panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
dervis2007
dervis2007 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

delirendeli
eline saglik guzel fotograflar.
minolta 75 300 lensin hangi versiyonu?

Tarih: 27 Şubat 2011, 00:05 - İp: 91.***.**6.133
dervis2007
dervis2007 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

arkadaslar bende minolta 5400hs flash var. ama kullanim kulavuzu olmadigi icin kullanamadim. a33 uyumsuz oldugundanmi bilmiyorum. kaplosuz olarak calismiyor. makinaya taktigim zaman calisiyor. ama enstantene 1/160 olarak calisiyor. uzerinde 1/8000 yaziyor. flashin zomu calisiyor. yakiin mesafeden cektigimde fotolar bembeyaz cikiyor. enstateneye yukseltemiyorum. flashin sitddetini de dusuremiyorum. bu konuda bana yardimci olabilecek varmi?

Tarih: 27 Şubat 2011, 00:35 - İp: 91.***.**6.133
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Sanırım yeni versiyon. Bir foto tamircisinden almıştım.

Tarih: 27 Şubat 2011, 15:45 - İp: 217.***.**9.210
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Amaç böyle fotoğraflar

Artık garip mi dersiniz, işin yok mu dersiniz, bakalım ne çıkacakmı dersiniz bilemiyom bu seneki çalışma konum bu...

Bu sene sistemi değiştiriyoruz... Nex-5 e geçtik ilk başta biraz karışıklık yaşasamda alıştık birbirimize... Bir şöyle güzel 16-80 veya 15-85 gibi lensi olsa harika olacak aman neyse idare ediyoruz...

Son zamanlarda Kızılötesi fotoğrafa kafayı takmıştım bayağıda döküman birikti. Sağolsun birkaç üstad sorularıma sıkılmadan cevap verdi.

Nasıl yaparız derken bu işin en iyi yanının Modifiye edilmiş bir DSLR olduğunu ve bununda en güzel D70 lerde yapıldığın gördüm. Diğer alternatifte (ki birçok kişi bunu kullanmış gibi) Sony nin F717, 707, V1 serisi. Nightshot modu buna olanak sağlıyor. Bu modda iken IR filtre devre dışı kalıyor.

Tabi Kızılötesi fotoğraf PS de de yapılıyor (efect olarak) bu noktadan bakarsak zaten PS de yapılmayan şey yok Ben bunu bir proje ve disiplin olarak gördüm. Bakalım zaman içinde ne kadar başarılı olacağız göreceğiz.

Bende bir F717 aldım. Sağolsun satan arkadaş Garanti belgeleri dahil herşeyi kutusunda gönderdi. Tertemiz bir makine yaşına göre.. Esas süpriz IR filtre (ki bir tanede bende Hoya Ir720 var) ve IR FLASH oldu...

Bu İr Flash işe yaracayacak gibi. Tabi bu arada işleme konusunda birazda PS öğrenmem lazım. Diğer konuda incelediğim fotoğraflar özellikle güneşin yukarıda ve sert olduğu (ki kompozisyonlarda bolca ağaç ve çimen oluyor) dönemlerde çekilmiş gibi. eeee malum bu zamanda güneş ortalarda yok. Gerçek denemeler için bekleyeceğiz demekki...

Aldığım makinenin içerisinden IR Flash çıktı bu Flash normal zamanlarda işe yarayacak ama en büyük özelliği Zifiri Karanlıkta gözün göremediği şeylere görmek

Akşam evde denemeler yaptım. Aşağıdaki fotoğrafları normal gözle görme imkanı olmayan zifiri bir karanlıkta çektim... Ir Flashı denemek için. Yani normalde herşey simsiyah...

Normal Kızılötesi (bildiğimiz) alakası yok ama deneme işte

Dediğim gibi denemeler bunlar... İşleme falan yokkkk...

Tarih: 9 Mart 2011, 10:59 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İlk denemem heyecanlandım yav... ;D Şirketin penceresinden yeşillik bir alan buldum, baktım birde güneş var. Makinede yanımda haydi helva yapalım dedim... Bak şimdi canım güzel bir irmik helvası çekti yavvvv ;D ;D Neyse

Fotoğraflar makineden çıktığı gibi. F717 + Hoya İnfrared R72 Filtre + ND4 filtre... Makine Nightshot modunda çekildi. Küçültme ve keskinlik verildi. Daha PS de işlemeyi öğrenemediğim için PS yoktur. İleride inşallah... :D

Elde çekim... Esasında şöyle güzel bir uzun pozlama yapmak lazım.. Biraz daha güzelleşsin havalar...

Tarih: 15 Mart 2011, 12:57 - İp: 81.***.**9.145
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

reis bahara iyi bir giriş yapmışsın eline sağlık

bu arada f717 aldın hee..
valla tüm tarz sonyleri sıradan geçirecen sen bu gidişle

güle güle kullan

Tarih: 15 Mart 2011, 21:16 - İp: 88.***.**7.48
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Teşekkürler Valla son teknolojiyi takip etmekten yoruldum. FF mi alayım yeni Apsc mi alayım demektende yoruldum. Kafam FF çok gitti ama lensler çok para..

Öyle büyük baskıda almıyorum normalde aldığım baskı A3 en fazla.. Sağolsun şimdi programlarla çok ciddi düzeltmeler vs.. yapılıyor..

Sürekli yanımda bulundurduğum Nex-5 var. Hem fotoğraf, hem anı yakalama, hem video yönünden bir sorunu yok..

Kızılötesine ilgi duyuyorum ama PS işini bilmiyorum. Neyse araştırmalar sonucunda F717, Ir filtre, ND filtreler ve birde ekstradan IR Flash aldık (setten çıktı)

Yukarıdaki fotoğraflar F717 den çıktığı gibi. Aceleyle çekilmiş. Havalar düzelsin yapacağız bir şeyler.

Sonra dedimki Vizörden bakmakta bir başka oluyor, şöyle retro bir makine olsa beni fazla üzmesin, lens alım satımı ile uğraşmayayım tek lensle işimi göreyim lenste iyi olsun bir tane Panasonic L1 Kit aldım ikinci el... Makinanın sevilmeyen iki yönü var İSO performansı (Siyah beyaz fotoğraf çekmek istiyorum film gibi ve düşük ışıkla işim yok ve Vizörün küçük olması.. Düşündüğüm yapıda ikiside sorun değil benim için..

Böylece işe göre makine platformuna geçtik

Sony çılgın bir FF yapana kadar bu sistemlerle devam

Tarih: 17 Mart 2011, 16:10 - İp: 81.***.**9.145
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

fotograf çekmeyı özlemişim yaff

Tarih: 20 Mart 2011, 20:55 - İp: 95.***.**5.20
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

e hadi reis, bahar geldi, döktür bakalım

xarax her zamanki gibi çok iyisin
özlemişsin de..
onca fotoğrafın var, burası dışında galeride fazla paylaşmıyorsun.
ellerine sağlık

Tarih: 23 Mart 2011, 20:35 - İp: 88.***.**7.48
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar belki birisinin işine yarar

http://urun.gittigidiyor.com/SONY-A580-18-55_W0QQidZZ37794993

A580 + Kit lens 1.200 TL

Tarih: 24 Mart 2011, 12:44 - İp: 81.***.**9.145