Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
serkan çok güzel kareler, bu tür resimleri yani ışıkların bu tarz dağılımını yakalamak için hangi ayarları kullanmak gerekiyor acaba, ve en önemlisi tripod şart herhalde. anlaşılan tripod almak farz oldu, ucuz yollu bi şey düşünmeye başlamak istiyorum
serkan
aydemir74 netliktye problem var.exif bilgilerin gözükmüyor,ekleyeceğiniz fotoların önemli detaylarını yazarsanız.yardımcı olunur.
50 mm,ciddi ölçüde croplandı.
Kadir bu 50mm çok iyi performans gösteriyor. Çeken de önemli tabi. Yalnız senin bu yakışıklı çiçek yavaş yavaş seni terkediyor. Yeni bir tane bulmanın zamanı geldi galiba.
selahattin abi balkona onlarca çiçek diktim hafta sonu.
bol bol makro malzemesi yetiştiriyorum artık.
dışarı çıkamadığım zaman makro konularım balkonda hazır olacak
Kadir sen beni öldüreceksin ) Macro konusu yetiştiriyorsun demek Saygı ile eğiliyorum önünde Ben bizim oradaki roman kardeşlerimizi zengin ettim aylarca çiçek satın alıp,sen entegre tesis kurdun.Tohumdan sanat galerisine
artık bir tele almanın zamanı geldi be nistanbulda değilim internet siteleride pahalı geliyor güvenirli en uygun fiyata spot nereden alabilirim acaba 70-300 dusunuyorum ama bildiginiz bir yer varmı telini alabilir myiim acaba simdiden teşekkür ederim
Bolu dağında kit lens ile çekebildim
#hanedantr' tarafından 26.03.2008 18:04:58 tarihinde düzenlendi.
kad-ir özellikle son karen çok güzel
herkese merhaba
k10 ve k20 ailesi buyuyor hala
sizleri ve turkiyeyi cok ozledim gercekten.. bahar gelmis oraya, burada hala her gun yagmur var. napoli'ye gidelim, kasabalara gidelim diyoruz ama nafile.. kafamizi cikartamiyoruz evden.. ogleden sonra yagmur yagmadiginda burada bir bahceye gittik.. 50-200 ile cektigim bir macroyu yukleyeyim ben de
blog sitesine de baska fotograflar ekledim. oraya da bakabilirsiniz..
bu arada zeiss in 3boyut kuvvetini ben daha cok begendim.. ahmed abinin cektigi zeiss fotolari ekrandan cikacak gibiler.. gerci ahmed abinin kendini gunden gune gelistirmesinden de olabilir
tamron da k20d ile gayet tatminkar olmus. macro lens icin onumde tamron var ama cok kisa geliyor.. 150mm nin alti macro almak istemiyorum acikcasi. VL + 1.7 TC en buyuk macro seti oluyor..
neyse bakalim kit lenslerle devam ediyorum yoluma.
bu arada 50-200 un f4 ve f5.6 arasinda oyle bir bokeh farki var ki anlatamam!! ya f4 de fonu tamamen siliyor neredeyse ama 5.6 da ise cok karisik bokeh veriyor.. o yuzden lensi en acik diyaframda kullaniyorum genelde.. bu sefer de alan derinligi sorun oluyor bu lensle olacak is degil macro
neyse.. firsat buldukca fotograf ekleyecegim yine..
bu arada yazilari va fotograflari yakindan takip ediyorum hala
sdtyrdkn değişik bir tür tüyleri ve rengi farklı bir çiçek , birde blog mlog diyo :=) joyda şurada şenlensin 50 yeri takip ettitecek :=)
""arkadaşlar :D sinan'a saygı'dan derece gelmemiş,son oylama sayısına bakınca zaten halka açık oylamada bu tarz şeyin olabileceğini konuşmuştuk bizim arkadaşlarla.
eğer önemli bir ödül olsaydı 3-4 macro PC script ile organizasyon sürecince tüm kategoride gelen toplam oylamanın min 7-8 katı oy verilebilirdik.Hani bunuda ekliyelim dedik.
herkese teşekkür :=)
sen iste serkancim
50-200 ile
18-55 ile
bu da parkin disardan gorunumu..
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
06730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04