pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Okuduğunu analama sorunu var birinde haklısın,

biri kalkıp pentax ilk japon malı slr yi yaptı sony anca televiyon yapar diyor.

Oysa Sony nin elindeki bilgi birikimi ve tecrübenin ne olduğununda haberi yok.

Sony nin bilgisi ve tecrübesi ki bunları minolta dan aldı, yani sonynin elinde 1928 den bu yana fotoğraf makinesi üreten bir tecrübe var, leicaya lens ve makine yapan bir tecrübe var şu anda Minolta fotoğraf Sony oldu, yani bunları yapanın adı artık sony,

Daha basit anlatayım anlayabileceğinden emin değilim ama.

Ayşe Gezer diye bir kız vardı zamanında bu kız okudu mühendisliğ bitirdi inşaat mühendisi oldu, sonra gitti Karşıaya sahilde Gezer diye bir apartman yaptı.

Sonra günün birinde bu Ayşe Gezer gitti Ahmet Gezmez ile evlendi.
Birgün Ayşe Gezmez Gezer apartmanının önünden geçerken bu apartmanı ben yaptım dedi ,o esnada oradan geçen zeka parıltıları taşıyan adam hayır bu binayı Ayşe Gezmez yapmadı Ayşe Gezer yaptı diye iddia etmeye başlayıp aksini söyleyenleri de cahil, gerizekalı, gördüğünü anlamayan insanlar olarak suçladı.

Tabi ki bu yazıyı anlamanı beklemiyorum ama anlayanlar olacaktır.

Not: yazdığım yazıyı bazıları gibi komple değiştirmedim, sadec harf hatası düzelttim.

#Zadeh' tarafından 18.09.2009 12:06:45 tarihinde düzenlendi.

#Zadeh' tarafından 18.09.2009 12:07:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2009, 12:05 - İp: 78.***.**6.193
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Nikon D2H ta kullandığı sensörü kendisi yaptı, d3 ile D700 sensörünü ise kimin yaptığı konusu hala muallak.

Bunu dışında son 3 sene içinde çıkan tüm sensörleri sony'nin tasarladığı ve ürettiği sensörler (aksini iddia ediyorsan sen ispatla Nikon CEO sundan imazlı kağıt olur)

Yani eski model nikon sensör diye bir şey yok, bu sensör A700 ve d300 için üretilen sensör sony yalnızca a700 il a500 de kullandı, Nikon D300, d90, d5000 de bu sensörü kullandı.

Ya o değil de alakasız birine sony nin kalitesi kanıtlanmış bir sensörünü Pentax'ın kullanması niye bu kadar rahatsızlık verir de hayır onu sony yapmadı nikon'un eski tasarımı diye ortalarda dolaşır bilinmez

Tarih: 18 Eylül 2009, 12:05 - İp: 78.***.**6.193
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

biri kalkıp pentax ilk japon malı slr yi yaptı sony anca televiyon yapar diyor

Yine başladın herzamanki gibi kafadan atmaya. Bunu nerde yazmışım göster bakalım. ARkadaş hiç okumadan direkt kafadan mı sallamaya başladın. Sen Ayşe Gezmez Hikayelerini okumaya dvam et. Tarih kitaplarını açtığında Sony il AF yi yaptı ibaresini bul getir öyle konuşalım. Bak Türkçe yazıyorum, 1928 de SLR yi Minolta yaptı, makinede Sony yazmıyor Minolta yazıyor. İlk AF yi de bulan Sony değil, Minolta.

Pentax K10D deki CCD sensör, herhangi bir Nikon da ya da Sony de kullanılmış olan sensör değildir. Ancak son Pentax K-x de kullanılan Sony CMOS sensör, eski model bir Nikon sensör olabilir.

Bu yazdıklarımdan ancak senin kapasitene sahip biri aşağıdaki anlamı çıkarır. Sony sensörden rahatsızlk duyduğumu da nerden çıkardın yine üstünde oturduğun kaynaktan mı?

Ya o değil de alakasız birine sony nin kalitesi kanıtlanmış bir sensörünü Pentax'ın kullanması niye bu kadar rahatsızlık verir de hayır onu sony yapmadı nikon'un eski tasarımı diye ortalarda dolaşır bilinmez

Tarih: 18 Eylül 2009, 12:28 - İp: 78.***.**7.140
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Burada ki tek adam sen misin ? Ben yazıyı hangi yazıdan sonra kime yazdım ?

Bunu senin yazdığını mı söyledim ? Yoksa her "biri" dendiğinde kalkıp etrafına mı bakınıyorsun.

"Eski model bir nikon sensör olabilri" evet dediğin bu ama yok öyle bir şey Sony nin sensörü ma çaresiz bir çırpınmayla son bir umutla hayır onu sony yapmadı nikonun eski tasarımı o demeye çalışıyorsun.

K10da kullanılan sensör ise sony nin standart sensörünün modifye edilmiş hali 22 bit çıktı versin diye, yani gene sensörü yapan sony modifiye eden Pentax. Aksini ispatla ama bu sefer CEO dan mektuba gerek yok pentax mühendislerinden biride olur.

Dediğim gibi Ayşe Gezer, Gezmezi anlayamayacağını biliyordum ama başka okuyanlar anlar sen merak etme. Başkasına okut o sana anlatır Ayşe Gezer, Ahmet Gezmez ile Minolta - Sony arasındaki benzerliği. 8-10 yaşında biri de olur bunun için yetişkine gerek yok.

Tarih: 18 Eylül 2009, 12:53 - İp: 78.***.**6.193
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Burada ki tek adam sen misin ? Ben yazıyı hangi yazıdan sonra kime yazdım ?

Bunu senin yazdığını mı söyledim ? Yoksa her "biri" dendiğinde kalkıp etrafına mı bakınıyorsun.

Öyle ulu orta konuşuyorsun yani, kime ne dediğin belli değil. Ortaya lafı atayım, nereye giderse öyle mi? Cidden problem adamsın. Senin huyun zaten söylenmeyen lafları söylenmiş gibi yazmak çizmek sonra da hiç yazmamışsın gibi davranmak. Kardeşim hayatta birşey olamıyorsunuz geliyor burada yazıp çiziyorsunuz, ekran arkasından da olsa insanın yüzü kızarır, utanır ona buna iftira atmaya. Ama kime diyorsak, surat değil kösele.

"Eski model bir nikon sensör olabilri" evet dediğin bu ama yok öyle bir şey Sony nin sensörü ma çaresiz bir çırpınmayla son bir umutla hayır onu sony yapmadı nikonun eski tasarımı o demeye çalışıyorsun.

Ever dediğim bu "olabilir" yani kesin demiyorum, tahmin ediyorum. Doğru olabilir de olmayabilirde. Üreticinin zaten Sony olduğunu söylüyorum, sensörü ihtiyaçlarına göre tasarlayan Pentax diyorum.

Verdiğin Ayşe Ahmet örnekleri alakasız saçmalıklardan öte birşey değil o yüzden ciddiye bile alamayacağım. Sony'nin Minoltayı almasını Ayşeyle Ahmet evlenmişte ona göre açıklıyor hazretleri. Çok düşündün mü, sırada kim var Cin Ali filan mı:-),

Arkadaşım varsa başka yumurtaların yumurtla verelim cevabını ama bütün gün senin saçmalıklarınla, Cin Ali hikayelerinle uğraşamam. Edilmemiş lafları edilmiş gibi yazıp çizip de palyaçoluk yapma yeterince komedyen var.

Tarih: 18 Eylül 2009, 14:19 - İp: 78.***.**7.140
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 18 Eylül 2009, 15:05 - İp: 78.***.**6.193
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ben sitedeki en SONYci adamlardan biriyim malum..
Sony markasını her zaman savunurum ama mantıklı gerekçelerle..

Sony Minolta'yı satın aldı diye, "minolta'nın geçmişteki tüm başarılarını yaptı" nasıl olabilir?
Bu hiç mantıklı değil..

Evet, sonyciyim ama Minoltanın başarısı Minolta'ya aittir.
AF sistemi ve sensörden titreşim önleme sistemi Minolta'nın başarısıdır.

Az önceki AYŞE GEZER - AYŞE GEZMEZ örneğine istinaden..

BENDEN DE BİR ÖRNEK:

Emre Belezoğlu şu an Fenerbahçeli bir futbolcudur.
Fenerbahçe Emre'yi satın almıştır.

Emre'nin geçmişte Galatasaray forması altında attığı tüm goller, Fenerbahçe hanesine geçirilmelidir
Eee.. Fener Emre'yi satın aldı. O artık fener'in malı.. Emre'nin geçmiş başarıları da FENERİNDİR.

Hatta inter'de ve newcastle'deki başarıları da Fener hanesne yazılmalıdır.

-------------------------

İşte aynı mantık.. Buyrun burdan yakalım

#panctom' tarafından 18.09.2009 15:52:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2009, 15:20 - İp: 88.***.**9.0
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

#t_yaman' tarafından 18.09.2009 15:46:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2009, 15:35 - İp: 78.***.**7.140
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sony ve Pentax savaşı bittimi? yoksa müsakabanın 2nci yarısı varmı? eldiven ve dizlik kullanmak yasak.. bel altı vurabilirsiniz.. laf sallamak serbest.. Sonradan oyuna girenler rakibe arkadan tekme ve kafa atabilirler

Tarih: 18 Eylül 2009, 15:53 - İp: 78.***.**3.8
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

pardon forumda hakaret etme T_yaman a hakta ona cevap vermek yasak mı ?
Yani T_yaman istediğine hakaret edebilir, ma karşılık verirseniz silinir

Benim yazdıklarımda burada T_yaman'ın söylediğinden daha ağır bir şey olduğunu iddia ediyorsanız bir daha düşünün

"Kardeşim hayatta birşey olamıyorsunuz geliyor burada yazıp çiziyorsunuz"

Sony dsrl işine baştan girmek yerine Minoltayı aldı, Minoltanın adın değiştir Sony dedi. Bunu anlamanın nesi zor Panctom

Yani Sony Minoltayı aldıktan sonra adını değiştirmeseydi Minolta olarak bıraksaydı arada ne fark olacaktı ? Sony değilde üzerinde yazan yazı Minolta olsaydı gene hayır bu minolta nın sahibi o zaman X idi şimdi Minoltanın sahibi Sony o yüzden X sahibiyken minoltanın yaptığı arge Minolta'ya sony sahipken Minoltanın sayılmaz mı diyecektiniz ?

Örneği güzel vermişsin bu arada hiç aklıma gelmemişti böyle vermek ne de olsa Türk'ün kafası futbola daha iyi çalşıyor.

Emre Galatasaray alt yapısında oynarken (Nichi-Doku Shashinki Shoten) attığı gol (1928 ilk fotoğraf makinesi),
Emre A takıma çıkınca (Minolta) attığı gol (ilk Af yapan firma)
Emre inter(konica minolta) e gidince attığı gol (ilk body den titreşim önleme)
Emre fener (sony) e gidince attığı gol (Hızlı af yapan lv) diye düşünürsek

Emrenin sadece Fener'de attığı goller mi Emre'ye ait Galatasaray alt yapısında, interde, başka yerlerde attığı goller başka birine mi ait.

Hoş T_yaman bu örneğide anlamayacaktır ama örnek örnektir.

Tarih: 18 Eylül 2009, 16:12 - İp: 78.***.**6.193