Fotoğrafçılık Forumları
Test: Sony H2
Türkiye’deki ilk H2 sahibiyim herhalde.. Fz7 mi çok kısa sürede geri vererek H2 yi aldım... Fz7 mi H2 ile değiştirme nedenimi ilgili topic’e yazdım…
SONY H2’yi çok detaylı bir şekilde inceleyeceğim... sizlerinde katkısını bekliyorum…
Niye H2, beklide marka bağımlılığı, video kameram sony idi notebook’unda vaio, ama en büyük neden yüksek zoom lu taşınabilir bir makine ihtiyacı…. Boyutu nedeniyle ilk tercihim olan FZ7 ye ısınamamam, H1 incelemeleri nin olumlu olması ve H1 kullanıcıların beğenisi bende herhalde h1 den daha iyidir diyerek H2 ye yönelmeme sebep oldu. Nede olsa carl zeiss farkı olacaktı…
Yüzeysel olarak başlayalım: Öncelikle dış görünümü çok güzel. Objektif, flash ve gövde arası geçişler yumuşamış, H1 deki flash ile objektif arasındaki ayırım yok bütünleşmiş.
Arka yüzüne bakacak olursak LCD 2.0 ‘a düşürülmüş, katalog çözünürlüğü düşük görünse de ben sonuçtan memnun kaldım
Ancak H1 deki düz arka yüzey H2 de değişmiş ve menü ve yön butonu içeri doğru gömülmüş.. ilk bakışta görüntü olarak güzel gibi dursada fonksiyonel değil, yön tuşlarını kullanmaya alışmak gerekecek, keşke düz bir şekilde bıraksalardı…
Buna karşılık zoom ve denklanşör konumu çok güzel.. Makine çok stabil (Fz7 ye göre).
Kutusundan eksiksiz bir takım çıkıyor, lens aparatı ve güneşlik kutuya dahil.. objektif koruma kapağını da çok beğendim. Objektif çeperi alüminyumdan yapılmış ve kapak çok sağlam oturuyor. Kapak takılı iken power tuşuna bassanız bile makine kendini zorlayıp açılmaya çalışmıyor. Bunu da objektifin içine yerleştirdikleri küçük bir siviç ile halletmişler. Kapak siviçi ittirdiği için objektif açılmıyor… Herhalde s2 kullanıcıları bu özelliğe çok imrenecek.
İlk çekimlerimden oldukça memnun kaldım.. Ama 800 ve 1000 ISO çekimleri çok nois’li idi.. Zaten bu katagorideki makineden 800 ISO da verim beklemek pek anlamlı değil… Bunları sizlerle detaylı bir şekilde paylaşacağım. Ama önce kitapçığını bitirip makineyi en doğru şekilde kullanmayı öğrenmek istiyorum.
feridunb kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
yinede aynı mesafeden aynı objeyi
6 mp =12 x ile
3 mp =16 x ile
2 mp =20 x ile
VGA = 50 x ile
fotoğraflarını çekim burada yayınlarsanız çok daha iyi olur kanaatindeyim.
tabi bu size ne kadar zahmet verir bunu yapmaya vaktiniz varmı onu bilemiyorum ve sizin takdirinize bırakıyorum
saygı ve sevgilerimle
dadasnazim senimi kıracağım :
fotoğraflar tripod kullanmadan ... trafik sıkıntısı nedeniyle auto modunda acele ile çekilmiştir.
0 x ile olan bölüme tıklayıp diğer fotoğraflarında orjinal hallerini görebilirsiniz
zoom yapılmamış orjinal hali için tıklayın 0 x
12x
16x
20 x
buda 50 x
#feridunb' tarafyndan 25.05.2006 14:07:28 tarihinde düzenlendi.
kardeş çok teşekkür ederim
seni zahmete soktuk sende bizi kırmadın.
saygılar
SİTE YÖNETİMİNİN ALDIĞI KARAR GEREĞİ ARTIK BÖYLE TESTLER BİZ NAÇİZANE ÜYELER YAPAMAYACAĞIZ... YAKINDA SİLİNİR HERHALDE KALIN SAĞLICAKLA
feridunb merhaba...
kusura bakma ama o kadar kullandın h2 yi SONRA SIFIR ABD DEN GELDİ DENEYİP KUTUSUNA KOYDUM DİYE SATMAYA ÇALIŞIYOSUN...
SANA NASIL GÜVENİLİR ÇOK YANLIŞ...
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2434093
BAKIN ARKADAS MAKINESINI SIFIR DIYE SATMA ÇABASINDA.
ÇOK YANLIŞ...
İYİ CE AZERİ MİLLETİNE BENZİYORUZ...
ARKADAŞLAR BAKIN NELER OLUYOR SİZ SİZ OLUN KESİNLİKLE MAKİNENİZİ SIFIR AÇILMAMIŞ ALIN. SONUÇTA BU OPTİK İŞİDİR...
HİÇ BELLİ OLMAZ OPTİK SAKATDIR DARBE ALMIŞ OLABİLİR.
DÜŞMÜŞ OLABİLİR BEN R1 ALMADAN ONCE F828 ALICAKTIM BIRINDEN ADAM MAKINEYI IKINCI EL ALMIS YURT DISINDAN VE İÇİ AÇILMIŞ MAKİNEYİ KAKALAMAYA ÇALIŞIYOR ALLAHTAN ANLIYORUM BU ISLERDEN BIRAZ YA ANLAMAYANLAR....
mimarca insaf ya
Amerikadan 2 makina daha geldi.. satılanlar onlar...
benim makinam Türkiyeden alınma isteyene faturasını göndereyim
insanlar bu kadarda kolay itham edilemezki
yazık ya
SÜPER FİKİR HOŞÇAKAL BAK ÇORBANA...
TÜRK'ÜN ZEKASI...
Feridun selam.Buraya yazı yazmamın tek sebebi sensin.
Seni düşündüğüm için birkaç açıklama yapacağım.Öncelikle bu site ile ilgili olan değişiklik yazısı beni,seni ve birçok arkadaşı etkiledi.
Ancak şuda varki;
Adnan abi'nin o yazıda senin ile ilgili art niyet beslediğini sanmıyorum.Yazdıklarını okuyunca senin açıklaman ile aynı sonuç anlaşılıyor ama bazen düşündüğün ile yazdığından çıkarılan anlam bir olmaz.O iyi niyetli bir cümle kurmuştur ama algılanması çok farklı olabilir.
Ben senin reklam peşinde olmayan,kendi halinde ve biz site üyelerine yardımcı olmak için bu test'i yaptığını biliyoruz.
SAKIN AMA SAKIN siteden ayrılayım deme.Çünkü diğer başlığın altında
diye geçen ibareler bende,senin siteden ayrılabilme ihtimalinin olduğu fikrini uyandırdı.Büyük ihtimalle yanlış anlaşılmadır.
Dur bir önce Adnan abi senin yazına cevap yazsın,eğer hala içerisinde seni üzen birşeyler varsa konuşulup hallolur.
Asıl bizim sana teşekkür etmemiz lazım uğraşın için,emeğin için,ayardığın vakit için...
Sağlıcakla kal arkadaşım.
ya mimarca niye laftan anlamıyorsun.... bendeki geniş açıları almak istedin.. ben satmaktan vazgeçtim.. madem kendi kullandığım makinayı satıyorum geniş açıyı neden satmadım... sadece lensin turşusunumu kuracağım... Amerikada o kadar arkadaşım varki istediğin başka bir marka makine bile getirebilirim...
sattılan makine benim kullandığım makine değil.... forumun başlarını okursan zaten kendi makinemin Türkiyeden garantilki alındığını görürsün...
beni gerçekten üzdün...
burada böyle anlamsız şeylerle uğraşmak boşuna bu topicde başka bir sözüm daha olmayacak
hoşçakalın..
osmanlı sanada selamlar... teşekkür ederim ama hoşçakal..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112227 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1210319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316114 Şub. 2021, 16:41
mete007 -