Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
Tavsiyelere tesekkur Reis,
Ben hala Saint Petersburg'dayim, buralara tekrar yolun dusecek olursa ararsan yardimci olmaya calisirim.
Canta konusunda senin tavsiyenle Lowepro Fastpack 250 veya 350 alicam galiba. Senin canta da guzel aslinda ama benim belim biraz sorunlu, agirlik yanda olunca agri yapiyor o nedenle sirt tipi canta daha kullanisli benim icin. Notebook su an icin 15.4 inch ama 13 inch almaya niyetliyim cunku uzun zamandir arizali. Her iki model de fazlayisla yeterli bu ebat icin. Aslinda cok ilginc cantalar var, mesela Kata 3N1-20.
hem tek hem cift askiyla kullanma imkani var ama sanirim lowepro daha iyi, ust bolmeye yeterince ekstra malzeme. yagmurluk tisort falan konulabilir. Bu arada, bu cantalara takmak icin ekstra yagmurluk nereden buluruz?
Peki hangi hafiza karti konusu nasil? Sen ne kullaniyorsun ve performanstan memnunmusun?
Ben A300 de 133x hızlı CF kart kullanıyorum hızlı bir kart RAW çekimlerinde özellikle avantaj oluyor.. Benimki 2GB yetiyor çünkü yanımda mutlaka bir harici harddiskim oluyor özellikle gezilerde. Kart üzerinde fotoğraf tutmuyorum. O yüzden hızlı bir kart tercihin olsun derim...
Lowepro 250 iyi çantadır herşey konyor içine... Diğer modelin küçüğünüde (netbook için olanı) istersen çapraz sırta takabiliyorsun bilgin olsun...
Sonuçta çanta işine girince evde birkaç tane oluyor. Bende 3 çanta oldu şimdi... Bir tanede bütün herşeyi koyacağım ucuz bir tane aldım. Kullanmadıklarımı düzenli olarak onun içine koyuyorum...
Bu arada lens konusuna geri dönersek fotoğrafları ne yapacağın konusu önemli. Yani makinede mi duracak, küçük baskılar alıp albüm mü yapacaksın, yoksa poster baskımı alacaksın..
Neden bunu söylüyorum çünkü zamanla çanta ağırlaşmaya başlıyor özellikle gezilerde, tak çıkar bazen sorun oluyor. Tabiki kaliteli lens bambaşka birşey ama birde amaçlar ve bütçeler ortaya çıkıyor.
Bu konuyu kendince iyi düşün. Gezilerde bazen keşke bir 18-250 olsa diyorum çünkü küçük bir TZ2 gibi çanta ile rahatlıkla her yere gidersin. Ne bel sorunu olur nede başka... O yüzden çektiğin fotoğraflarla ne yapacağın, ne amaçla çekeceğini iyi değerlendir derim. Çünkü insan gaza geliyor hep en iyiyi istemeye başlıyor...
Walla dogru soyluyorsun Reis. Ben de 18-250mm ile baslamak istedim aslinda ama fiyati baslangic icin tuzlu, burda 1000-1100 tl civarinda. 18-200 de var ama o da 750 tl. Baslangicta tum parayi lense yatirsam kumkoy abime de dedigim gibi makina alacak para kalmiyor ve ben artik makina sahibi olup bolca foto cekmek istiyorum
Amerikadan hemen alabilecek olsam ebay uzerinde 18-250 lensli A550ler var, fiyatlari da guzel ama isin icine vergi kargo margo girince bi avantaj kalmiyor.
Bu arada 500 ve 550 fiyatlari ne kadar Turkiyede? Sitelerde bazi fiyatlar var ama ben pazarlik yaptiktan sonra alinabilecek ve spot fiyatlari ogrenmek istiyorum. Turkiyeye geldigim zamanlarda islerden dolayi firsat bulup makina icin dolasamadim bi turlu.
500 serisinde CF kart yok, bu hem avantaj hem degil sanirim. CFler daha hizli bildigim kadariyla ama SD karti da heryerden bulup daha kolay bir sekilde icindekileri pcye yuklersin gibi geliyor bana.
selamlar muratreis teşekkür ederim aslında a 850 baktım fakat garantili bulmak zor sony bekle dedi yalçınlarda aynı şekilde bende a700 inceledim ve ne den olmasın dedim fiyat olarak ta epey farketti ben Sony Eurasia 2 850 liraya 18-70 kit lens ile aldım 8 taksit kasko falan da yaptılar. a 300 eşim tubada şimdi aslında herşeye o sebeb oldu birazda o da fotoğraf çekmek istiyor bir makina olunca malum tahmin edersiniz.foto yükliyecektim fakat image gene hata verdi neyse daha sonra herkese selamlar tekrar.
munzo umarım hemen alırsın makinanı...
Walla sana imreniyom boraordu
Kisa bi sure once almistin A300 unu sanirim ve simdi ikinci kez alfalandin
Lenslerin de iyi, 170-500mm guzel. Eh artik darisi olmayanlarin basina.
Yeni makinani da guzel gunlerde kullanmani dilerim.
Isigin bol olsun.
muratreis firmware 4 dedin beni bu saate kadar ayakta tutdun.yükledim demin sonrada araştırdım nelere etki ediyor diye iso nr of seçenegi çıktı ve sanırım noise de işe yarıyor başka etkileri de var ise yazarsan veya önerceğin site olursa sevinirim.
munzo teşekkürler inan bende karar verirken zorlandım sonuçta ciddi paralar veriyoruz fakat eşimde fotoğraf ile çok ilgilenince mecbur kaldım gibi birşey oldu.
herkese iyi geceler....
A700 firmware4 ile gelenler :
2 EV adımında 3 çekimli otomatik pozlama bloklaması seçimi (tekli ve sürekli) eklendi.
High ISO NR özelliğini [Off] konumuna getirme seçeneği eklendi.
Yüksek ISO ayarında resim kalitesinin iyileştirilmesi.
Otomatik beyaz dengesinin ve D-Range Optimizer performansının iyileştirilmesi.
ISO da ciddi farklar olduğu söyleniyordu...
Birde dergilerden ordan buradan okuduğum bilgilerde (ne kadar doğru bilemem) A700 de RAW kalitesi ile JPEG kalitesinin ciddi farkettiği bu yüzden mümkün olduğunca RAW çekilmesini öneriyorlardı...
Tekrar hayırlı olsun..
muratreis çok teşekkür ederim raw konusu gerçekten doğruymuş bende okudum ve test ettim
Durduk yerde kafami karistirdin be muratresi
Ben ne guzel kit lenslerle de bi sure yasayabilirim derken simdi baska alternatiflere bakmaya basladim. Yinede 18-55mm standart olacak galiba, cunku burda enteresan bazi fiyatlar var. Kit lensle almak sadece body den az da olsa daha ucuza geliyor. Bu durumda hic olmazsa elde bi tane lens olsun diye kit lensi alicam heralde. Daha sonrasi icin ne yapacagim henuz karar veremedim.
Amerika fiyatlari uygun bazi lenslerin ama 18-55mm bana ne kadar sure yeter ve tatmin ederki? Ben daha cok zoom kullanicam gibi geliyor bana. Uzak nesnelerin, yapilarin detaylarini, bocek -cicek makrolari, kuslar falan hep ilgimi cekiyor. Eger alabilecek olsam kafadan kumkoy34 un tavsiyesi SAL 70-400mm G lens, sonra da 500 mm alirim.
Velhasil yeniden arastirmalara basladim, Sigma 18-125mm de bi baska alternatif. Bulucaz artik biseyler. Bu arada Tokina 28-80mm ve 100-300mm lensler de var, bunlarla ilgili bilginiz varmi? Kaliteleri nasil? ebayda ikisi beraber 170 $ arti kargo. Eger idare eder kalitedeyseler alinabilir CZ ve G serilerine ulasabilene kadar
Valla kafa karıştırmak istemmemiştim 18-55 in iyi bir kit olduğu söyleniyor birde tele daha çok kullanırım diyorsan ona yatırım yapmak daha iyi olur... Telede de daha çok hangi aralığı kullanacağını saptarsan seçim yapman daha kolay olur...
Bu hafta sonu arabayı bakıma götürdüm... Makine yanımdaydı çocuklarda istekliydi birşeyler çıkarmaya çalıştım. İşleyebildiklerim
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109427 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289725 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312314 Şub. 2021, 16:41
mete007 -