Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
gitmez valla bulent.. hocam, bundan boyle oyunbozanlik yapmayalim r1 konusunda, uzak kalanlara ceza falan verelim..
İlker cezaları sen belirle Çok acımasız olma arkadaşlara.
evet ilker katılıyorum.. ama sen yartıyosun galiba gecen ayları falanda dahil etmis olsaydık duman olmustun. ilker ve forum arkadasları benim 5d olayı biraz hikaye oldu adam fiyat yukseltiyo nikon d200 bakıyorum simdi onun fiyat daha uygun gibi ona ne dersiniz?
5d ile d200 arasında baya bir fark var.. ama bu d200 un mukemmel bir makine oldugu gercegini degistirmiyor tabi
Selamlar.
Aslında daha kesin karar vermedim ama İzmir'de R1 i en ucuz nerde bulabilirim?
Doğubankta macro için close up lensler 60-70 usd.civarında yani 100 ytl.kadar
Adnan abi,burda bahsettiğin macro çekim için lens şimdi ne kadar biliyormusun?Bir de kaç cm ye kadar macro sağlıyor?
Ya yine ikileme düştüm.Ben bugüne kadar manuel makine olarak sadece canon s2 kullandım.Kendime bi tane almak istiyorum.Şimdilik hobi olarak yapcam.Sizce dslr mı almalıyım R1 mi?
Siz en iyisi beni boşverin :D
Şimdiden teşekkürler!!
#yrguner' tarafyndan 12.09.2006 19:27:41 tarihinde düzenlendi.
Selam bende buradayım
Biraz önce cezamı çekip geldim buraya.Kuş kadar hafifim şimdi
Arkadaşlar,bir sorum olacak size...
R1 için bir aparat ile zoom lens vardı.Bu lens ile R1;120mm'den 200mm'ye çıkıyordu.
Şimdi bu lens ile R1,görüntü kalitesinden çok taviz verirmi?
Bunu çok merak ediyorum.Yani verir vermesine de,onu bende biliyorum ama ne kadar verir onu tahmin edemiyorum.
Bu 1.7x lens,R1'e takılı vaziyette iken çekilmiş fotoğrafları nereden bulabilirim?Link verirmisiniz...
Can abi,R1 bu 200mm ile A100'ün kit zoom lensinin başarısını yakalayabilir mi?
Ben R1'e takılı vaziyette iken tek kusurunun ağırlık olduğunu duymuştum.(yaklaşık 1.75 kg kadar.)
İlker sence 24-200mm ile kullanım aralığı sunan R1'i almak,A100 ile çift lens almaktan iyi olmaz mı?
Ve bu 1.7x lens ile aparatı Türkiyede varsa nerede vardır?
Fiyatı ne kadardır?
Türkiyede yoksa yada varsa yurtdışında fiyatı nedir?
Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Adnan abi ve Bülent sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz????
kıvanc ben almayı dusunmustum oyle bi sey ama, gerek fiyatının pahalı olusu gerek 1 kg kadar agırlık eklenisinden dolayı vazgectim.. turkiyede 900ylt fiyatla satılıyo ama e-bay da 250 usd (farka bak ya ) ayrıca bu aparatı taktıgın zaman hem kaliteden biraz vazgecmis oluyorsun hem de r1 in avantajı olan genis acıdan.. durbun gibi gosteriyo mubarek hatta kartonu kıvırırsın ya aynen oyle
Bülent bende onu merak ediyordum.Şimdi maksimum yakınlaştırmada 120x1.7=204mm kadar oluyor.Doğru söylüyorsun...
24x1.7=41mm oluyor.Evet bu kötüymüş.Ama sakın 200mm sana çok abartılı bir yakınlaştırma gibi gelmesin.
Bende 300mm var ama bana bazen yetmiyor ve çok yakınlaştırma yapıyormuş gşbş gelmiyor makina
Belkide şımarıklığımdandır
Görüntü kalitesini düşürse bile,A100'ün kalitesi kadar yada ondan iyi olurmu onu merak ediyorum ben.
Yurt dışı ile Türkiye arasında bayağa fark varmış
Alacakları caydırıyor bu durum.Ama yanımda bulunmasını da çok isterdim.Ağır olması ise benim için bir avantaj.Hem makinanın sarsılmasını azaltıyor hemde ağırlığının fazla olması ile insanda kaliteli birşey kullanıyormuş hissi yaratıyor.
haklısın kıvanc bende kol gibi buyuk olan lenslere karsı bi hastalık var. sanki cok ciddi ve cok kaliteli bi makina tasıyomus havası veriyo, o yuzden katılıyorum sana..
biz valla 120 mm ile idare ediyoruz sen de iki katından fazlası var r1 de beni sogutan tek etken..
valla teleconvertere bin ylt verecegime uzerine biraz daha koyar A100 alılırım valla. cift lensinin 300 mm olmasıda ayrı bi avantaj.
bu arada bi sey sorucam dslr lerin hepsi 35 mm olarak hesaplanıyor dimi? yani a100 un 300 mm lensi r1 e takılsa mesela 400 falan olması lazım. dogru soyluyorum dimi
Selam arkadaşlar.
Bülent söylediklerinde haklısın. 1000ytl verip tele almak pek mantıklı değil.
Kıvanç elinde R1 oldumu zaten havalı bir makine kullanmış oluyosun Ekstradan üstüne baba bir şeyler takmana gerek yok. Telekonvertötü bend düşünmüştüm ama hiç mantıklı değil. Telekonvertörü takıldığında sanırım 41mm falan kullanılamıyor. Çünkü slrlerin tersine konvertör objektifin önüne takılıyor. Takılıyken geniş açıda telekonvertör görüş alanına giriyor ve fotoda halka şeklinde görüntüyü daraltıyor. Bir yerde fotosu vardı. Ama neredeydi hatırlamıyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316014 Şub. 2021, 16:41
mete007 -