Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
güzel düzenleme
Kadir tebrik ederim. Güzel çekim, güzel düzenleme...
Realfriend,Kadir,Puspus,Aydemir tesekkurler.
Kadir gercekten guzel bir calisma olmus.Bu tip bir duzenlemeyi daha once hic denemedim.Kicasa anlatabilirsen memnun olurum.Bende ve diger merak eden arkadaslar da ogrenmis olur.
Bendende bir gezi fotoğrafı arkadaşlar..
wedath,çok güzel bir foto olmuş,sotf renkler çok hoş duruyor.
ironsailor,realfriend ,serkan tşk.ler.
İronsailor,
PS de sihirli değnek aracı ile seçmek istediğin bölgeleri ctrl tuşu yardımıyla seçiyorsun,
istediğin bölgelerin hepsi seçildikten sonra seçili bölgede sağ tuş yapıp Katman Saydamını Seç diyorsun.
Bu işlem ile seçtiğin bölge haricinde kalan yelere işlem yaparsın.bu kısma istediğin uygulamayı yap,ister siyah-beyaz,ister kontrast arttır,istersen efeklerden herhangi birini uygula.
zor bir işlemdir,sabır dilerim..
İkinci yöntem,
Photo Filtre Studio programında
Artistic Paintbrush Tool seçeneğini seçiyoruz.(toolbar da monalisa sembolü olan)bu seçenekle mouse 12 farklı işlemden birine atanıyor ve mouse fırça gibi kullanılarak istediğimiz işlemi yapıyoruz.
ben grayscale seçeneğini seçtim.renksiz olmasını istediğim yerleri fırçayla boyar gibi kullanıyorum.sadece renkli yerlerin köşeleri zor oluyor,onunda radius ve pressure değerlerini oynatyarak yaparsınız.
bu daha kolay,kimsenin kullanmadığı bir ipucu.
düzenleme yaptığım foto bu eklediğim gibi sert ışık ve fazla canlı renklerden oluştuğu için gözüme hoş görünmemişti,bende düzenledim.
18-55 wide convertör ile
18 mm*0,42
istediğim geniş açı havasını bir türlü alamıyorum..
50 mm
#kad-ir' tarafından 30.03.2008 20:06:23 tarihinde düzenlendi.
wedath biraz kontrast ve gölge sertleştirme güzel gider
kad-ir convertörler iyi değilki zaten herhangi bir etki almak çok zor.10-20,10-24 gibi bir lensin açısını,havasını veremezler.
50mm macro güzel kullanımaya başlandı
Kadir aciklaman icin cok tskrlr. Ikinci prog bende yok ps de de gercekten zahmetli bir is gibi duruyor.firsat buldugumda deneyecegim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
06430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
020524 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk