panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Teşekkürler mustafa Gerçekten A700 dışarıda güzel performans veriyorki ben makinenin ayarlarına daha tam olarak alışamadım. A300 e göre çok daha fazla detay menü var.

Haydut için tam bir şenlik gündü.. Köpeklerle oynadı, çimenlere yattı ve deniz hastası olduğumuz için bol bol denize girdi. İlkbaşta korkan arkadaşlarımız vardı o yüzden tasmalıydı sonrasında saldık deli gibi koştu oynadı, denize girdi.. Dönüştede eve kadar resmen horladı adam, eee normal ihtiyarlık genç değil artık

Tarih: 21 Mayıs 2010, 11:46 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben akvaryum hastasıyımdır... Ama bu sene biraz azaltmaya gittik. Bir akvaryumada terasa koydum. Yav ne yapalım derken hanım çilek, domates vs yetiştireceğim dedi. Gel sana bir sera yapalım dedim. Normal saksılarda yapamıyoruz çünkü haydut yiyiyor

İşte ilk mahsullerden fotoğraflar... Bu arada Raynox 250 yide azcık deneme fırsatım oldu...

Tarih: 21 Mayıs 2010, 11:49 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 21 Mayıs 2010, 11:51 - İp: 81.***.**9.145
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

gercekten a700 renkleri dokusu çok güzel, çok hoşuma gidiyor.
başka bir sony ile a700 fotosunu yanyana koysunlar hemen anlarım hangisi a700

ben de a550 aldım. pazartesi veya salı elimde olur. daha yeni model olduğu için, ilerde satacak olursam daha kolay satarım.
a700 çok kafamı kurcaladı ama dedim ki, tam ben alırım ardından a750 çıkar şimdi

ama kabul etmek lazım.. şu anda sony APS-C DSLR sınıfının en iyisi A700 dür.

Ben bu aralar beyaz dengesine taktım. daha önce bu konuya neden eğilmemişim anlamıyorum.

Sony a900 veya a850 ile çekilen fotolar inceledim. allahım renkler muhteşem..
beyaz dengesi nerdeyse %100 doğru..
yani gün ışığında yeşil ile mavi birbirine karışır ya..
bu makineden bu olay olmuyor.
her renk kendi öz dokusunda..
kırmızı gercek kırmızı.. yeşil gercek yeşil..

henuz hazır değilim ama ilerde ekonomim iyi olursa FF istiyorum.
iç mekan dış mekan ayırmadan, gercek beyaz dengesi kalitesi için

gelelim haydut beyeeeeee
vallahi pek bir güzel, çok sevesim geldi onu reis
böyle yuvarlayıp hırpalayasım geldi
burnunu sık onun benim için emi

demek çilek domat yiyor eşşek herif

allah sağlıklı seneler versin size hep beraber..

Tarih: 21 Mayıs 2010, 13:21 - İp: 85.***.**1.171
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Gecen hafta izmir de öğretim üyesi bir arkadaşla buluştuk. sitemize de üye, barbaros..

sony A500 almış. bol bol çekim yaptım. bu konuyla ilgili uzunca yazacağım ama kendi makinem de gelsin hele, ondan sonra..

ama şunları söyleyeyim hemen:

1- Vizör çok güzel ve geliştirilmiş. büyüklüğü ve parlaklığı hoşuma gitti.

2- netleme hızı.. işte bu da çok iyiydi. a300den daha hızlı olduğuna garanti veriyorum.

3- yüksek isoda sony artık aşmış. bu 2 model yüksek iso itibarıyla canonu bile geçti. birebir canon ile kıyaslamalı testler inceledim. iso 1600e kadar her ikisi de eşit gidiyor. ama 3200den itibaren sony, canondan daha başarılı görünüyor.

a500 ile çektiğim 2 tane yüksek iso fotosu:

iso1600

iso3200

bu arada her 2 fotoyu da nasıl dengeli çekmişim yaw, hayret
kadrajlar nerdeyse tamamen aynı, sanki aynı foto gibiler

#panctom' tarafından 21.05.2010 13:40:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mayıs 2010, 13:31 - İp: 85.***.**1.171
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Mustafa hayırlı olsunnnnnnnnnnnnnnn.... Heyecanla bekliyoruz yeni makineyi...

Haydutu akşama senin için mıncıklayacağım

Tarih: 21 Mayıs 2010, 14:00 - İp: 81.***.**9.145
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

çicek böcek bahardan kareler...

Tarih: 23 Mayıs 2010, 15:21 - İp: 88.***.**6.183
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

300mm de crop yapıldı

Tarih: 23 Mayıs 2010, 20:56 - İp: 88.***.**6.183
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Mustafa,hayırlı olsun...
İyi de kafana kazma mı düştü (Mustafa bu Kazma esprisini anladı )
Hani A500 daha iyiydi?
İso başarımında da öne çıkıyordu?
Hocam n'oldu da a550 ye meylettin?
Bir de yukarıya yüklediğin fotoğraflarda ben,Canon'alt edecek bir iso başarımı göremedim.
Şu bahsettiğin A550 - Canon karşılaştırma linkini verebilir misin?
Zira KM 7D yi hediye edeceğimden bunun yerine almak üzere a500 ile a550 arasında kalmış bulunuyorum.

Tarih: 23 Mayıs 2010, 22:12 - İp: 88.***.**8.20
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

hocam kazmayı karşı komşu vurdu

Gelelim sorulara..

A500ün öncelikle LCD ekranını beğenmedim. Evet büyük ama, 230.000 piksel olduğu için, çektiğin fotorafların kalitesi güzel görünmüyor. A300deki LCD ekran bile daha parlak ve detayları iyi okuyordu. Tabii LCD ekrana önem vermeyenler için farketmez.
Ben önem veriyorum.

A550 de ise LCD ekran çok övülüyor. Malum 920.000 piksel..

------------------------------------

İSO BAŞARIMI :

A500 ile A550 arasında önemli bir fark yok.. Her ikisi de yüksek isoda iyi..
Ben A500ü daha başarılı sanıyordum ama arada fark olmadığını görünce, tercihimi A550 ye kaydırdım. Aradaki fiyat farkı da çok azdı. 70-80 tl filan..
A550nin ayrıca 14mp ve 7 fps artıları beni tetikledi.

VERDİĞİM İSO ÖRNEKLERİ :

Bu 2 fotoğraf çekilebilecek en kötü iso şartlarıyla çekildi. Kötü bir ışık vardı zaten malum..
Ve ben pozlamayı yüksek tuttum. Bu durumda makine, gölge olan yerleri aydınlatmaya çalışır. Ve iso yüksek ise, bu aydınlatma işlemi özellikle o gölgedeki noiseleri arttırır.
Ve, makinenin "noise reduction" seçeneği kapalı olabilir, buna bakmadım.

Emin olun ki, yüksek isosu gayet güzel.. Benim eski A300den daha güzel..

-------------------------------------

Ve daha iyi şartlarda çekilmiş yüksek iso fotolaarı.. A500 ile..

iso1600

iso3200

Bilgisayarıma kaydettiğim bir iso kıyaslaması..

2 fotoğraftan bilin bakalım hangisi Sony a550, hangisi Canon 500D ?

Tabii ki daha temiz olan sony a550..

Tarih: 24 Mayıs 2010, 03:26 - İp: 85.***.**2.44