Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
erhan abi hayırlı olsun.
k20 de ben en çok sony deki adı DRO denilen özelliği merak ediyorum.
umarım bunula ilgili bir örnek yüklersiniz.
tamron 90 içinde hayırlı olsun,çok gürültülü diye yazıyorlar forumlarda ,doğrumudur?
herkesden yine güzel f0tolar geliyor.
slavezero şimdi de melek avına mı çıktın?serkan dan izinsiz
benden hiç bir kare yok
Arkadaşlar teşekkürler
Bu arada harika fotolar gelmeye devam ediyor ellerinize sağlık
Selahattin abi macro hepinizin içinde varmış da haberiniz yokmuş abi
Erhan abicim yeni makineniz hayırlı olsun.Özellikle yüksek iso performansı ben büyüledi.Ayrıca usta ellerin ne manzara,ne portre ne de macro demeden her konuda muhteşem iş yaptığını bize gösteriyorsunuz.Ellerinize sağlık abi
Zeiss 85mm 1.4 deneme elde
Merhaba,
Makinemi 2 hafta önce aldım ama bugün dışarı çıkmak nasip oldu. Onda da hava tamamen bulutluydu.
Şu andaki ortama uymayacağını bilerek te olsa sizinle paylaşmak istediğim bir fotoğraf var. Beni çok düşündürdü:
#aydemir74' tarafından 23.03.2008 23:51:10 tarihinde düzenlendi.
abiler çok güzel fotolar gerçekten, baktıkça imreniyorum, acaba ne zaman bende böyle çekebileceğim diyorum içimden,
k10d ile alakalı bi kaç sorum olacaktı,
arka arkaya kaç resim çekebiliyor, sn. vb. ve nerden ayarlayabiliyoruz? düğmeye basınca seri çekim yapmasını istiyorum, özellikle flaş açıkken.
şu aralar nedenini bilmesemde bana en yakın lens 70-300 apo macro gibi geliyor ve epeyde bir niyetim var, acaba almalımıyım? açıkcası hangi tarzda çekeceğime yada çekmem gerekiğine karar verecek tecrübede değilim ama 70-300 hem biraz macro hemde tele olunca geniş bir yelpazesi oluyor. aslında daha sık kapalı ve ışıkle mekanlarda ve manzara çekimleri yapıyorum, bu şartlara uygun hangi lensi almalıyım?
Teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar epeydir kız kulesi fotoğrafı yüklemiyorum. El alışkanlığımız kaybolmasın.
Sigma 10-20 ile 20mm, iso 100, f/32 ,1/15 sn.
selahattin abi renkler çok güzel ama netlik olan bölge göremedim. güneş ışınlarından dolayımı öyle oldu acaba.
amati son foto da renkler nefis.içim açıldı ..
Selahattin abi, ufuk çizgisi biraz sağa yatmış bir de biraz netsizlik var gibi f32 olduğu için midir? Yoksa siteye yüklerken bozulmuş olabilir mi?
Saygılarımı sunarım...
Kadir,Recep. Silüet fotoğrafı olduğundan çok fazla netlik hissi vermiyor. Orjinal resimde ışıklı yerer gökyüzü ve deniz yüzeyi oldukça net.
Ufuk çizgisini 3-4 derece sağa yatırarak düzelttim. Kulenin bayrak direğini sağ kenara paralel yaparak ufuk çizgisini düzelttim. Bu düzelmiş hali. Önceki halinde bıraksam deniz yüzeyi belki düzgün görünecek ama o zaman da kulenin eğikliği göze batacaktı. Bu yanılgı boğaz çıkışının Mamara Denizine doğru genişlemesinden kaynaklanıyor. İşlerken aynı düşünceler bende de oluştu ancak en doğru seçimin kuleyi dik yerleştirmek olduğuna karar verdim.
Çekmeyeli melekeler de körelmiş olabilir
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
06730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
020724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03