netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

ben de bir tepsi hamsili pilavı bir oturuşta bitirdikten sonra yatağa düştüm, bir kaç ay hamsi adı duymak bile istemiyorum. Şu an evdeyim sol kolumda serum, sağ elimde klavye...

Tarih: 13 Kasım 2007, 16:10 - İp: 88.***.**1.1
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Yağmur suyu damlacıkları burada niye küresel anlamadım.

Tarih: 13 Kasım 2007, 16:15 - İp: 88.***.**1.1
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi, Adnan bey ikinize de büyük geçmiş olsun...

Tarih: 13 Kasım 2007, 16:29 - İp: 212.***.**7.114
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

selahattin abi, çok çokgeçmiş olsun.. çok üzüldüm.. acil şifaler.

adnan abi, sana da çok geçmiş olsun. aman dikkat.

erex, abi çok güzel karelerin, tebrikler.. kadraj, kontrast ve o dalgaların verdiği heyacan harika.. yansımalı fotoğrafın ise çok yaratıcı.. hepsini çok beğendim ama ilk fotoğraftaki renkler, 3. fotoğraf ve son fotoğraftaki yaratıcı kadrajın en çok etkilendiğim noktalar..

adnan abi, ne yaptın sen böyle ? harika kareler.. o dalgaların gündüz çekildiğine asla inanamazdım.. harika..
deniz altı sakini, harika bir kare. çok soyut..
yerdeki açık sarı yaprak çok estetik, yaprağa biraz burn uygularsan sanırım daha iyi olacaktır..

ve en güzeli! bu yaprak ve üzerindeki damlalar.. gölgeler, netlik.. her şey mükemmel! çok beğendim.. bu da soyut fotoğrafa dahil edilebilir. çok çok güzel tebrikler..
bir diğer damla fotoğrafın daha varmış, o da çok güzel. ışığın odaklanması, damlaların dağılımı ve mükemmel yuvarlaklığı çok güzel.

bombaladınız vallahi forumu..

avs'nin fotoğrafında sanki çoklu pozlama var.. ne dersiniz?

Tarih: 13 Kasım 2007, 16:51 - İp: 85.***.**1.235
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Arkadaşlar fotoğraflara tekrar baktım, çok başarılı kareler,

@Sevgili hamsiköy, sisli orman çalışman muhteşem. İşte p/s böyle sonuçlar verince insan manipülasyona soğuk bakamıyor artık. Fotoğrafın orjinali çok iyiymiş tahminim, birazda dokunuşla mükemmel olmuş. Bu arada af sensörü sanırım(bende pek emin değilim) aynanın hemen altında kalan girintideki yuvarlak yapı. Aynanın arkasındaki ikinci ayna tam ona bakıyor kapalıyken ve ölçüm bu şekilde yapılıyor olması lazım. Benimkinde bir hayli toz birikmişti ama asıl sorun sigara dumanından kaynaklı katran sanırım. Bilgisayarımın optik okuyucusunda da sorun yaratır hep, kötü bir alışkanlık bu sigara ama en azından aletleri uzak tutmak lazım dumanından. Gözle görülmese bile ince bir tabaka halinde kaplıyor bu tip yapıları ve opacity oluşturuyor. Bu arada son fotoğrafta damlaların yuvarlak olması yaprağın yüzey yapısından kaynaklı. Sanırım yüzey bir çeşit mikro zımpara yapısına sahip, bu yüzden damla sürtünmeyi yenip dağılamıyor, su derisi adı verilen yüzey gerilimi yüzünden de yuvarlak şekil alıyor.
Bu arada kayığın alttan görünüşü fotoğrafının sırrı nedir?

@kad-ir fotoğraflar her geçen gün daha iyi geliyor.Beyaz ayarı ve kadraja dikkat. Mimari çekimler için ileride bir istavrit yolu görünüyor sanırım sana da.

@Sevgili foxfo, erex, ironsailor teşekkür ederim yorumlarınız ve övgüleriniz için. Temiz kareler çekmeye çalışıyorum en azından, çok yaratıcı olamasam da bakılabilir fotoğraflar çıkarmaya çalışıyorum. Ne yazık ki yaratım için bilgi ve teknik yeterli değil, bu sayfalarda pekçok arkadaşımızda görüldüğü gibi Allah vergisi. Belki bende de vardır da bir gün Heroes dizisindeki gibi pat diye çıkar diye bekliyorum.

@Avs yine güzel kareler. Keyifle izliyorum.

@Sevgili erex, lodos fotoğrafları harika. Uzun uzun izledim ve denizde olanlara Allah yardımcı olsun dedim.

@Sevgili camoka, umarım eşiniz kısa sürede sağlığına kavuşur.

@Sevgili onixon, harika kareler yine. Bu lens iyi bir yatırı m olmuş senin için.

Atladığım yada unuttuğum arkadaşlar varsa özür dilerim. Sayfalar o kadar hızlı ilerliyorki takibi çok zor oluyor. Bu arada p/s ve diğer teknikler hakkında bilgiler çok doyurucu, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.

Tarih: 13 Kasım 2007, 17:01 - İp: 88.***.**8.57
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ulyses, abi bak ben senin fotoğrafı atladım..

netlik ve pozlamayı çok beğenmiştim. kadrajda teller dışında rahatsız edici herhangi bir şey yoktu.. eline sağlık

ayrıca bilgiler için sağol yararlı oldu..

ben de bir tepsi hamsili pilavı bir oturuşta bitirdikten sonra yatağa düştüm, bir kaç ay hamsi adı duymak bile istemiyorum.

yukardaki alıntıya göre "hamsiköy neden ADNAN EROL oldu?" sorusu yanıtlanmış oluyor

adnan abi, mesela bu forumu okuyan insanlar bizimle ilgili çok önemli bilgileri edinmiş oluyor, hiç kimse okumuyormuş gibi geliyor bize ama aslında ismimizi ya da rumuzumuzu aratan herkes kendi aramızda paylaştığımız bir sürü şeye ulaşabilir ..

#sdtyrdkn' tarafından 13.11.2007 17:19:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Kasım 2007, 17:11 - İp: 85.***.**1.235
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin bey, sevgili Adnan büyük geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Adnan son fotoğraflar harika.

#foxfo' tarafından 13.11.2007 17:46:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Kasım 2007, 17:45 - İp: 85.***.**3.93
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Selahattin bey geçmiş olsun , eşinize şifalar dilerim...
Adnan bey sizede çok çok geçmiş olsun ...

Kuzey bebeğin doğumunu kutladığım havai fişek fotosu bir kolaj çalışmasıdır... 2sn pozladığım ve farklı zamanlarda çekilmiş 4-5 tane kareden oluşmaktadır... Beğenileriniz için teşekkür ederim.... [>:D

Tarih: 13 Kasım 2007, 17:51 - İp: 85.***.**2.23
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin ağbi, Adnan geçmiş olsun.

Adnan, fotoğraflar harika. Sualtı, damlacıklar

Tarih: 13 Kasım 2007, 17:52 - İp: 193.***.**5.60
kratos
kratos (üye)
Ankara / Amatör

yigitguc abi tebrikler Allah analı-babalı büyütmeyi nasib etsin. Maşallah pek de tatlı

selahaddin abi geçmiş olsun Allah tezinden şifalar versin

adnan abi geçmiş olsun

Tarih: 13 Kasım 2007, 17:57 - İp: 88.***.**6.43