Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ilk yüklemede çok büyük çıkmış tekrar yükledim
büyüğü kaldırabilirsin.
Allah bağışlasın çok güzeller
tamron 28-75'in darligini tekrar dusundum herhalde -ki zaten almama daha cok var, butceyi ayarlamak lazim arada- *16-50 cikmis olur o zamana kadar, o zaman tekrar bakarim. belli mi olur. genis aci lazim. 10-20 ya da 12-24 almak zoruma gidiyor simdilik.
tamron 70-300 yerine de 50-200 mu alsam diye dusunur oldum, herhalde oyle olacak.
bu arada benim ebay'den aldigim f1.7 50mm prime ile cektigim resimler cok soft geliyor dogru durust odaklayamiyor muyum ne. cok ince ayar yapmaya gozum yetmiyor. (gozumde gozluk, makinede de dioptri ayarini biraz + tarafina getirdim) 1.5crop ile 50mm de fazla geldi portre icin, konserde falan anca ise yarar.
ayrica fotograflar ne guzel yahu.
onixon resmi buradan nasıl kaldırabilirim.Yardımcı olursan sevinirim.
ekranci 50-200 içerdiği ED elementlerlede çok güzel bir lens.
55-300 olarak revize edilecek.
60-250 Star serisi olacak
16-50 Satar benimde kıskacımda. Fazlada lens yatırımı iyi değil .2-3 bilemedin özellştirilmiş kullanım ile 4 lens geçilmemeli.(1'ini prime opsiyonu verdim)
50mm yi f4 ve üzerinde gör )Diyoptri için vizördeki yeşil yazıları net görüyormusun onu baz al.Kamre fokusu bulduğunda bip diye ötmekte zaten :s
Mesajın altında kalem,kağıt ikonu var imazaların orda ona bas ve mesajını sil veya düzelt
#onixon' tarafından 25.05.2007 22:50:18 tarihinde düzenlendi.
onixon hızır gibisin.teşekkür ederim. sayende bir şey daha öğrendim.
ruzgar2,hamsiköy,
aslında bende flaşın bütün özelliklerini biliyor değilim. dediğim gibi türkçe kullanım klavuzu olsa hiç fena olmazdı. ama en azından ben niye kendimce bu modeli tercih ettiğimi anlatabilirim.
öncelikle makine üzerindeki standart dahili flaş, fotoğraf çekiminin zorunlu olduğu durumlarda çok işe yarıyor. ancak gerek menzilinin kısalığı, gerekse bu kısa menzil içerisinde çekilen, konuya direkt verdiği aydınlatma yüzünden malesef konu üzerindeki ışık bildiğiniz gibi çok sert oluyor. dolayısı bu flaşla yapılan çekimlerde doğal aydınlatma ortamı hemen hemen yaratılamıyor. ama harici bir flaş kullanıldığında bu imkanınız tamamen olmasa da tatminkar derecede olabiliyor.
bir de harici flaşların gücleri dışında yukarı-aşağı yönlendirilebiliyor olması da çok büyük avantaj. bu sayede konuyu direkt sert ışıkla değil de dolaylı daha yumuşak bir ışıkla aydınlatabiliyorsunuz. bazı flaşlarda ise yukarı-aşağı hareketinin yanısıra sağa-sola hareketi de yapabilmekte. örneğin Pentax 360 modeli sadece yukarı-aşağı hareket ettirilebilirken, 540 modeli sağa-sola da dönrürülebiliyor. (bu özellik benim de 540'ı seçmemdeki sebeplerden biriydi) bir de çok az daha fazla menzili var.
bunların haricinde her iki model de bildiğim kadarıyla wireless çalışabiliyor. 360'da herhangi bir kısıtlama var mı bilemiyorum ama 540'da bu özellik çok güzel çalışıyor. flaşın yanında kutusundan bir de stand çıkıyor. wireless kullanırken flaşı bu standa oturtup istediğiniz bir yere koyabiliyorsunuz. tabi ille de kullanmak zorunda değilsiniz.
bunlarla ilgli 1-2 fotoğrafı aşağıda yüklüyorum.
dahili flaş ile:
540 ile direkt konuya yöneltilmiş:
540 ile 30" yukarı yönlendirilmiş:
540 ile 30" yukarı, 30" sola yönlendirilmiş:
Arkadaşlar yine çok güzel kareler çıkarmışsınız tebrikler.
özgüradam dedeli kız çocuk karesini çok beğendim ,
eşşek,sıpa neyse keşke biraz daha yakından çekseydin en azından
öndeki ağaç kadraja girmeseydi çok daha güzel olurdu sanki.
fhakguder hocam fotolar çok güzel ellerine sağlık
yat fotosunu bende çok beğendim.
sedat tel adam ve kareleri sunu tarzında bir başka.
Serkan mesaj kutuna bak
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
026206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017301 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01