Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sonunu sergi, gösteri yada başka bir yere kadar götürmeyeceksek çok imrendiğim Sony'cilerin bir sitesi var:
tıkla...
bir Türk tarafından yönetilen bölümde şu an 6 başlığa ulaştılar, görevler veriliyor. O görevi tamamlayan bir sonrakine geçiyor.
adnan abi ben varım ama seçici kurulunda Ara GÜLER'in olduğu bi yarışmaya katılmak benim için biraz fazla iddia lı olur.inşallah ilerde
ödüllerde gayet motive edici
#shn58' tarafından 12.02.2008 22:36:11 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Adnan abi.Sizin de belirttiğiniz gibi,full frame bir makinede 300mm bir lensle elde edilecek bokeh ile 1.5x crop faktörlü makinede 200mm lik lens 300mm ye takbul ettiği için elde edilecek bokeh aynı değildir.Ancak macro lenslerde bu durum farklı.Büyütme özellikli lensler olduklarından 1.5x çarpanından direkt etkilenirler.Yani 100mm lik bir macro lens 1.5x croplu makinede 150mm lik lens bokehine sahip olur.Bu durumda ilave edeceğimiz 1.7x TC de doğru orantılı olarak bokehi etkileyecek ve tekabul ettiği focal uzaklık oranında bokeh elde etmenizi sağlayacaktır.
Kadircim bu önceliğe beni layık görmen eni mutlu etti ancak bence herkes bir konu söylemeli ve sonra bunları oylamalıyız.İlk üçe kalanları tekrar oylayıp birinciyi konumuz olarak seçebiliriz.Ne dersiniz?
Daha sonra bir seçici kurul belirleriz.O kurulun seçtiği fotoğraflar açacağımız sergiye dahil olur.Hatta abartıp bir kitap yapabilriz.
Buradan sayın Sinan Bükey e "biz markaya bu kadar yatırım yaparken sizleri de aramızda görmek isteriz" demek istiyorum
Benim konu önerime gelince,geçenlerde Sedat la da konuştuğumuz gibi,soyut bir kavram üzerinde durmamız gerektiği kanaatindeyim.Çünki soyut konular heryerde karşımıza çıkabilecek ve her baktığımız nesnede ya da durumda "o" nu aradığımız bir disipline iter bizi.Bu da fotoğrafik bakabilme ve kare yakalama becerimizi çok geliştirir.Ne dersiniz?
Benim önerim Denge,Kontrast,Sınır,Köşeler vb. gibi soyut bir konu olması?
Ahmed teşekkür ederim. Gerçekten kendimi her gün köşelerine yazı yetiştirmek zorunda olan köşe yazarlarına benzetmeye başladım. Bu gerçekten itici güç oluyor. Topik olarak da birşeyler yapmanın zamanının geldiğine inanıyorum.
Adnan gençler başarılı olsun biz de onlarla gurur duyalım.
#camoka' tarafından 12.02.2008 23:09:13 tarihinde düzenlendi.
"köşeler" diyorum
bende artık bükey fotodan bir ses verilmesini bekliyorum.bu forum sayesinde kaç tane makine satılmıştır kimbilir?çoğu kişi,bende aynı şekilde bu forumdan etkilenerek makineyi aldık.
Burası tam anlamıyla ülkemizin tek K10D Kullanıcı Grubu oldu.
Benim konu tercihim "karşıtlık". zıt anlamlar taşıyan her şey olabilir, aynı karede yer almak şartıyla... Hepimizin her seviyede, bir ucundan yakalayabileceği, kolay görünen ama çok zor bir konu...
Yada...
sergi, kitap gibi konularda sponsor bulamayacaksak (bence Bükey ile birlikte netfotoğraf da aday olmalı)
... yukarıda linkini verdiğim dyxum'daki gibi kolaydan başlayıp zorlaşan aşamalı konular çalışabiliriz, katılım daha fazla olacaktır.
#Adnan EROL' tarafından 12.02.2008 23:48:03 tarihinde düzenlendi.
Kendimizi tek konu ile sınırlamayalım. Genel başlığımız 'SOYUT' olsun. Bu başlık altında, Kontrast, denge, köşe, zıtlık, sınırlar vs gibi alt başlıklar belirleyelim. Daha esnek olur diye düşünüyorum.
Selahattin Abi,meclisin büyüğü olarak start verebilirsiniz artık.kaba taslak şekillendirelim olayı.
Adnan buradaki grubun kıymetini bilen firma yok ne yazık ki.Ben distribütör firma olsam,kendi getirdiğim makinenin satışını ,kendi verdiğim reklamlardan çok çok daha fazla arttıran bu gruba her türlü imkanı sağlardım.
mesela lens verirdim,1-2 ay kullan izlenimlerini belirt diye.
sonuçta sadece yine firma kazanır.
kimse mecbur değil ki burada lenslerin,makinenin izlenimlerini aktarmaya..
Camoka'nın Çöpleri 22
'Termo Çöp' Havalar ısınacakmış.
Kadir acele etmeyelim. Tüm görüşler oluşsun. Bir de kuralları belirleyelim ki herkes net anlasın
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
015630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
024724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk