Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha Kulübü
Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.
Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.
*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..
*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.
*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.
*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.
*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.
*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..
*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.
Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.
Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun
---------------------------------------------
Bir sony A300 fotoğrafı..
12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:
evet polariz filtre ile renklerde fark olur.
ama her polarize markası iyi değildir.
bazıları fotoğrafı daha kötü hale getiriyor.
BW markası en iyisidir.
bir de polarize takınca enstantane düşer.
bu yüzden mesela iso200 kullanacağın bir fotoğrafta isoyu 400 yapman gerekir.
lenslerde de renkler farkeder.
ben her sonyciye mutlaka 50mm lens öneriyorum.
bende minolta 50mm f:1.7 var. renkleri çok iyi veriyor.
sony uyumlu herhangi bir 50mm lens alabilirsin.
benim lensten bulursan almanı öneririm.
buraya eklediğim fotoğraflar tabiki makineden çıktığı haliyle değil..
biraz kontrast, ışık ayarı ve renk doygunluğu uyguluyorum.
bu müdaheleleri yapmak gerekli..
benim eklediğim fotoğraflarda, ekranınızda renkler fazla patlıyorsa, ekran kalibrasyonunuz sorunlu demektir.
çünkü benim ekranım kalibrasyon yönüyle "0" hatasız..
#panctom' tarafından 11.04.2011 21:05:01 tarihinde düzenlendi.
Evet panctom, 7d çok güzel bir alettir. Elime almışlığım var. Böyle hani ben tam profesyonel aletim diyor sanki cihaz.Kasa bana çok sağlam geldi.Büyüklük olarak da tam ele oturan cisten. BEnim a500 tam elime göre derdim ama bu 7d benim a500 den de büyük. Aslında Sony minolta tarzı gövdeyi bırakmayacaktı.
Ayrıca optik bakacı çok hoşuma gitti. Çok büyük.
Kaldı ki sonuç da ortada. Eklediğin fotoğraf müthiş. REnkeler ,netlik, sanki monitörden fırlayacak mış gibi görünüyor senin kız
Bu arada benim fotoları beğendiğine sevindim. Evet biraz daha uğraşmam gerekecek. Bu makro çekimler çok keyif verici. Gizli dünyaları seriyor gözler önüde.
Ha aklıma gelmişken 7d FF bir makina değil mi ?
hayır, 7d ff makine değil delirendeli
ve beğenin, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim hemşerim
ben de a560 alacağım.
her an sipariş edebilirim.
Benim makine A580, olurmu? Herkese merhaba...
Hayırlısı olsun Sony arıcalıktır :D
A580 yanında hangi lensler var?
Ben A300 almaya karar vermişken araya türlü sıkıntılar, parasal sorunlar, evlilik, işten ayrılma gibi problemler girdi ve hala bir makina alamadım ve emektar compact artık iflas etmek üzere. Bir süre de A500- 550 düşündüm. Sonra slt serisi çıktı ve acaba slt 55 mi alayım diye araştırırken a580 le slt55 arasında kaldım:D
Hoş, ben satın alma noktasına ne zaman gelicem orası da meçhul aslında
Yinede satın almadan önce uzun uzun incelemekte yarar var diyerek sürekli siteyi ve bu forumu takip ediyorum.
Panctom'unda a560 almak istediğini görünce doğru tercih yaptığımızı düşünerek bende A580 e doğru meyillendim. Neticede slt yeni bir seri ve özellikle video meraklıları için daha cazip sanırım.
Uzun lafın kısası, a560-a580 makinalara hangi lensler yakışır Özellikle geniş alan ve kısa zum olarak? 18-55in pek de o kadar iyi olmadığını söylüyordunuz.
#munzo' tarafından 13.04.2011 17:39:28 tarihinde düzenlendi.
hoşgeldin sezzz
ama yok, a580 olmaz
çünkü daha konu sahibinde bile yok
e hadi bekliyoruz fotolarını..
ama güzel fotolar ekle ki, konumuz da güzel olsun
* * *
munzo..
a580 değil, a560 al bence..
aradaki 2 mp fark için fazladan 200tl vermeye değmez.
lens olarak 18-55 bence de çok dar bir aralık..
1-iyinin ucuzu olarak sigma 17-70 (yeni versiyonu)
2-sony 16-105..
önerebilirim
a560-a580 arasında sadece 2mp fark varsa sanırım bende a560 alabilirim. Aynı büyüklükteki sensörde 2mp az olması deteyları daha net yapar sanırım sizlerden öğrendiğim kadarıyla. Zaten ben devasa mp meraklısı değilim. Benim 3.2mp kompaktla bile çok kaliteli işler çıkıyor. Ben iki makinayı karşılaştırmadım henüz. Aslında daha önce de yazdığım gibi,daha birkaç gün öncesine kadar slt55 istiyordum:D. Sonunda ,video kamera değil ara sıra kaliteli hd video da çekebileceğim güzel bir fotoğraf makinası istediğime karar verdim
Lens olarak kesin 70-300mm istiyorum, sanırım sony olur. 16-105mm de güzel ama başlangıç 17-70mm olabilir. Daha daha daha sonra da bir cz16-80mm
Anlayacağın lense yatırım yapmayı planlıyorum tabii önce bi makinaya yatırım yapayımda
panctom,şimdi baktım dpreviewda, dediğin gibi sadece mp farkı var ki 2mp için ekstra para vermeye değmez. Yanlız her iki makina için de pil ömrüyle ilgili bilgi bulamadım. Bu değerler nedir? Eğer herşey aynı ise mp azlığından dolayı 560 ın biraz da olsa daha fazla foto çekebileceğini söyleyebiliriz sanırım.
SIGMA AF 17-70 mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM yeni olan versiyon bu mu? Bu lens de pek öyle ucuz sayılmaz yani 750-800 tl karşılığında . Elbette ne kadar ekmek o kadar köfte, iyi mal iyi para çoğunda.
Zaten daha var makinayı almaya, o zamana kadar hangi lens olacağına karar vermem lazım. Lenssiz body işime yaramaz Benim eski analogdan exactar yada ona benzer bi marka (makina yanımda olmadığı için tam emin değilim) 50mm 1.7 manual bi lens var vidalı bayonet, olmadı onu kullanırım ama yinede geniş açı lazım bi tanede.
Ya arkadaş, ne zaman elimize şöyle kalın bi deste para alıp ta bi fotoğraf makinası ve alet-edavatı cennetine gidebileceğiz bilmemki.
Artı bir soru daha; işimiz gereği oda içinde maksimum 2,5-3metre mesafeden mobilya-dolap resimleri çekiyorum bazen ve kompaktta kenarlar yamuk çıkıyor. A560 ın panorama modu bunu çözebilirimi? Yani bu kadar kısa mesafeden deteyları yamultmadan çekim yapabilirmi?
#munzo' tarafından 16.04.2011 18:46:55 tarihinde düzenlendi.
evet yeni sigma yaklaşık o fiyatlarda olmalı..
ama dedim ya, iyinin ucuzu odur.
belki biraz daha ucuza bulabilirsin.
eğer 16-105 veya 16-80 istersen, daha pahalı onlar..
ve eğer ki 16-105 lensi, 17-70 sigma ile aynı paraya bulursan hiç düşünmeden 16-105 al derim.
manuel 50mm seni idare eder bence..
insan manzaraları, portre vs çekersin.
bir ara ben de sadece 50mm kullanıyordum, başka lens yoktu.
ama yetiyordu
son sorun..
kenarların yamuk çıkma sebebi, distortiondur.
en geniş açıda çekince (zoomsuz) oluyor.
imkanın varsa, çok az zoom yap ve kendin biraz geriye çekil..
göreceksin yamulma olmayacak
Mesela 18-55 kit lenste de, 18mm de zoomsuz çekersen yamulma olur.
ZEİSSta 16mm de çekerken az oluyor.
ama ben seviyorum o distortionu..
Panorama modunda yamulma olmaz..
tabii en geniş açıda çekmeyeceksin yine..
mesela 24mm de, 5-6 foto çekersin, makine birleştirir süper olur.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0110027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0289725 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1312514 Şub. 2021, 16:41
mete007 -