netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dostlar,
her birinizin fotoğraflarınıza tek tek yorum yazmıştım. Sitenin ileri zekalı scriptleri yüzünden ve sitenin kilitlenmesi yüzünden ikiside yok oldu. Üçüncü kez yazmaya başladım ilk paragrafta o da yok oldu. 2 saat 22 dakikadır beğenilerimi iletmeye çalışıyorum, lakin vazgeçtim, saat neredeyse gecenin 3:30 u oldu tek bir fotoğraf dahi ekleyemedim. Lütfen kusura bakmayın. Hepinizin ellerine sağlık.

#erex' tarafından 22.03.2008 03:28:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 03:27 - İp: 78.***.**7.248
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

8mm fish-eye

fotoğrafın alt kısmındaki bölgeye dodge tool uyguladım.

#erex' tarafından 22.03.2008 03:33:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 03:31 - İp: 78.***.**7.248
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Değerli üstadlarımızı ayakta alkışlıyorum

Bizim ufkumuzu açıyorsunuz, detayları sayenizde görüyoruz, bakış açımızı değiştiriyorsunuz tekrar teşekkürler ellerinize sağlık.

Tarih: 22 Mart 2008, 07:39 - İp: 81.***.**3.239
hanedantr
hanedantr (üye)
Çorum / Amatör

hafta sonu supurme teknigi uygulamak istedim

#hanedantr' tarafından 22.03.2008 08:38:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 08:36 - İp: 88.***.**0.181
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

#smlzl' tarafından 22.03.2008 13:37:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 13:37 - İp: 78.***.**8.114
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

Değerli abilerim ve arkadaşlarım yorumlarınıza sunarım..

Tarih: 22 Mart 2008, 13:50 - İp: 78.***.**8.114
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Epeydir foruma uğramıyordum, yeni makine alan arkadaşlara hayırlı olsun.Güzel fotoğraflarınız için tebrik ediyorum. Ahmed ile Sinan'ın makroları beni de özendirdi.(Özenmemek elde değil, insanın vl alası geliyor).

Bir kaç makro denemesi, sevgili Ahmed'in sesini duyar gibiyim, "bokeh alanında yeşil bir yaprak ya da koyu bir fon olmalıydı" eee haklı.

Hepsinde biraz crop var.

#realfriend' tarafından 22.03.2008 14:02:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 14:00 - İp: 88.***.**1.90
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Avs, Ankara fotoları cidden güzel. 25 yıldır Ankara'dayım yeşil vadi nerede bilmiyorum Galiba 25 yıldır İstanbul'a dönüş zevkini yaşamayadığımdandır.

mosquitos, güzel kareler.

Sevgili Ahmed mavi fonlu çiçek makron çok güzel. Renkler harika olmuş gerçekten.

Sinan şekerlemeler, smlzl gün batımı

Recep ve Erhan ustalar

Tarih: 22 Mart 2008, 16:01 - İp: 88.***.**4.60
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi, muhteşem seriye muhteşem final olmuş. (bu arada ben hiç üzerime alınmıyorum tabi ) Umarım bu ilk seri olur ve senden başka seriler görürüz. Tekrar tebrikler.

Sevgili Puspus, hayırlı teskereler inşallah.
Kuşcu amca ve uzun pozlamalı makro çok güzel omuş Atlar da kadraj küçük kalmış sanki.

Naci Bey kardeşim, kristaller ve çiçekler harika. 70mm ve 100-300mm elinde hakkını bulmuşlar adeta.

Pesmerge, güzel makrolar. özellikle "purple poison"

Sevgili Onixon, ben de Micro$oft 2008 e davetliydim, keşke gelseymişim, tabi seni görmek için. Ben de oy vermiştim, sonucu hala bimiyorum. Kız&Kulesi ve honda süper.

Smlzl, 17-70mm için harika makrolar, bokeh de fena durmuyor. eline sağlık.

Sevgili Foxfo, tüm karelerinizi teker teker inceledim büyük bir keyifle. Keşke herbirine ayrı yorum yazabilseydim. Ama pek çoğu "keşke ben çekmiş olsaydım" dedirtecek cinsten olmuş. Kafa dağıtma da çok hoş bir dijital çalışma olmuş.

Sevgili Recep kardeşim, kendini özletiyorsun. Köprü kareleri(özellikle ilkini çok beğendim) ve makrolar nefis olmuş. Makro da Ahmed hoca dan gizli saklı böyle idare edeceğiz işte. Sevgiler.

Sevgili Komutan, VL nin hakkını her ortamda vermeye başladın. Tavus kuşu ve köpek nefis olmuş.

Sevgili Kadir, makroların çok iyi, kısa zamanda makro yu hallettin. Acaba bende becerebilir miyim bilmem. elektrik direğindeki martı ve yorum alan foroğrafın harika olmuş.

Sevgili Ironsailor, her üç kare de nefis olmuş. Yabani menekşelerdeki ışık kullanımın çok başarılı. Su damlacıklarının 1/180 ile böyle güzel çekilebileceğini öğrenmiş oldum sayende.

Sevgili Ahmed, 85mm fotoğrafların VL yi kıskansıracak neredeyse. Hepsi birbirinden harika. Lakin 20mm deki kayalıklar a bittim. Mavi zeminli çiçek' i keşke ben bir saat düşünüp tripodla çekebilsem başka bir şey istemezdim.

Makinasını yeni alan arkadaşlar, hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.

Sevgili Avs, üst band için bende tebrik ederim. "Az kaldı" Ankara fotoğrafları nefis olmuş.

mosquitos, ikinci karende renk ve kontrast iyi. Kadraj zamanla düzelecektir.

#erex' tarafından 22.03.2008 23:37:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 20:12 - İp: 78.***.**7.248
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erex abi teşekkürler,bir gün istavrit :D avına çıkalım

smzl realfriend , hanedantr , komutan , mosquitos

foxfo abi =9 güzel gezi yaptın valla,gemiş kadar oldum.

amati :D görülmeyen ufak detaylar için teşekkürler :=)

puspus usta çıkalım :=) çok uzun zama oldu

#onixon' tarafından 22.03.2008 21:19:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2008, 21:15 - İp: 85.***.**3.1