Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi
değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar
#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.
Sayın taner bey,acemiaslan ve thsn ve diğer arkadaşlarım. 50mm f:1.7 rs objektifi keremd arkadaşımız almış.Başka bulacak olursam sizlere haber veririm..
Teşekkürler. Senin adını artık 50 mm avcısı koymak gerek herhalde.
Arkadaşlar az önce aydınlar foto dan aradılar.
benim sony 75-300 tamir edilmemiş, aynen değiştirerek yenisini gönderiyorlarmış.
elimde 200-400 tamron var.
Ne yapsam beercan alıp 75-300 ü satsam mı?
Yoksa oldukça hafif ve kullanışlı 75-300 ile yoluma devam etsem mi?
Zira yakında yurt dışına geziye gitme programı çıkınca kar kara düşünmeye başladım , hangi objektifleri götürsem diye.
Uzun bir seyahatte 200-400 tamron beni korkutuyor açıkçası.
Öte yandan beercan 210 mm de bitiyor olması dezavantaj.
Yahu bir akıl fikir verin
Gürhan'ın bulduğu iki beercan de gözüm kaldı...
Fipar,
Birakutusu gulle gibi birsey, memlekete kas yapip donme ihtimalin var. Beri taraftan 300mm ile 210mm arasinda pekbir fark doremiyorum, bence tele lenste %45lik bir fark pek kafaya takilcak birsey degil. Hem ayrica birakutusu butun zoom araligi boyunca ayni aperature sahip (F4) ve hep ayni keskinlikte. Makro falan cekmeyeceksen, ekstradan keskinlik icin F5.6'ya falan getirmen gereksiz, F4 gayet keskin. Sizin fotolardan gordugum kadariyla 75-300, birakutusundan birazcik daha keskin, PF sorunu da pek yok, ama birakutusunu bokehi herseyi bitiriyor. Renk kalitesi ayni sanki. Saglamlik acisindan kolun yorulmuyorsa birakutusu ile her turlu kavgaya, isyana ve savasa girebilirsin. Birakutusu parafokal, 210mm'de fokusla, 70mm'ye al, fokuslamadan bas cek. 75-300'un hizi hakkinda pek fikrim yok, muhtemelen mekanizmasi daha yeni ve hafif oldugu icin daha hizlidir.
En iyisi al, bir hafta kullan, karar ver.
Turgay bey, bence satabiliyorsanız iyi fiyata 75-300u satın, beercan icinde herkese belirteyim 300 de 400 de cok rakamlar degil. Antikanında belirttigi gib 200 250 gibi rakamlar cok geride kaldı ve inanın 75-300 lens 600 lira ediyosa beercan 300-400 e kacmaz. Bu lense hakikatende bisey olmuyor kolay kolay saglamdır. Ve gercekten koleksiyon urunu almıs olursunuz. Beercan leica tarafından gelistirilmis cok kaliteli bir lens insanlar bokehsi azcık daha guzel olsun renkleri iyi versin diye dunya para dokuyolar baska lenslere makinalara. Bence bunu beercanden sakınmayın. Sunu da belirtirimki ben ebayden almıstım su an yurtdısında fiyatlar 160 poundlara kadar cıkıyor. Bilginize.
Pantcom buarada su fotografın cok guzel mesajında harika..
Evet Gürhan bey'in söylediği gibi 50mm. yi aldım ,yarın elime geçecek inşallah.Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum, bu forumdaki dayanışma gerçekten çok güzel.Saygılar.
içimden bir ses Turgay beye beercan göndereceksin diyor
nemru_T,
"su fotoğrafları" önerine katılıyorum. Bu önerini başlık olarak hemen aç, yüklemeye başlayalım. Başlığı görenler duyurudan haber almış olur zaten.
Su demişken, bu ayki NG de Koç Allianz' ın SU konulu fotoğraf yarışmasının ilanı var. Katılmak isteyebileceklere duyurulur.
Herkes 50mm almış galiba
50mm hakkında bir iki tüyo
f5.6 değerinde coşar bu lens. En iyi performansı f5.6 da elde edersiniz.
çektiğiniz fotoğrafa ekstra keskinlik vermenize gerek yok, zaten jilet gibi bir şey.
raynox ya da başka bir close-up filtre kullanacaksanız mf kullanın, mf ile odaklamaya çalışmayın, mf yi bir konuma alıp nesneye yaklaşıp uzaklaşın....
bokeh. evet bokeh çok güzel bu objektifte, yumuşak eçişler var.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
233629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0113327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1215719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0294125 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1317614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -