bilmediğiniz bir konudan dolayı aşağılıyorsa, o onun kendi karaktersizliğidir..
Sözde konu hakkında bir iki kelime biliyor diye geçinirim ben..Ama bildiklerimin yanında bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam, başım göklere değer belki de..
Sizlerden ricam, özelden mesajlaşıp birbirinizin gönlünü alın.. insan çok kolay kaybediliyor ancak kolay kazanılmıyor..
Aeron Benim uslüp düzeltme gibi bi çabam yok ama banada hak vermelisin bende tanımadığım bilmediğim birinden yardım istiyorum..Böyle bir girişle karşılaşınca ister istemez insan irkiliyor..Benim onun uslübündan haberim yokki olgunlula karşılıyım.! Reminin yaptıkları daha öncesini bildiğin için sana normal gelebilir ama onunla ilk kez temasta olan biri için biraz şaşırtıcı..Yinede hatam varsa kusura bakmasın ve bakma..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0110027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
15 Bin Tl Bütçe Fotoğraf Makinesi Önerisi (fotoğraf + Video)
19 Mar. 2021, 16:12 eburamcet
0205830 Eki. 2022, 16:44
thief_88 -
-
2022 En İyi Netflix Filmleri, Film Önerileri
16 Şub. 2022, 23:18 emre001
0138316 Şub. 2022, 23:19
emre001 -
Gezginler İçin Kamera Önerisine İhtiyacım Var
18 Tem. 2021, 10:49 geziniyorum
1242314 Eyl. 2021, 20:19
bulutk_r_ -