Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
teşekkürler tahminen 12cm boyundaydı zaten öyle olmasa 18-55 le çekemezdim..gölge olması dezavantajdı ama fazlaca kontrast arttırınca bu hale geldi..
nicolayy mavi mi.
Bana mor gibi geldi.
Bir bilene'mi sorsak acaba.
onixon merhaba.Lens alma planların arasında 31mm limited olduğunu gördüm.Ben de 31,43,77 den birini istiyorum ama karar veremiyorum.DPreview a yazdım.Diyorlar ki keskinliği at bir kenara,önemli olan lensin fokusladığın noktadaki keskinliği değil,fokus dışı alanlarda nasıl bir karakter sergilediğidir.Bu sebeple lensler arasında renk doygunluğu,bokeh(flu alanlar),kontrast gibi ayrımlara bakmak ve bunlardan hangisi senin kişisel beğenine uygun ise onu seçmek lazım demişler.Bir grup da bu lenslerin aşşağı yukarı aynı olduğunu aslında bakılması gerekenin mm lerinin olduğunu savunmuş.Yani portre mi çekicen,manzara mı ya da ağırlıklı çektiğin fotolar hangisinin açısına yakın ise onu seç demiş.Ben se en pahalısı 31 olduğuna göre en iyisi odur gibi düşünmüştüm klasik Türk mantığı ile Ama photozone.de 43 mm için mtf yani keskinlik grafiklerinde k10d bu lensin yapabileceklerini sınırlıyor anlamında bir cümle kullanmış.Ama açık diyaframda aynı başarı yok.31 çok iyi gibi ama 43 ün değerlerine ulaşamıyor gibi.Ancak her diyaframda daha dengeli gibi.77 ise rusya pentax distirbitörünün bana söylediğine göre çekirdek gibi sattıkları ve uğruna ölünecek bir lens
Şimdi Serkancım sen 31 e hangi mantıkla karar verdin )
43mm keskinlik olarak hepsinden daha iyi Ahmet testlerine baktım. 43 sınırı geçmiş aşmış makine:D 3ümüz 43 alalım
Arkadaşlar kusura bakmayın maksadım polemik değil. nicolayy ın yüklediği portre fotoğrafında siz yüzdeki sarı ve yeşil tonları görüyormusunuz ??
Okyanus dostum zaten bütün forum sarı ve yeşil olmuş halde Allah aşkına buraya sokmayalım bari konuyu.
Abi 3 tane aynısından almayalım.onixon 31,sen 43 ben de 77 alalım.Değeişir değişir kullanırız
Evet okyanus kardeşim lütfen.Zaten halihazırda renk için açılmış 2 başlık var.Sen fotoğraf yükle yorumlayalım.Sen bizimkileri yorunla.Makinelerimizi tanımak adına konuşalım.Acizane tavsiyemdir.Kusura bakma.
Ahmet ben objektif alıcam bu aralar eğer 3ümüz limited lens alırsak iyi bi indirim yaparlar heralde. Bana alacağınız zamanı haber verirseniz İstanbula gelirim.
Kardeşim,43mm den 3 tane bir yana dursun,31,43,77 yi yanyana görebileceğimiz bir yer olacağını zannetmiyorum.Buradan Sinan Bükey kardeşimize sevgilerimi sunuyorum Müşteri var ürün yok
Ahmet sipariş verince getirirler hemen heralde TIKLA 43mm'nin testi. Çok iyi alet almak lazım Pentax kullanıpta limited almamak olmaz
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
021806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk