Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
fotograflarin gercekten iyiler yigitguc.. tebrikler..
....
dadanagast teşekkür ederim..valla ben sadece eleştirilmek için ve kendimi geliştirmekiçin yüklüyorum eleştirin öğreneyim..en büyük problemim kadraj galiba sizce..birde çekecek birşey bulamamak..
çekilecek şey bulmak tamamen hayal gücüyle ilgili bence,baksanıza sedatın çektiklerine yıkadığı tabak,yediği biberden kalanlar.
yani farklı gözle bakabilmek lazım etrafa
elestiriler icin bence erken yigitguc.. makineni yeni almissin ve tarzini yakalamaya calisiyorsun.. zamanla butun parcalar oturacaktir yerine..
..bir onceki sayfadaki ilk fotografda, cicegin sol tarafi tam olarak kadraja girmemis mesela.. kadrajda neler olacagini iyi dusunup cekmek gerekir..
ust-orta ile sol-altta karanlik bolumler var; bunlar da fotografin dengesini bozuyorlar biraz.. o alanlari kesebilirsin photoshop'da.. veya diger alanlardan ornek alip, oraya kopyalayabilirsin..
yalniz bu fotografinda renkler cok guclu ve fotografa ayri bir derinlik vermis cicek..
...ikinci fotografda, kadraj cok karisik.. daha yakin plandan calismayi deneyebilirsin mesela bir daha ki sefere..
photoshop ile fluluk eklenebilir kenarlara.. veya bir dahaki sefere cekersen; diyaframi biraz daha acabilirsin mesela..
ucuncu fotografda, kadraj yine tam olarak verilmemis.. diregin sol tarafi kadrajda degil.. arka plandaki beyazlik, fotografin dengesini bozuyor ayrica..
arka plandaki goze carpacak objeleri, kadraja almamaya calisarak cekmek daha iyi sonuclar verecektir..
dorduncude, alttan ve sagdan biraz kadraji daraltirsan daha iyi olurmus gibime geliyor..
besincide, renkleri biraz daha guclu gormek isterdim dogrusu.. ama yine de iyi..
......
tabii bu yorumlarimdan, kotu cekiyorsun diye algilama.. herkesin kendisine ait bir stili var ve bu stil, zamanla olusuyor.. zamanla yaptigin eksiklikler varsa eger, daha kolay gorebileceksin..
shn58 sana tamamen katılıyorum..ben bir jazz müzisyeniyim ve doğaçlamam ve hayalgücüm müzikte son derece iyidir.ama gel gelelim iş fotografa gelince tıkanıp kalıyorum..tekniğim yeterince iyi aslında 12 yaşından beri yani 20 yıldır zenit ile fotograf çekerim..diyafram enstantane iso üçlüsünün ne iş yaptığını gayet iyi biliyorum ama müzikte yaptığım sanatı bir türlü fotografa yansıtamıyorum..
dadanagast yapıcı eleştirilerin için teşekkürler bunları dikkate alacağım..
dadanagast 1. foto için böyle bir kadraj iyi olurmuydu?
ben ilk çiçek yüklediğimde buradaki ustaların bana tavsiyesi arka fonun mümkün olduğu kadar boş ve karanlık olması idi. gerçekten faydalı oluyo
serkan örümcek süper oluş abi,
güzel fotoğraflar yüklemişsin. yiğitgüç sandalye aralarında en güzeli, eline sağlık. ahmet abi, eleştirin için çok teşekkürler. bu aralar pek giremiyorum, kablosuz internette problem var heralde kaldırdılar modemi..
neyse, görüşmek üzere arkadaşlar.. gelirim ben bi ara yine
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
023306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01