pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Olurmu Turgay Sony Minolta'nın tüm fotoğraf birimini para verdi aldı, ondan sonra da herkesi işten çıkartıp, tüm yapılan çalışmaları çöpe attı, sonra baştan makine yaptı.

Sen sony'nin minolta mühendislerini işten çıkartmadığını, minolta ar-ge sini çöpe atmadığını ispatlayabilirmisin. Sony o kadar zeki bir firma ki dslr sektörüne girmek için bir firmayı satın alıyor tonla para veriyor ondan sonra bu firmanın ar-gesini çöpe atıyor, yetişmiş mühendislerini kovup yerine televizyon geliştiren mühendislerini yerleştiriyor, üstüne üstlük adından nemalanıp sony-minolta diyeceğine (cep telefonunda yaptığının aksine) ismini bile sony yapıyor.

Hatta d300, d90 a700, a500 ün sensörlerini pentax dizayn etmiş bak insan yaşadıkça neler öğreniyor. Hatta A100,A200, a300,A330, d200, d80, d40x ve d60 ında sensörlerini pentax dizayn etmiş.

Bunları pentax'ın dizayn etmediğini ispatlayabilirmisin, ispatlayamazsan konuşma, adamların resmi konfigürsayonları yada dökümanları ispatta kabul edilemez. Pentax CEO sundan imzalı noterden onaylı kağıt getirmen lazım, onda bile alacağın tepki sen ingilizce okumayı bilmiyorsun olacaktır.

Tarih: 18 Eylül 2009, 10:55 - İp: 78.***.**6.193
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@pazarbey cok doğru söledin.. bu arada Samsung'un Pentax'ı satın alması çok zor gözüküyor çünkü.. aşağıdaki haber bunu doğrular nitelikte..

pentax'ın k-7'yi duyurmasıyla birlikte samsung'un da gx-20'yi güncelleyerek gx-30'u duyuracağı dedikoduları dolaşmaya başladı.
bildiğiniz üzere samsung dslr pazarında pentax gövdeler üzerinde geliştirdiği gövdelerle varolmuştu, ilk bağımsız geliştirdiği ürününün ise nx serisi olması bekleniyor.

Tarih: 18 Eylül 2009, 10:55 - İp: 78.***.**3.8
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

La havle, millet de ne hazırmış. Arkadaşlar anlatamıyorum galiba, Pentaxı herhangi bir markaya karşı savunmuş değilim, konuyla alakası yok. Türkçe yazdım oysa. Biri çıkmış diyor ki Sony 1928 yılında SLR üretti, hatta ilk AF yi üretti diye saçmalıyor. Şimdi Sony Minoltayı satın aldı diye ilk AF yi üreten firma mı oldu? Bu muymuş mirasa sahip çıkmak?

Hatta d300, d90 a700, a500 ün sensörlerini pentax dizayn etmiş bak insan yaşadıkça neler öğreniyor. Hatta A100,A200, a300,A330, d200, d80, d40x ve d60 ında sensörlerini pentax dizayn etmiş.

Demogoji yaparak bir yere varamazsın, komik oluyor.Önceki gibi yumurtlamaya gerek yok, doğru dürüst birşeyler yaz da ciddiye alalım. Okuduklarını anlamıyorsan söyle şemayla anlatalım.

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:07 - İp: 78.***.**7.140
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Ayrıca burada Sony kötü marka filan diyen de yok. Yok ilk AF yi yaptı ya da 1928 de SLR üretti saçmalıkları yerine, ilk FF titreşim önlemeli sistemi geliştirdi diyebilirsiniz mesela. Sonra elbetteki Sony pazardaki en önemli sensör geliştiricilerden biri hatta belki de en iyisi, aksini iddia eden yok.

Ancak DSLR üreticileri sensörlerini kendi ihtiyaçlarına göre dizayn ederler. Sony ve Nikon ise sensörleri üzerinde ortak çalışarak aynı sensörü paylaşırlar. Pentax K10D deki CCD sensör, herhangi bir Nikon da ya da Sony de kullanılmış olan sensör değildir. Ancak son Pentax K-x de kullanılan Sony CMOS sensör, eski model bir Nikon sensör olabilir.

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:15 - İp: 78.***.**7.140
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Yok benim kapasitem cidden yetmiyor,

minolta Af yi yaptı o yüzden şu anda minoltanın bu konuyla ilgili her birimine sahip olan sony AF yi sahiplenemez,

Minolta sensörden titreşim önlemeyi yaptı şu anda minoltanın bu konuyla ilgili her birimine sahip olan sony titreşim önlemeyi sahiplenebilir.

Bir liste versen minoltanın hangi özellikleri Sony'ye ait hangileri sony'ye ait değil. Biz faniler öğrensek.

Sony minoltanın fotoğraf bölümünü komple satın aldı, minolta için çalışan mühendisler şimdi sony için çalışıyor bir zahmet ette bak bir minolta makineler ile Sony makineler arasındaki benzerliğe.

Şu anda minoltaya ait olan fotoğraf ile ilgili her şey sony'ye ait, buna tarihi, birikimi, tecrübesi ve çalışanları dahil. Sony'nin Minoltayı almasının amacı buydu zaten tüm o bilgi birikimi, tecrübe ve yetişmiş elemana sahip olmak. Hayır Dyxxumm daki fanatik minoltacılar bile bunu kabul ederken, biri çıkıp hayır Sony minolta dan ne tecrübe, ne birikim ne de yetişmiş çalışan almadı aldıysa ispat et diyecek kadar zeka pırıltısı taşıyan bir argüman sunuyor.

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:44 - İp: 78.***.**6.193
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Ark.lar daha faydalı tartışmalar yapsanız ortam geriliyor sanırım.. ilk üretse nolur üretmese nolur. İlk D-Slr cihazı üretende aklımda yanlış kalmadıysa Nikon. Bu Nikonu başarılımı yapıyor? Hayır tabiki..

Önemli olan firmaların bugünkü icraatları ve yeniklikleri.. Kimse üzerine alınmasın ama fanatizm maalesef forumların vazgeçilmezi oldu..

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:45 - İp: 78.***.**3.8
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Şu anda minoltaya ait olan fotoğraf ile ilgili her şey sony'ye ait, buna tarihi, birikimi, tecrübesi ve çalışanları dahil. Sony'nin Minoltayı almasının amacı buydu zaten tüm o bilgi birikimi, tecrübe ve yetişmiş elemana sahip olmak. Hayır Dyxxumm daki fanatik minoltacılar bile bunu kabul ederken, biri çıkıp hayır Sony minolta dan ne tecrübe, ne birikim ne de yetişmiş çalışan almadı aldıysa ispat et diyecek kadar zeka pırıltısı taşıyan bir argüman sunuyor.

Cidden okuduğunu anlayamama sorunun var senin. Sony Minoltayı satın aldı, elbette bilgi birikimini, tecrübesini satın aldı ve çok da iyi etti aksi halde zaten giremezdi bu pazara, ya da çok zorlanırdı. Ancak tarih kitaplarını aç da bir bak bakalım 1928 yılında SLR yi Sony mi yaptı yazıyor, ya da ilk AF sistemini Sony mi buldu diyor. Ayrıca Sony Minolta dan yetişmiş eleman aldıysa ispat et saçmalaığını yine nerden uydurdun. Halüsilasyonlar filan mı görüyorsun? Yani saçmalamanın da bir sınırı olur.

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:49 - İp: 78.***.**7.140
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Ark.lar National Geographic fotoğraf yarışması düzenliyor.. @Pazarbey 1nciye a700

http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/fotografyarismasi/default.htm

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:53 - İp: 78.***.**3.8
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Puskas;
Gerilecek bir durum yok. Biri çıkıyor Sony'nin daha Fotoğrafın F sinden anlamadığı yıllarda Sony ilk AF yi icad etti diyor, SLR yaptı diyor. Ben yanlış diyorum minoltaydı o diyorum, başkası çıkıyor bıktım Pentax fanatizminden diyor. Ne alaka diyorum, öteki çıkıyor fotoğraf makinalarına bağlanmayın diyor. Berideki yüz buluyor başlıyor demogojiye yok Nikon sensörlerini de Pentax üretti filan diye. Yahu burası milletin bol keseden atma mekanıysa bilelim de ses çıkarmayalım bırakalım millet atsın tutsun. Doğru bildiğimizi de söyleyebilelim bir zahmet.

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:55 - İp: 78.***.**7.140
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@t_yaman ben bu tip tartışmalara üzülüyorum.. Çünkü gerçekten varılan biryer hiç olmadı bugüne kadar... Bırakalım herkes bildiği gibi devam etsin.. Çünkü ortada bir inatlaşma var gibi geliyor bana.. Kimsenin tarafında diilim ama durum bunu gösteriyor.. Sen doğru bildiğini ne kadar yazarsan yaz sonuçta önüne çıkan kapı aynı hep.. Hepiniz iyi insanlarsınız boşuna birbirinizi üzmeyin.. Bakın NG yarışmayı düzenliyor katılım koşullarını konuşalım neler yapabiliriz fikir üretelim.. Bu tartışmalar gerçekten boş geliyor bana..

Tarih: 18 Eylül 2009, 12:04 - İp: 78.***.**3.8