netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

realfriend harbiden real fotoğraflar..harika ellerine sağlık..onix kardeşim yakışıklısın bu fotonda...

Tarih: 20 Mayıs 2007, 23:32 - İp: 88.***.**2.227
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

ruzgar2, amati yok ortalarda, sabırsızlandığını seziyorum, soruna cevap: doğal olarak expodiski elindeki yada yakın gelecekte alacağın en büyük filtre çapı olan lense göre alınmalı. Espodisk, gövde kapağı, kağıt yada pringles kapağı ile WB daha önce (mesajı yazanın kim olduğunu hatırlamıyorum) şöyle açıklanmıştı:

K10d gövde kapağı: AdobeRgb kullanın.
Yapılacak işlem çok basit. Fn tuşuna basın AWB yi yukarı okla değişin manuele gelince sağ ok tuşuna basın shutter yazacak.
Beyaz kapağı lens önünde tutarak en baskın ışık kaynağına getirin (manual focus tabi yoksa çekemezsiniz.) bir poz çekin.
Makine yeşilleyecek ok dedinizmi size o ortamdaki ışık için uygun WB.
K10d gövde kapağı küçük geliyor, Pringles kapağı biraz daha büyük.
Manuel wb yapacağın zaman önce makineyi çekeceğin konuya tutup ölçüm alacaksın.M modunda isen problem yok ama Av ya Tv modda mutlaka ölçümü AE-L ile kitleyeceksin. Sonra manuel wb a girip makinenin önüne expodisc, düz beyaz kağıt ya da pringles kapağı takıp (örneğin dış çekim ise) makineyi güneşe ya da gökyüzüne çevirip bir kere çekim yapacaksın. Ekranda çıkan yeşil kareye OK diyeceksin ve bitti.Yani çekeceğin konudan yansıyan ışığa sabitlenmiş bir beyaz ayarı yapmış oldun. Işık koşulu değişmediği sürece o ayarı kullanabilirsin. Yalnız çok önemli birşey var. Mutlaka lensin tamamını kapatacak ve içeri ışık sızdırmayacak bir şey olmalı. Makinenin lens kapağı küçük kalıyor bu sebeple. En güzeli pringles kapağı alıp içine bir dosya kağıdından kapağın tam içine oturacak şekilde bir yuvarlak parça kesip koymak. 72mm çaplı 17-70mm ye cuk oturuyor. Başka daha küçük çaplı lenslere bol gelmesi problem değil belirteyim.
Bu işlemi odada yapacaksan, güneş yerine odadaki lambaya tutarak yapacaksın. Ama çekeceğin konudan ölçüm alıp kitledikten sonra.
Flash ta ise bir iki deneme çekimi yapıp ölçüm değerlerini bulup sonra kapağı kapatın manuel wb a girip makineyi konuya çevirip flash açıkken bir kare çekeceksin ve OK ya basacaksın. Hepsi bu kadar.

Tarih: 20 Mayıs 2007, 23:43 - İp: 88.***.**4.252
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ekranınıza güveniyorsanız PC'de WB

Tarih: 20 Mayıs 2007, 23:46 - İp: 85.***.**3.100
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ulyses, ruzgar2 teşekkür ederim.

Serkan'ı biraz şehirden uzaklaştırdım, kızlara SD kart sorar diye

Tarih: 20 Mayıs 2007, 23:52 - İp: 88.***.**5.194
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar

Arkadaşlar harika fotoğraflar çıkarmışınız yine,
herbirinizin ellerinize sağlık.

ışık bugün ulysese resmen gülmüş oda yakalamış.

istanbul bügün kapalı, miniaturke mini bir gezinti.

tümü tam kadraj 31Lim ile f2 iso 200de çekilmiştir.

Tarih: 21 Mayıs 2007, 00:49 - İp: 85.***.**6.67
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Manyak olmuş bu fotoğraflar. 31mm limitedmi yine

Tarih: 21 Mayıs 2007, 00:57 - İp: 88.***.**4.108
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ime çok güzel kareler,düşük f'e rağmen çokçok iyi

Tarih: 21 Mayıs 2007, 00:58 - İp: 85.***.**3.100
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Realfriend renkler konşuyor.Renk tartışması yaratanlara kapak olsun bu fotoğraflar.
Ime kareler çok hoş.Maketleri yapanları da ayrıca kutlamak lazım.Bu minyatürk nerede, İstanbula yolum düşerse gezmek isterim.

Tarih: 21 Mayıs 2007, 01:04 - İp: 88.***.**9.16
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

asinan onixon ulyses teşekkürler

adres bu www.miniaturk.com.tr
buraya gidersen koç müzesinide tavsiye ederim.

valla ben bir şey yapmadım hazır konu zaten
işi yapan K10 ve 31mmLim.

#ime' tarafından 21.05.2007 01:15:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mayıs 2007, 01:07 - İp: 85.***.**6.67
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar afedersiniz.Akşam net bağlantım koptu Dün macronun Türkiyedeki üstadları ile 1300m yükseklikteki akyazı çiğdem yaylasına gitme şansım oldu.Adamlar aşmış.Gerçekten çok iyiler.Benimle de baya ilgilendiler.Yerlerde yuvarlanmaktan heryerim ağrıyor.Ah bir de ışık müsade etseydi neler çıkacaktı Dün akşam sadece bir tane yollayabildim,bugün devamını yollarım.

ruzgar2 afedersin cevap veremedim.Hamsiköy ağbimiz cevaplamış ama istersen tekrar sorabilirsin.

Arkadaşlar aşmış herkes bu ne yaw.3 gün nete girmedim herkes inanılmaz iyi işler çıkarmış.Tebrikler hepinize.Macrolar harika olmaya başladı,fotoğraf yollamaya çekinir oldum valla

Tarih: 21 Mayıs 2007, 09:13 - İp: 81.***.**8.226