Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
Sevgili Panctom,
imaging-resource sayfasından sony a850 ile a550 yi bir karşılaştırır mısın?
Buradan a-850 a550 den çok iyi gözüküyor.
Ben a-850 nin iso performansını beğenmiyorum. Bu durumda a550 nin de performansını beğenmeyeceğim sanırım.
Bir de bu sayfada test fotoğrafları çekilirken NR ayarları ne durumda belirtilmemiş sanırım?
Dpreview sitesindeki son incelemelerde makinelerin jpeg noise performansları ile raw noise performansları da veriliyor. Buradan baktığımızda bazı makinelerin raw noise miktarı çok düşükken jpeg noise lerde diğer madeller daha başarılı gözüküyor.Demek ki o makinenin sensörü noise konusunda başarılı aslında ama işlemcisi yeterince güçlü olmadığı için jpeg dönüşümünde sensörü o kadar başarılı olmayan diğer makinelerin gerisinde kalıyor.
Sony a-100 modelinden bu yana hep bionz işlemci kullandı.
Canon ise Digic işlemci serisinin 4. modelini geliştirdi.
Yani sony a-100 den bu yana işlemcisini geliştirmedi, bu konuda kılını bile kıpırdatmadı.Artık bu işlemcisini kompakt modellerinde bile kullanıyor sony.
Onlarca yeni sensör ve yeni model üretmesini bilen sony işlemci konusunda son derece tembel.
Ve aslında 2010 model işlemci ile ürettiği ürünlerinde bile 2006 model bir işlemci kullanıyor.
Amiral gemisi diye duyurduğu a-900 için de durum değişmedi ve bionz işlemci ile piyasaya sürüldü (sadece hızı artırmak için çift bionz işlemci)
Oysa a-900'ün sensörü çok ama çok iyi.
Aynı sensörü kullanan Nikon D3X piyasanın en iyi iso performanısını sergiliyor.
Yani bence yeni bir işlemci duyumunu almadan sony 'den çok bir şey beklememek lazım.
#fipar' tarafından 24.05.2010 12:54:41 tarihinde düzenlendi.
#fipar' tarafından 24.05.2010 12:57:01 tarihinde düzenlendi.
Bir yerdeki incelemede sanırım PhotoWorld dergisinin incelemesiydi. En temiz görüntü veren Sony olarak A450 yi göstermişler ve örneklerle bayağı övmüşlerdi.
Ben iso ya fazla takılmadığım için çok fazla bilgim yok. Bana göre isolu olsun detayı fazla olsun
Hocam biraz karamsar gördüm seni
Evet bionz işlemci değişmedi. Ama işlemcinin marifetleri geliştirildi. Sen şimdi a100 ile a550 nin performansına "aynı" diyebilir misin?
A100 ile iso400 de bile fotoğraf çekemiyorduk. Şimdi iso800 veya 1600 de yeterli fotoğraf çekebiliyoruz.
Ben şahsen A300'ün iso peformansından memnundum. Bak bir örnek vereyim:
bundan 15 ay kadar önce sitemizdeki üyelerden "nehirden" bize geldi. Nikon D90 almış yeni.. E ben durur muyum? Hemen sağlı sollu testlere başladım.
Ve denediklerimden biri de yüksek iso idi..
Aynı ortamda aynı ışık şartlarında, A300 ile kıyasladım. Evet çıkan sonuca göre D90 yüksek isoda daha başarılıydı.
Amaaa..
Fotoğrafı full büyütüp baktığımda, Nikon D90 nın iso1600'de noiseleri temizlerken, ince detayları da silip süpürdüğünü gördüm.
sONY A300 de ise detaylar daha sağlam görünüyordu.
Yani hocam herşeyin bir dozu ve dengesi var. Nosieleri temizlerken, detayları da korumak lazım.. Bu dengeyi iyi kurmak lazım..
Sen Canon'un FF makinesini kullandın. Ve yüksek isosu etkileyici..
Ama APS-C sınıfında SONY artık canon ile yüksek isoda eşdeğer hale geldi.
İso olayına çok takıntı yapmadan fotoğraf çekmeliyiz bence.. Bir düşün hocam, fotoğraf çekerken kaç defa iso1600'e ihtiyaç duydun ki?
Elinde beyaz dengesini çok iyi kuran a850 var. Fotoğraf çekmenin tadını yaşa
Olmadı A850 yi yolla bana, takla ata ata çekerim vallahi
fipar eğer Sony işlemcisini geliştirmedi ise nasıl A300 de 3 fps olan hız A550 de 7 fps ye kadar çıkıyor?
Hız sadece işlemci ile olmuyor ki?
Öyle olsaydı a-900 de çift bionz işlemci ile ulaşılan 5fps hızın, a- 850 de yine çift bionz işlemci ile 3fps ye düşmemesi gerekirdi.
Burada, kullanılan ayna mekanizmasının hızı ve tampon bellek miktarı ile en önemlisi üretici firmanın tercihi belirleyici oluyor.
Paktom emmi,ben hiç A200 ile Raw çekmemiş idim bir de..Yani..
A550 ile aynı kit lens[18-70mm] ve aynı SAL 75-300mm lensim ile foto çekeceğim sanırım..Kıyaslar bakarız gali..
[hem bende A550 daha yok,olunca]
E peki işlemcinin buradaki önemi ne? Veri işleme hızı, noise giderme miktarı bunları biliyoruz. A850 24MP lik imajları ile A550 nin neredeyse 2 katı veri işliyor aynı zaman diliminde. Ama zaten 2 işlemcili. Sonuçta işlenen veri miktarı arttırıp makul hızlarda kalmak değil mi amaç? İşlemcinin imaj kalitesine bir katkısı var mı? Sonuçta bu bir bilgisayar değil ki yeni işletim sistemini yeni programları çalıştırabilsin. Altı üstü 10, 12 yada 14 MP lik veri işleyecek. Sonuçta işlemci gelişmese bile hızda, noise gidermede bir gelişme var mı? Var. Nikon'un expeed işlemcisi Bionz dan daha güçlü yada gelişmiş olabilir ama bunun etkisini imaj kalitesinde değil jpeg'in noise miktarında görüyoruz. Canon digic işlemcisini geliştirdi de ne oldu? Mp miktarını arttırıp veri işleme hızını ve noise miktarını sabit tutmaya yaradı. Başka bir işe değil. Sony sonuçta sensör üretiminde 1 numara mı 1 numara.
A550 de hızlı veri almak içün hızlı bir hafıza kartı koyup takıp çekin..,,ucuzuna kaçmayın emmiler..
Şimdi bu işlemcilerin bir ölçüde programlanabildiklerini biliyoruz: firmware güncellemeleri bu işe yarıyor tam olarak.
Şimdi yeniden A-850 ile A-900 örneğini ele alalım bu iki makine de 25MP görüntüyü işliyor işlemci aynı zaten. Ama birisi 3 Fps diğeri 5 fps,
A-500 ile A-550 ise daha enteresan, 12MP veri işleyen a-500 , saniyede 7fps kaydeden A-550 den daha yavaş ! Halbuki daha hızlı olması lazım. Çünkü işlemci aynı ama işlenecek veri daha küçük.
Burada sony firmasının pazarlama taktikleri devreye giriyor. A-900 daha hızlı çünkü daha pahalı bir üst model.
A-550 hem daha yüksek MP ile hem hızı ile ve hem de LCD çözünürlüğü ile A-500'ün üst modeliyim diyor. Yine bir pazarlama stratejisi; Halbuki a-500 yine 12 MP ve yine 5 fps olsa ancak LCD çözünürlüğü A-550 ile aynı olsa pek çok kimse A-500'ü tercih edecek. (Nitekim panctom 'un a-550 tercihinin altında yatan en önemli kriter bu olmuştu)
Tabi bir de saniyede 3 veya 5 veya 7 kere inip kalkacak bir ayna mekanizması da belirleyici. Elektronik farkların maliyete etkisi daha az ama mekanik ve fiziksel farklar maliyette artış getiriyor. İşte pentamirror-pentaprism farkı ...
Ya da shutter hızının 1/4000 veya 1/8000 olmasının getirdiği fark...
Tampon bellek ve kullanılan belleklerin hızı da etkilidir sanırım.
Neticede ben A-850 aldım çünkü hayatımda seri çekim modunu hemen hemen hiç kullanmamış birisiyim. 3fps olmuş 5 fps olmuş hiç farketmez. İmaj kalitesi aynı mı ? aynı ; Gövde kalitesi de aynı. Geriye sadece vizör büyüklüğü kalıyor ki A-850 bu hali ile şimdiye kadar kullandığım makineler içinde en büyük vizöre sahip olanı.
Fipar,elinde olan son ekipman ve kamera ile resim[ler] çekip bizimle de bir paylaşsan diyorum..Hep yazıp çiziyorsunuz..,,netice görmek lazım ,, mantalite gereği kıstas bu..
A850 mi var, hangisi var ise..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109527 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289725 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312314 Şub. 2021, 16:41
mete007 -