Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi
değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar
#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.
nemru_t yerebatan sarnıcında ki gündüz çekim, kapalı mekan ve tripod kullanımına 500ytl+kdv ödersen izin veriyorlar
ordaki korkuluğa dayayıp elle çektim 400 ve 800 isoda iki çekim yapmışım
ayasofyada da aynı şey (tripoda izin yok)
biraz HDR hedesi yaptım
#dire' tarafından 25.10.2007 04:17:10 tarihinde düzenlendi.
bu kapalı mekanlardaki yasaklar ve hatta açık havadaki çekimlerde sıkça yaşadığımız tacizler, şüheli bakışlar can sıkıcı ...
dire fotoğrafların çok güze.
Nasıl yani?
Nerede yazıyor, kapıda falan mı, yoksa tripodu çantadan çıkardın mı başında mı bitiyorlar.
Her gelen turistin tek tek fotograf makinası ile uğraşamayacaklarını bildikleri için sadece ciddi çekim yapacakların işini zorlaştırıyorlar, yani devlet yine devletliğini yapıyor, tuttuğunu...
antika, daha önce DSLR girmemiş bir kasabaya git mesela, anadolu da binlercesi olan bir kasabaya....sokakta 3-5 fotoğraf çek. çok büyük ihtimalle birazdan yanına bir poli arabası damlar.
ben bir ara fotoğraf çekmeye çıkmıştım, makro çekiyordum. aniden yanımda bir araç durdu ve araçtan bir binbaşı 2 de asker çıktı, kimsin, napıyorsun filan ....
foto çekiyorum dedim, neden çekiyorsun, sana ne çekiyorum işte 2000 dolar harcadım ve çekiyorum.
meğerse karşıdaki bina askeri bir yermiş...
bende biraz muziplik de var, alın bakın dedim makineyi, çektiğim fotoğraflara bakın. adam aldı makineyi, plat tuşuna bastı, karşısına linkteki fotoğraf çıktı.
link
adam gözleri dışarı fırladı , bu ne filan dedi , ben gülmeye başladım böceeek dedim...
tamam dedi ve makineyi verip uzaklaştı
Askeri tesisin fotografını çekmek için kaç paraymış peki ? Tripodlu çekimde ek ücret talep ediyorlar mıymış ?
Şaka bir yana adam görevini yapmış, ben pek öylesine kızmam. Ama kasabada başında polisin bitmesi saçma tabii.
Çanakkalenin bir köyünde fotoğraf çekiyorum.. kadrajım bahçeli bir ev. Arkamdan bir ayak sesine döndüm.. 50-60 yaşlarında yanakları kırmızı pazarbey misali bi amca
-Ne çekiyon bakem sen
--Fotoğraf çekiyorum amca
- Onu gördüm neyi çekiyon niye çekiyon
-- Ev çok güzel amca onun için.. ev sizin mi amca
- He benim.. beni çek..
--- Tabi çekeyim nerde istersin.. (çardak tarzı bir yere yöneliyor)
- Burda çek,, teyzenide çek
3-5 kare fotoğraf çektim orada..
- Napcan sen bi resimleri, bize göndercen mi?
--- Dergide bascam amca, sizede gönderirim
-Dergiyide gönder
--- Göndermem mi? Tabi gönderirim seve seve.. (gönderdimde)
çok saol amca hoşgörün için..
- Dur gitme, yemek yede öyle git..
--- Yok amca saol yemiş kadar oldum..
- Yok len bırakmam, yede öyle git..
Nefis bir ev yemeği sırasında bir yiğeni geliyor ben yaşlarda.. amca beni bir akraba gibi tanıtıyor. Amca birşey için çağrılıyor bir yerden.. amca yanımızdan gidince yiğen beni aşşağıdaki eve çağırıyor sonrası bir hikaye kıvamında uzayıp gidiyor.
rokomet o zaten çok ilginç bir olgudur. Türkiye de köylüler daha hoş görülü,daha esnek insanlar.
en tutucu insanlar küçük kasabalarda yaşayanlar.
scottShelby'nin kitabında bu tripodlu çekim zorlukları hakkında bir bölüm vardı. Müze ve türevleri tripodu pek istemzlermiş, takılıp düşüyormuş insanlar falan, onun yerine böyle yerlere monopod götürün diyordu.
buffalo evt ya, bu durum benimde çok canımı sıkıyor
bide beni turist sanıyorlar heryerde, herkesler ingilizce bana bişiler satmaya çalışıyo
yerebatan sarnıcında 10ytllik bilet kesti, dedim kapıda 3 ytl yazıyo
- kusura bakma seni turist sandık
@antika tripod için askı almıştım, çanta taşımaktan pratik
kabak gibi sırtımda belli zaten, anında görüyorlar
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
234129 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0295225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1318614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -