pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Zadeh;
Burada gerizekalı lafını kullanan, masturbasyon lafını kullanarak seviyesizlik yapan tek kişi sensin. Kes seviyesizliği, haddini bil. Burada milletin çoluğu çocuğu var, kahve arkadaşların yok karşında, edebinle yaz, becerebiliyorsan.

Anlaman için sana örnek vereyşm ama öyle Cin Ali örneği gibi olmaz. Türkiyede, Türklerden önce yapılmış tarihi eserler var değil mi? Sümela gibi, Efes Tapınakları, Ayasofya gibi. Şimdi Türklerin bu topraklar, ee Türkler mi yaptı bunları? Anlayabildin mi?

Git hangi kaynağı okursan oku, 1928 de SLR yi Sony yaptı ya da ilk AF mekanizmasını Sony yaptı saçmalığını senden başka kimsenin yumurtlamayacağını görürsün.

Puskas;
Mesele Sony Pentax kavgası değil, anlaması kıt bir arkadaşa laf anlatmaya çalışıyoruz ama zor görünüyor.

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:26 - İp: 78.***.**7.140
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

işin hakaret kısmı sana ait zadeh, o beni ilgilendirmez.
ama geçmiş yazıları okudum, t_yaman'ın bir tane hakaretini göremedim.
eğer varsa öyle bir hakareti, buyrun kopyalayın buraya, biz de görelim.

ama ben sizin yazınızı kilitlenmeden önce okudum. bu konu altındaki tek hakaretvari yazıydı, gördüğüm kadarıyla..

eğer haklıysanız, t_yaman'ın hakaretini buraya kopyalayın, yönetim gereğini yapsın.

--------------

Emre konusu..

Emre nin attığı golleri emre atmıştır.
Ama o goller galatasaray hanesinde kalmıştır.
inter hanesinde kalmıştır.

emre fenere geldi diye, emreyle birlikte golleri de fenere gelmiyor
emre kendini geitrdi, geçmişteki gollerini değil

--------------

Minolta da AF teknolojiyi bulan mühendisler yaşamıyor bile büyük ihtimal..

------------

Sony'de şu anda çalışan mühendisler o sırada dünyada bile yoktu.
e o zaman bu adamlar doğmadan mı AF ürettiler?

------------

Ya, bunu tartışmak bile çok gereksiz..

Minolta'nın başarısı, minolta'ya ait olarak kalacaktır.
Tarihte, "minolta buldu ve yaptı" olarak yazacaktır.

"Ve gün gelip bu şirketi sony almıştır" olarak geçecektir.

#panctom' tarafından 18.09.2009 16:31:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:29 - İp: 88.***.**9.0
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Ben yazacağımı yazdım yazıyı okusaydın görürdün. Hakaret etmek sadec gerizekalı demek değildir.

Neyse körler ile sağırlar birbirini ağırlar,
Galatasary da golleri atan emre ile , fener de gol atan emre farklı mı aynı kişimi.

Emre zamanında Galatasarayın malıydı Minolta Kazuo Tajima 'nın malıydı, Kazuao Tajima bu malı başkasına sattı , emre inter'e gitti , oda başkasına sattı taki o mal (newcastle a gitti )Konica ya satılana kadar. Konica sattıktan sonra malı alan adam adını değiştirdi Sony yaptı (en sonuda Fener'e geldi ama adı emre kaldı mesela emre adını değiştirp Ali yapsa birebir örtüşecekti durum)

Artık Emre nin galatasaraydayken yaptıkları sayılmayacakmı fener e geldi diye, emre fener e geldi diye Emre Uefa kupasını kazanmamıştır mı diyeceğiz.

Kaldı ki konu birinin Sony televizyon yapar fotoğraf makinesinden ne anlar lafından sonra başladı, oysa o Sony Minolta'nın tüm tecrübesini, arge sini ve mühendislerini kullanıyor ama televizyon markasından başka bir şey değil deniyor. Bşaka birde onlar minoltanındı sony sayılmaz diyor ya minolta sonynin artık Minoltay ait ne varsa ar-ge, recrübe, birikim, mühendis üretim tesisleri hepsi artık sony'nin adamlar ismini değiştirmeyip Minolta diye satsaydı aynı şey olamyacakmıydı o zaman o minolta ile bu minolta ayrımı diyecektiniz.

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:46 - İp: 78.***.**6.193
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hah şöyle yav. sony-pentaks topiği dediğin böyle olur.

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:49 - İp: 85.***.**9.246
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Ya ben hala neyi tartıştığınızı bile anlamadım çünkü bi kavram kargaşası var ortada.. İddaa makamı minoltayı sony aldı tmm güzel almış hayırlı olsun ii günlerde işletsin güzel işler yapsın.. Minolta'yı garibim 1928 de Sony'mi kurmuş oluyor Minoltamı? hele bunu diyin yani.. Dediklerinizden bu anlaşılıyor.. Walla bildiklerimi de unutucam..

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyorsunuz.. Biri kuruyo öteki satıyo güldürdünüz beni ya

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:50 - İp: 78.***.**6.196
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

zadeh, biraz daha açayım.

siz, minolta'nın fii tarihinde bulduğu AF teknolojisini, SONY BULDU şeklinde ifade ettiniz.
Sebebi ise, birkaç yıl önce SONY, MİNOLTA firmasını satın aldı.
Bu durumda uzuuun yıllar önce minolta'nın başarılarını da aldı size göre..

Hemen futbol örneğiyle daha iyi vurgulamak istiyorum o zaman..
Yani az önce sizin de verdiğiniz bir örneği, size karşı kullanacağım:

EMRE galatasaray da oynarken, UEFA kupasını kazandılar.
Bunda EMRE nin payı çok büyüktü. Hem de çok büyük..

O zaman..
EMRE yi Fener satın aldı ya..

FENER UEFA KUPASININ SAHİBİDİR

---------------

İşte sizin örneğiniz birebir buna uyuyor.

------------------

Minolta'nın başarıları tarih sayfasında "minolta başarısı" olarak kalacaktır.
Sizden başka da hiç kimse buna SONY BAŞARISI diyemeyecektir.

Tarih kitaplarını yazan insanlık bunu böyle kabul ediyor.

Siz de tarihe tek başına karşı koyan insan olmak istiyorsanız, size başarılar dilerim.

saygıyla..

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:52 - İp: 88.***.**9.0
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Kaldı ki konu birinin Sony televizyon yapar fotoğraf makinesinden ne anlar lafından sonra başladı, oysa o Sony Minolta'nın tüm tecrübesini, arge sini ve mühendislerini kullanıyor ama televizyon markasından başka bir şey değil deniyor.

Birisi Sony TV markasıdır, Pentax optik markasıdır dedi. Ardından da gülme ikonu koydu, espri amaçlı yazdığı çok belli. Ayrıca Sony TV markası olarak ün yapmıştır bu çok doğru, hiç de yanlış değil. Pentax da optik markasıdır, sadece lens değil, dürbün ve tıbbi optikler de yapar yıllardır. Ama bu Sony Fotoğraf makinesi yapamaz anlamına gelmez kaldı ki gayet iyi de yapıyor, aksini söyleyen olmadı.

Bşaka birde onlar minoltanındı sony sayılmaz diyor ya minolta sonynin artık Minoltay ait ne varsa ar-ge, recrübe, birikim, mühendis üretim tesisleri hepsi artık sony'nin adamlar ismini değiştirmeyip Minolta diye satsaydı aynı şey olamyacakmıydı o zaman o minolta ile bu minolta ayrımı diyecektiniz.

Türkiyede, Türklerden önce yapılmış tarihi eserler var değil mi? Sümela gibi, Efes Tapınakları, Ayasofya gibi. Şimdi Türklerin bu topraklar, ee Türkler mi yaptı bunları?

Neyse, daha önce de dediğim gibi, ben Sony markasını beğenirim, kalitelidir, aksini hiçbir zaman demedim. Minoltanın bilgi birikimi üzerine iyi yapılandı ve gayet de iyi gidiyor, hoş son zamanlarda A330 gibi saçma modeller de çıkardı ama yine de FF çıkararak çok iyi iş yaptı. Sony nin sadece görüntü ve ergonomisini sevmiyorum ama geri kalan herşey çok çok iyi. Bu forumda birçok kişiye A300 aldırmışımdır hala da çok iyi makine olduğunu düşünürüm. Ben de alacaktım ama LCD kısmı çıkıntılı olduğundan rahatsız etti beni bir de üst LCD kullanıyorum ben, alışkanlık.

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:57 - İp: 78.***.**7.140
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ve sayın zadeh:

"T_yaman'ın hakaretini bulun getirin" dedim, somut hiçbirşey sunamadınız.

Az önceki hakaretiniz, yönetimce bir uyarıdır ve bir defaya nahsustur.
ben de eskiden moderatörlük yapıyordum, artık sadece "üye olarak NF de gezmeye" karar verdim.

Ama şunu söyleyeyim:

Yine benzer bir hakaretinizde, bu defa üyeliğiniz yönetimce silinir.

saygıyla..

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:58 - İp: 88.***.**9.0
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

konu çok gereksiz uzuyor.
pazarbey de topiği reyting yaptıkça seviniyor

bu topik hiç bu kadar ilgi görmemişti.

şimde ben hiç bir şey anlamadım.emre minolta kullanırken,ayşe konica ,ahmette sony kullanıyormuş.
sonra hepsi birleşmiş.

sonuç yine kalp kırıklığı..
bazen sony sinede canon unada pentax ınada deyip okkalı bir .... etmek istiyorum..
kırmayalım arkadaşlar 1928 yılında bir hikaye için.
sanki Türk tarihinden bir sayfaymış gibi önemsedik..

karlofça anlaşmasını tartışsak daha iyi.

Tarih: 18 Eylül 2009, 17:03 - İp: 85.***.**9.67
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

hah şöyle yav. sony-pentaks topiği dediğin böyle olur.

Evet ya, nedir böyle yok Pentax K20D su geçirmiyormuş da Sont A700 daha hızlıymış da, saçma saçma konular. Böyle topikmi olurmuş, yakışmaz Pazarbeye öyle dandik topikler.

Kadir sen Canon 40D mi almışsın öyle dediler.

Tarih: 18 Eylül 2009, 17:08 - İp: 78.***.**7.140