netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
gepetto
gepetto (üye)
İstanbul / Amatör

özgüradam; fotoların hepsi birbirinden güzel, kadrajda o sıpanın yanında ağacın olması da hoşuma gitti. Dede-kız ayrı bir güzel.
sedat;böyle giderse sergide göreceğiz artık fotolarını
fhakguder; doğal HDR'yi sigmanın 17sinde çekmişsin, crop olduğu için mi distorsiyon yok, yoksa başka bir düzeltme mi uyguluyorsun? Ben 18-55'in 18inde çektiğimde ortaya doğru eğiliyor herşey.

Tarih: 26 Mayıs 2007, 11:45 - İp: 88.***.**4.134
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

fhakgüder bence kale tesadüfen kadraja girmiş. bir hafta sonra ben de oradayım.

Tarih: 26 Mayıs 2007, 13:17 - İp: 85.***.**8.221
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar teşekkürler. tel adam fotoğrafımı çok beğenmişsiniz fakat ince bir detayı belirtmeden geçmeyeyim yüklerken unutmuşum söylemeyi, tel modeli ben yapmadım, kız arkadaşım yaptı.. ben sadece fotoğrafladım. dolayısıyla fotoğrafın güzelliğini katan tel model dolayısı ile eleştirileriniz benim değil onun hakkı. kendisine de ilettim çok mutlu olduk ikimiz de, teşekkürler.

hepinize tek tek teşekkürler.

bu arada m42 adaptörüm geldi, m42 lensimin alan derinliği halkası çalışmıyor çünkü onu çalıştıracak parça pini itmiyor, pin boşta kaldığından A değerini ayarlayamıyorum. hep f2.0 da çekiyorum..

ah diyorum, tamron 90mm macro
tamron 16-50 f2.8
50mm f1.4
bir de güzel bir telefoto lensim olsa, mesela 80-400 fena değil gibi..

çok özeniyorum bu lenslere

şimdilik;
18-55 kit lens
28mm f2.8 macro (MF, açık diyaframda CA azıyor)
50mm m42 MF f2.0 sahibiyim

ext tube çok hoş bi olay ama gerçek makro lens olsa çook farkedecek eminim..

fotoğraf yükleyen arkadaşları da tebrik etmek lazım. her biri çok güzeller. elinize sağlık..

Tarih: 26 Mayıs 2007, 15:16 - İp: 81.***.**2.99
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

ime,gepetto teşekkürler.sedat tel fotoğrafı geçekten çok güzel bir çalışma.ayrıca kız arkadaşınıda kutlamak lazım çok yetenekliymiş.

Tarih: 26 Mayıs 2007, 17:57 - İp: 85.***.**6.108
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bir efektif çalışmada benden özendirdiniz PS ye .İş arkadaşlarımdan.

Tarih: 26 Mayıs 2007, 18:40 - İp: 85.***.**3.100
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

""fhakguder; doğal HDR'yi sigmanın 17sinde çekmişsin, crop olduğu için mi distorsiyon yok, yoksa başka bir düzeltme mi uyguluyorsun? Ben 18-55'in 18inde çektiğimde ortaya doğru eğiliyor herşey. ""
Gepetto o fotoda kırpma yok,başka düzeltme de yok USM dışında,çektiğim yerin daha yüksek olmasından kaynaklanmış herhalde. Aynı yamulma 17-70 dede var. Geniş açılarda çok normal.
Sigma 17-70 distorsiyon:

Tarih: 26 Mayıs 2007, 19:39 - İp: 62.***.**4.215
onixon
onixon (üye)

bibble ' de :d lensi (18-55,sigma 17-70 var) şeçip distirsiyonu o lense göre sizin istediğinixz ölçüde yok ediyor.Aama bibleyi :d hiç kullanmak istemiyorumda.Mimari fotolarda çok işe yarar bir güzellik.

Tarih: 26 Mayıs 2007, 19:44 - İp: 85.***.**3.100
onixon
onixon (üye)

tekrar !.Duyuru

•••••••••••••===========•••••••••••••=============•••••••

PENTAX SEVERLER (başta K serisi )

İlk Etapta İstanbul için düşündüğümüz,gezi + buluşma.Vede Tüm Türkiye Pentax kullanıcılarını organizasyon ve gezilerden haber edebilmek,organizasyonları hızlı ve anında duyurabilmek için.İrtibat bilgilerinize ihtiyaç olmakta

İlgilenen Pentax SERVERLER.

[email protected]

Mail adresime Nick,e-mail,verebiliyorlarsa telefonlarını yollamalarını rica ederim :=)
Spam gereksiz mesaj vb göremessiniz
İlginize şimdiden teşekkürler.

Tarih: 26 Mayıs 2007, 20:38 - İp: 85.***.**3.100
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

melrock açıklamaların çok iyi olmuş..teşekkür ederim yalnız 540 a baktımda gerçekten biraz tuzlu (995 ytl) geldi şöyle biraz daha ekonomik bir şey bakayım...

Tarih: 26 Mayıs 2007, 21:39 - İp: 88.***.**8.157
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

rica ederim ruzgar2,
bende şimdilik bilebildiğim kadarını aktardım. aslında flaşın daha bir sürü özelliği var. mesela gücünü farklı değerlerde ayarlayabiliyorsunuz falan. ama ben de bir çoğunu kullanmayı bilmiyorum.
bu arada 540'ın abd fiyatı 335$. eğer getirebilecek birisi varsa dışardan aldırabilirsin. 360'ın Türkiye fiyatından bile daha ucuz. ben öyle yaptım şahsen

Tarih: 26 Mayıs 2007, 22:16 - İp: 88.***.**0.112