feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Test: Sony H2

Türkiye’deki ilk H2 sahibiyim herhalde.. Fz7 mi çok kısa sürede geri vererek H2 yi aldım... Fz7 mi H2 ile değiştirme nedenimi ilgili topic’e yazdım…

SONY H2’yi çok detaylı bir şekilde inceleyeceğim... sizlerinde katkısını bekliyorum…

Niye H2, beklide marka bağımlılığı, video kameram sony idi notebook’unda vaio, ama en büyük neden yüksek zoom lu taşınabilir bir makine ihtiyacı…. Boyutu nedeniyle ilk tercihim olan FZ7 ye ısınamamam, H1 incelemeleri nin olumlu olması ve H1 kullanıcıların beğenisi bende herhalde h1 den daha iyidir diyerek H2 ye yönelmeme sebep oldu. Nede olsa carl zeiss farkı olacaktı…

Yüzeysel olarak başlayalım: Öncelikle dış görünümü çok güzel. Objektif, flash ve gövde arası geçişler yumuşamış, H1 deki flash ile objektif arasındaki ayırım yok bütünleşmiş.

Arka yüzüne bakacak olursak LCD 2.0 ‘a düşürülmüş, katalog çözünürlüğü düşük görünse de ben sonuçtan memnun kaldım

Ancak H1 deki düz arka yüzey H2 de değişmiş ve menü ve yön butonu içeri doğru gömülmüş.. ilk bakışta görüntü olarak güzel gibi dursada fonksiyonel değil, yön tuşlarını kullanmaya alışmak gerekecek, keşke düz bir şekilde bıraksalardı…

Buna karşılık zoom ve denklanşör konumu çok güzel.. Makine çok stabil (Fz7 ye göre).

Kutusundan eksiksiz bir takım çıkıyor, lens aparatı ve güneşlik kutuya dahil.. objektif koruma kapağını da çok beğendim. Objektif çeperi alüminyumdan yapılmış ve kapak çok sağlam oturuyor. Kapak takılı iken power tuşuna bassanız bile makine kendini zorlayıp açılmaya çalışmıyor. Bunu da objektifin içine yerleştirdikleri küçük bir siviç ile halletmişler. Kapak siviçi ittirdiği için objektif açılmıyor… Herhalde s2 kullanıcıları bu özelliğe çok imrenecek.

İlk çekimlerimden oldukça memnun kaldım.. Ama 800 ve 1000 ISO çekimleri çok nois’li idi.. Zaten bu katagorideki makineden 800 ISO da verim beklemek pek anlamlı değil… Bunları sizlerle detaylı bir şekilde paylaşacağım. Ama önce kitapçığını bitirip makineyi en doğru şekilde kullanmayı öğrenmek istiyorum.

Tarih: 14 Nisan 2006, 14:35 - İp: yok
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar fz7 nin vidseo modunda auto focus yapamadığı doğru imiş..
benim becerimle ilgisi yokmuş..
tbayrak nick li üyemiz fx7 almış ona sordumm
video çekimde zoom yapamayan makina focus ta yapamıyor...

Tarih: 7 Mayıs 2006, 18:53 - İp: 81.***.**4.101
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

H2 nin kutusundan adaptör halkası (geniş açı ve tele lens takmak için) çıkıyor...
Ama...
Bugün geniş açı lens alayım dedim.. yok..
sony yi aradım.. yetkili servis telefonu verdiler (satıcı değilde servis) onlar getirebilir dediler..
aradım türkiyede yok. yurtdışı stoklarına bakalım 1 saat sonra arayın varsa getirtiriz dediler..
1 saat sonra aradım belçikada da yokmuş dedilr...
Amazon comda var ama Türkiyede yok.. ve getirtemiyorlar...

Tarih: 12 Mayıs 2006, 23:49 - İp: 88.***.**6.63
pino_ccio
pino_ccio (üye)
İzmir / Meraklı

FEridun senin H2 yi kaça almıştın.

Tarih: 12 Mayıs 2006, 23:56 - İp: 88.***.**5.94
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

#feridunb' tarafyndan 25.05.2006 00:57:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2006, 08:32 - İp: 85.***.**8.71
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Feridun testini büyük bir zevk ile izledim.Çok başarılı ve bilgilendirici bir forum olarak yoluna devam ediyor.
Bana kalırsa Sony bu aparatları satmakla yükümlüdür.Madem sen bir makina üretiyorsun ve onu o ülkede satıyorsun,o makina için üretilen yedek parçaları satmakla yükümlüsün.Değilsen bile olmalısın.Çünkü bu iş sıradan bir mahalle bakkalcılığı değil ki aşağı sokaktaki bakkala gidip alasın.Burada bir Sony-Türkiye durmakta ve muhattap koskoca bir ülkenin Sony markasını A dan Z ye temsil etmekte...
Mal kalmaması imkansız.Tüm Dünyada bulunamayacak kadar kıymetli mi?Öyle bile olsa önceden stoklarında biriktirmiş olması gerekirdi bir yerde arz talep meselesi çünkü...
Testinin devamını ve başarısını diliyorum feridun.

Tarih: 13 Mayıs 2006, 08:55 - İp: 85.***.**1.248
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Osmanlı çok haklısın
sony nin aksesuar konusunda daha katedeceği çok yol var..
şu an geniş açı veya tele lens bulman mümkün değil ...
Türkiyede o kadar zayıflar ki, daha Türkiye sitesinde h2 tanıtımı yok...

Hatta ben makineyi aldıktan sonra bir konu hakkında sony ye geri dönmüştüm , ürün gamımızda h2 diye bir ürün yok cevabı almıştım....

Fuji sahipleri bu konuda nekadar şanslılar .. bu sitede POZİTİF her zaman yardımınıza hazır...

birara sırf pozitif yüzünden fuji almaya karar vermiştim.. belkide bundan sonraki makinem fujifilm olur kimbilir...

H2 güzel.. hatta kendi sınıfında mükemmel bir ürün... ama merkezlerinde yetkili ve ilgili kimse yok.. telefon operatörleri hiçbirşeyden anlamıyor, yaptıkları tek şey yetkili servis telefonu vermek ....
sony'ye bu hiç yakışmıyor....

Tarih: 13 Mayıs 2006, 23:17 - İp: 81.***.**9.6
serkanbo
serkanbo (üye)
İzmir / Amatör

İzmir"de Sony ürünlerinı bulabileceginiz yer.
Sony Teknosel
Şair Eşref Bulvarı No:29/A Montrö Alsancak / İZMİR
0 232 445 35 45
İlgili Cengiz İlik
Ellerinde şu anda r1 ve h2 modelleri var.
Fiyar olarakta çok cazip. İnternet sitelerinden daha ucuza satınalabilirsiniz. Kredi kartına taksitte yapıyorlar.
İyi günler.
It's a Sony.

Tarih: 13 Mayıs 2006, 23:56 - İp: 81.***.**2.235
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

H2 hakkında genel bir değerlendirme;

Öncelikle şunu ifade etmeliyimki h2’yi beklediğimden daha kullanışlı ve kaliteli buldum.

Bana sıkça gelen soruları burada toptan cevaplayarak işe başlayayım.

H1 mi H2 mi :

Kesinlikle H2 : çünkü fiyat farkı önemli derecede değil. H1 in sadece 2,5 LCD ve çözünürlüğü üstün.

H2 ise H1 den daha hafif, flash mesafesi daha uzun, Pil dayanma süresi daha fazla ve en önemlisi H1 video modunda zoom yapamazken H2 video modunda zoom yapabiliyor. Kalite olarak pek fark yoksada lensi zeiss ..

H2 mi H5 mi derseniz bence yüksek çözünürlükdeki 3 LCD 100 USD farka değer, 1 mp ektra çözünürlükde cabası.

FZ 7 mi H2 mi diye soranlara ise kesinlikle H2:

fz 7 sadece küçük bir makina o kadar...

FZ 7 İç mekan flash çekimleri sadece özel modda düzgün yapılabiliyor. Manuel veya auto modunda flash ile portre çekemezsiniz çekerseniz beğenmezsiniz. Fz7 nin video çözünürlüğü yüksek görünsede hiç kullanışlı değil. Çünkü Fz 7 de video modunda zoom yapamıyorsunuz üstelik video modunda auto focus da yok.

H2 makro mesafesi Fz 7 den daha kısa , üstelik focus süresi H2 de çok hızlı..

H2 9 metre flash mesafesiyle tüm rakiplerini solluyor. Kısa süre içerisinde yüzlerce iç mekan aile çekimi yaptım H2 de 1 tane kırmızı gös problemim olmadı ve kesinlikle flash çekimlerinde üzerine yok. H2 daha sağlam görünüyor ve ele daha iyi oturuyor. Fz7 o kadar sağlam gelmedi ve çekim yapmak pek kolay olmuyor. Fz 7 nin üstün olduğu nokta manuel zoom a tek tuşla geçebilmesi..

H2 mi S2 veya S3 mü derseniz orada dururum... S2 veya S3 kullanmadığım için yorum yapamayacağım.

Ancak S2 deki video çekerken aynı annda fotoğraf çekebilme özelliği beni büyüledi, geçen bir nişanda bu özellik olsaydı çok işime yarardı. Canon’daki hareketli LCD de bence çok önemli , özellikle geçenlerde macro çalışması yaptım bu özelliğide çok aradım.

S2 nin H2 ye olan bu üstünlükleri hiç yabana atılmayacak özellikler.

H2 ise S2 den daha fazla flash mesafesine sahip ve iç mekan flash çekimleri çok başarılı. Ayrıca H2 nin objektih koruma kapağı çok sağlam ve kullanışlı..

son olarak sony nin satış sonrası desteği ve aksesuar temin durumu çok zayıf

Tarih: 23 Mayıs 2006, 21:53 - İp: 85.***.**3.106
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

FERİDUNB KARDEŞ yüreğine sağlık bizleri bilgilendirdin

benim birkaç sorum var cevap verirsen sevinirim.

1)h2 ve h5 de odak uzaklığını değiştirip daha fazla zom yapabiliyomuşsun.bu ençok kaç x oluyor ve h5 dede varmı.kaç mp de kaç x zom oluyor.hepsinden ayrı ayrı örnek foto koyabilirmisin
2)h2 lcd ekranının netliği yeterlimi.dış çekimlerde seni zorluyormu
3)video zoom olayı h5 de de varmı.ve zoom yaparken zoom sesini kaydediyormu.s2 gibi sessiz zoom yapabiliyo mu
4)gece ev içerisinde flaşsız çekimlerde fotoğrafta bulanıklık oluyomu.özellikle hareketli çekimlerde(çocuk gibi)yani ışığın yetersiz ortamlardaki çekimi soruyom

kardeş kusura bakma biraz fazla soru sorduk ve senden fazla istekte bulunduk

saygılar

Tarih: 23 Mayıs 2006, 22:17 - İp: 88.***.**5.126
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

dadanizm
H2 de çözünürlük düşürülerek zoom arttırılabiliyor
6 mp =12 x
3 mp =16 x
2 mp = 20 x
VGA = 50 x
Ancak bu sadece crop'dan ibaret.. Görüntü kaybı olmuyor ama makine sizin yerinize crop yapıyor. Fotoğraf gerçek anlamda büyümüyor, fotoğrafın daha küçük bölümü kaydedildiğinden büyümüş gibi görünüyor ama 12 x ile 50 x i birebir açtığında aynı objenin gerçek boyutunun değişmediğini görüyorsun..
Yani gerekli birşey değil .... değişen birşey olmadığı için örnek fotoda koymuyorum.

H2 nin LCD çözünürlüğü düşük olmasına karşın kaliteli.. ancak çok parlak güneş altında zorluk yaşayabiliyorsun.. keşke h5 olsaydı demeden edemiyorsun

Zoom yaparken ses kaydedilmiyor bu konuda oldukça iyi, zoom un kademeli olmasıda çok güzel hafif basarsan yavaş daha fazla basarsan çok hızlı zoom yapıyor

Bu özellikler h5 de varmı bilmiyorum ama olmaması bence mümkün değil sonuşta h5 daha yeni bir model...

Gece çocuk hareketli ise flash sız çekimde tüm 1/1,25 ccd li compact makinelerde bulanıklık yaşarsın veya koyu bir fotoğraf ve gren
ışık yetersiz olduğundan daha uzun süreli pozlama gerekecektir dolayısıyla hareket fotoğrafı bulanıklaştıracak.. pozlama süresini manuel yükseltirsen bu seferde fotoğraf çok koyu çıkacaktır.
selamlar

Tarih: 24 Mayıs 2006, 06:48 - İp: 85.***.**3.204