Fotoğrafçılık Forumları
Titreşim Önleme Sistemleri Test
http://www.popphoto.com/cameras/4615/image-stabilization-special-stop-the-shake-lab-report-page2.html
#buffalo' tarafından 20.09.2007 04:46:17 tarihinde düzenlendi.
Adnan bu işin çok tutarlı kesin sonuç veren bir yöntemi zaten olamaz. Bu esasında felsefi bir konu Şaka değil öyle. Aynı suda iki kere yıkanılmaz demiş ilk çağda filozof. Çünkü her şey değişir.
İki ayrı makineyi ve iki ayrı objektifi aynı koşullarda test etmek de mantıklı değil.
Bu nedenle IS on/IS off diye 2 fotoğraf çekip buna göre karar vermenin saçma olduğunu düşünürüm.
Ama bu mantıkla hiç makine inceleyemeyiz. Mesela dpreview dslr leri test ederken birbirine yakın kalitedeki objektifleri kullanıyor ama bunlar aynı objektif değil sonuçta. Her marka için üretilen sigma nın 18-50 si ile test yapsalar daha mantıklı olur
Ama bu testleri nasıl yapıyorlar, makineyi alıyorlar 100 tane fotoğraf çekiyorlar. Sonuçları diğer makinenin 100 fotosuyla kararlaştırıyorlar.
Aynı işlemi objektifler için de yapıyorlar.
Sonuçta 100 tane fotoğrafta vücuttaki titreme, kas gücü gibi faktörlerin etkisi dengelenmiş oluyor ve kesin olmamakla birlikte bir kanaate varıyorlar.
3 stop denen makine 3 stop avantaj sağlamaz, zaman zaman bunun üstünde zaman zaman da bunun altında bir performans sağlar. a100 incelemesini yapan bir dergide editör, bazen 4-5 stopa kadar faydasını gördüm demişti. Aynı dergide okuduğum 18-200 sigma os un incelemesinde de benzer şeyler söyleniyordu.
Ama SSS ya da vr nin hiç bir işe yaramayacağı durumlar da oluyor.
Bu testi neden anlamsız buldun hiç anlamıyorum valla
Adam uzun süredir kesin yargı olarak kabul edilen '' lensteki vr gövdedeki SSS e göre 2 stop avantajlıdır'' geyiğini alt üst etmiş. Her lensin aynı performansı vermeyeceğini de açık yüreklilikle göstermiş.
Hakan test anlamsız değilde bazı arkadaşların konuya balıklama atlayıp orada 3 tane grafiğe bakıp makinalar hakkında sonuçlar çıkarmasını anlamsız buluyorum.
Geçenlerde Tamer sanırım cameralabs sitesinden yine bu sistemlerin test edildiği bir link vermişti.
Orada da Olympusun sisteminin 200mm de 18-200 VR den daha iyi sonuçlar verdiğini görmüştük.
Oradaki test ile bu testi yan yana koyduğumuzda ya olympus 5-6 stopluk bir SR ye sahip (18-200 VR 4 stop ise),yada Olympus 2.5 stop ise 18-200 1 stop luk fayda sağlıyor.
Dpreview deki sonuçlar ise bambaşka.
Hangisi doğru.
Buradan çıkartılacak sonuç bu testlerin yapılışında belli bir metod olmadığı,sonuçların kullanıcıdan kullanıcıya ,testi yapandan yapana değişeceğidir.
O makinanınki hikaye, bu makinanki çok iyi diyenlerin her zamanki gibi atıp tutmak yerine ortaya somut bir şeyler koyması lazım.
E bu testi yapanlarda yaptıkları testlerin metodları hakkında doğru dürüst bir bilgi veremiyorsa,oradaki 3-5 grafiğe bakıp ahkam kesmek ne demek oluyor onu anlamıyorum.
Aslında bu konuyu açman sitede her konuya bilip bilmeden balıklama atlayıp yorum yapanları bizlere göstermesi açısından faydalı bir başlık olmuş.
#as' tarafından 20.09.2007 11:04:01 tarihinde düzenlendi.
Tamm tamam kavga etmeyin.En iyisi hepsini bana göndersinler ben meşhur imsakiye testini yapayım. En uygun çözüm bu. Sizide birbirinizi yem derdinden kurtarırım.
tüm fotoğraf siteleri pazarbeyin imsakiye testini bekliyor.
pazarbey bizi çağırsa iftara,
donattığı sofrada bir IS testi yapsak.
herkes kendi makinesi ile değişik enstantaneler çekse,
oruçları açmadan önce ellerimiz titriyorken bir test yapsak
sonra tıka basa yemenin rehaveti ile ikinci bir test daha patlatsak...
arada pazarbey'in imsakiyesi ile de bir başka test yaparız en sonunda.
Böylece her şey ortaya çıkar, hakikat tüm çıplaklığı ile önümüze serilir.
Tartışmaya bir son veririz netekim
Pazarbey senin imsakiye testinde renk testi de varmı bakiim.
Hem test ettiğin fotoğrafların exif lerini değiştirmeyeceğini nereden bileceez.
Hem sen profesyonel bir fotoğrafçımısında bu işlerden anlıyacaan.
#kad-ir' tarafından 22.09.2007 17:02:39 tarihinde düzenlendi.
Kadir ayne dediğin gibi işe yarar bunlar. Ben hakikatende yaradığına şahitim. 430 mm de 1/100 ile çekim yapılırmı. ıs varsa yapılır.
Proları gördük as.Birinin yaptığı ötekini tutmuyo. Hepisi yalancı bunların.
Fipar sanırım karnın acıktı. İstersen afyonda yapılım testi. Siz boşu boşuna yol parası vermeyin. Hem ben arabadada test yaparım.
Titriyormu titremiyormu.
Gel gel başımın üstünde yerin var. Az yemedik senden.
Meliksahu akşam ekleyeyim bari.
iftardan sonra mı ekleyeceksin pazarbey?
neyi
İlgili olabilecek konular
-
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
08 Oca. 2006, 12:36 ocaklilar
403824311 Ağu. 2020, 21:55
selmankaya -
Titreşim Önleme mi Yüksek Iso Mu?
10 Oca. 2007, 16:24 ocaklilar
464859816 May. 2019, 10:26
tanersargin -
Cambox Hd Kamera Sistemleri
04 Eki. 2017, 13:52 camerajunction
0332004 Eki. 2017, 13:52
camerajunction -
-
Güneş Enerjisi Sistemleri Nedir?
12 Tem. 2017, 11:22 serdarcan34
0188412 Tem. 2017, 11:23
serdarcan34 -
Dslr Bodyler İçin Ses Sistemleri İncelemesi
12 Haz. 2016, 16:59 yalcinabi
0186412 Haz. 2016, 16:59
yalcinabi -
-
-
-