panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 8 Mart 2010, 12:31 - İp: 78.***.**6.243
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 8 Mart 2010, 12:33 - İp: 78.***.**6.243
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Güzel,devam edin yüklemelere..

Tarih: 8 Mart 2010, 20:59 - İp: 88.***.**2.56
boraordu
boraordu (üye)
Ankara / Amatör

selamlar,alfa 700 gercekten beni çok şaşırttı,hız inanılmaz renkelerde öyle

alfa 700 170-500 lens

alfa 700 170-500 lens

Tarih: 8 Mart 2010, 23:32 - İp: 94.***.**5.27
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bora A700 ü sıfır mı aldın? A300 ü ne yaptın Birde firmware 4 yüklü değil mi? Tekrar hayırlı olsun

Tarih: 9 Mart 2010, 09:42 - İp: 81.***.**9.145
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Sahi ya A300 için bir firmware çıkarılmadı mı henüz? sony nin sayfasına baktım ama bu konu ile ilgili hiçbirşey yok.

Tarih: 9 Mart 2010, 11:47 - İp: 85.***.**9.181
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Selam fotograf dostlari
Uzuuun suren bekleyisim henuz bitmedi ve Alfalanamadim daha ama sanirim 1 ay kadar sonra Alfa 500 veya 550 alabilecegim. Kamera tercihi tamamdir, makinayi 18-55mm ve 55-200mm veya 75-300mm ile almak istiyorum ilk etapta. Ama geriye kalan ivir zivir secimi ve maliyeti de baska bi sorun
Su an hafiza karti ve canta konusuna yogunlastim. Sizlerden hangi marka ve model hafiza karti ve canta tavsiyeleri gelir? Cantayi sirt cantasi seklinde ve sirttan cikarmadan kamerayi ve objektifleri alabilecegim bir model istiyorum. Lowepro Slingshot gibi. Notebook bolumu de olursa harika olur yani :^:]
Aslinda canta da bi sekilde cozulur ama benim asil ogrenmek istedigim hafiza karti. Hangi hizdaki bir kart yeterli? Hangi kapasite daha kullanisli? Yuksek kapasiteli tek bir kart mi yoksa daha dusuk kapasiteli hem SD hem de MS karti beraber mi kullanmak mantikli?
Su an icin param ancak bunlara yetecek gibi gorundugu icin diger teferrutlara simdilik girmiyorum kafanizi daha fazla sisirmemek icin

Yardimlar icin simdiden tesekkurler.
Bu arada Istanbul fotolari beni burda fena ediyo mumkunse daha az foto yukleyin de gurbette aklimiz ikidebir Istanbula takilmasin

Tarih: 10 Mart 2010, 23:35 - İp: 188.***.**1.111
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sandisk dukati gibi hızlı sağlam bir kart alırsın CF ise,,aynı marka ve bazında SD'li olarak da iyileri var ömürboyu garantili..

Exclabur Yalçın'ın çantası iyi, herşeyi alıyor içine,vücut üzerinde iken evirip çevirip içindeki aparatları kullanıyor ,,125 lira veya dolar idi sanırım..Büyük ve geniş..

Binküsur dolar verip SAL 70-400G lens alın o daha iyi,, diğerlerini kullanmasan iyi olur..

Tarih: 10 Mart 2010, 23:54 - İp: 88.***.**5.62
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Eywallah kumkoy abi;
Kart tavsiyesi guzel ama ne yazikki SD ve MS Pro Duo kart mumkun A500 lerde. Cf olsa gercekten guzel hizli kartlar var nette gordugum kadari ile.
Ben de oyle kemiksiz bi canta istiyorum aslinda , marka ve model de belli olsaydi tadindan yenmezdi yani
Gelelim asil mevzuya;
Abicim o butun parami verip aldim diyelim bu lensi, amma velakin kamerasini alamadiktan sonra lens kendi basina fotograf cekemez be yaw
Ben diyom guc bela sonunda bi kamera alip ucundan kosesinden ufak ufak su dslr alemine giricem sen diyon bana bi anda ziplada uc. Para cuvalla olsa ben de biliyom bu lenslerin bana yetmeyecegini amma ve velakin durum oyle diil ne yazikki. Simdilik alicam kit lensi ( Keske kit lens 18-55 degil de 18-70 olsaydi, o daha iyi diyordunuz.) yaninada bi 75-300mm bana bi sure yeter. Daha sonra da pek coklarinizin sahibi oldugu, digerlerinin de hayallerini kurdugu lensleri toplamaya basliycam ama hersey parayla alakali.
Burada 18-55\55-200 kit A500 1600tl, ayni lenslerle A550 ise 1800 tl civari, ben henuz bu miktara sahip degilim ama sanirim 1 ay icinde biseyler ayarlayabilecegim.
Aslinda Amerikadan da alabilme durumu var ama bi 6 daha beklemem gerek , ben o zamana kadar kafayi yerim artik.

#munzo' tarafından 11.03.2010 00:27:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2010, 00:25 - İp: 188.***.**1.111
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

munzo lens alternatiflerinin içine (tabi body alırsan) Tamron 17-50 f/2.8 ile Sigma 50-150 f/2.8 i koy... Çok uzun teleler dışında oldukça iyi bir lens takımın olur... İnternette bolca inceleme var... Birazcık tuzlu olur özellikle Sigma...

Çantada notebook da konucaksa Lowepro Fastpack 250 veya 350 sine bakabilirsin. Ben kullanmıştım herşey sığıyor içine... Tabi hem makine, lens, notebook biraz ağırlaşıyor ama herşey yanında... Bu çantayada bak "naneu pro sahara 217f "

Omuz çantası olarak düşünürsende NANEU PRO SAHARA 115F ÇANTA büyük notebook sığıyor çanta körüklü istersen iş çantası olarakta kullanabilirsin. Ben netbook kullandığım için bir boy küçüğünü kullanıyorum...

İnternette zaten hem fotoğrafları hem incelemeleri hem videoları var...

Tarih: 11 Mart 2010, 10:00 - İp: 81.***.**9.145