merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Gürhan teşekkür ederim

Beercan arıyorum arkadaşlar Bulursanız haber verin...

Tamron 17-50 yi alırsam kısa bir teleye ihtiyacım olur. O açlığı beercanla ucuz yollu gideririm.
Seneye de bir makro belki...Ya da çok iyi bir tele...

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:25 - İp: 85.***.**4.218
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Selam Millet..

Biraz seyrek geliyorum bu ara ama hem işler yoğun, hem de foto turlara çıkıyorum

Fipar;
Sigma 200-400 e bayıldım!! İçim gitti yani desem yeridir!
Tabi ki fotoğrafı önce fotoğrafçı çeker, tebrikler!

Keremd;
18-70 in güzel bir kit olduğunu kanıtlamışsın! Aynı fikirdeyim!

Buffalo;
Şimdi sana ne diyeyim!!
Tabiri caizse, arı gibi uçmuşsun yaw!!
Süper, süper, süper..!!

2 tane yükleyelim bakalım..
Her ikisi de MİNOLTA 50 mm..

Bu fotoğrafta, odaklama arka plandaki çocukta..
(kendisi kızımdır ve dün doğum günüydü)

[/IMG]

Bu fotoğraf ise, bence çok değerli..
Galeriye bugün itibarıyla eklemeye başladığım ve çok duyarlı olduğum "su tasarrufu" serisinden bir kare..
Suyun kıymetini bilelim dostlar!

Suyu tutabilmek..

[/IMG]

#PANCTOM' tarafından 05.07.2007 06:44:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 06:35 - İp: 88.***.**4.105
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yaa arkadaşlar..

Benim fotolar buraya eklerken hep kalite kaybına uğruyor!
Buffalo, seninkiler canavar gibi..
Niyekine????

Acaba benim kullandığım "image türk" mü bozuyor?
Ya da fotoşopla tonlayıp, küçültürken bir yerlerde ya da işlem sıralamsında hata mı yapıyorum?

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:36 - İp: 88.***.**4.105
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Ben resimleri picasa ile küçültüyorum, dışa aktar seçeneğinden dışa aktarıp o şekilde küçültüyorum ve pek fazla kalite kaybı olmuyor.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:42 - İp: 81.***.**7.49
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Buffalo, picasa bende de var. Hatta 5 tane fotoshop prg var.
Ama onla alakalı değil galiba..
Anlayamadım.
Neyse, bunu en iyi çözebilecek kişi yine benim galiba..

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:47 - İp: 88.***.**4.105
tanerdan
tanerdan (üye)
İstanbul / Amatör

Gürhan bey,

Sözünü ettiğiniz 50 mm ye ben talibim.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 09:07 - İp: 212.***.**0.186
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

panctom;
200-400 sigma degil tamron sonra yanlış bişeyler alma

bu arada ben www.imageshack.us
kullanıyorum onda kalite kaybı olmuyor.

ayrıca su konulu fotografına

arkadaşlar hadiii herkes su temalı fotoğraf ceksin böyle bir kampanya yapalım mı?

hatta bunu tüm siteye duyuralım(serbest kürsüde acılmıssa uyarın orayı pek okumuyorum )

Tarih: 5 Temmuz 2007, 10:26 - İp: 85.***.**9.24
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

hakan 50mm 1.7 sayende bulunmaz oldu herkes 50mm arıyor.Kayseride 2 tane birakutusu var ama fazla istiyorlar(ucuz olsa zaten ben alırdım)..300 milyon ve 400 milyon gibi ...Ama 100-200 diye bir objektif var 100 milyon a dyxumda puanları yüksek onu düşünen olursa telefolarını verebilirim..
Tener bey 50mm için kerem arkadaşımızdan haber bekliyorum..

Tarih: 5 Temmuz 2007, 11:50 - İp: 88.***.**0.62
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

pactom,
su fotoğrafı çok güzel,
kızın da çok güzel, maşaallah, Allah bağışlasın,
Sedar belirtmiş 200-400 Tamron ile çekilmiş fotoğraflardır o gördüklerin,
su temalı fotoğraf kampanyasına varım, 15 gün bir süre öngörelim mesela ve bir başlık açalım bu işle ilgili.
Beercan fiyatı pahalı demiş ama eğer son dece temizse,
mesela 75-300 sony alacak arkadaşlara önerilebilir.Sony nereden baksan 500-600 YTL zaten

Tarih: 5 Temmuz 2007, 12:37 - İp: 88.***.**7.31
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Birakutusu cok temiz ise alinir demissiniz.

Hic birakutusunu elinize alip baktinizmi bilmem, ama birakutusunun temiz olmamasi icin basindan coook kotu seyler gecmis olmasi lazim

Saka bir yana bence 300 veya 400 YTL pazarlikli fiyatlari olsa gerek. Ben gecen sene Hayyam'dan 200'e kaptim, satici ilk basta 250 demisti. Tabii bir de shu varki ben birakutusunu alirken Minolta dukkani kapatmisti, Sony de henuz A100'u piyasaya surmemis, artik Hayyam'da Minolta adina 2.elde hicbirsey kalmadi. Sonuc itibari ile lens saglamsa 300 YTL eder.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 13:02 - İp: 81.***.**5.159