Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar, hepiniz müthişsiniz,
Aklımda kalanlar: nicolayy' ın sephia sema gösterisi, Onixon' un pan ı ve SB karesi, realfriend' in örgücü dedesi, ulyses' in yol' u, Ahmed' in her zamanki gibi süper makroları, endorf' un makrosu
Elleriniz esağlık. Bu kez tek tek yorum yapamıyacağım. Ama, zaten gerekli yorumlar da yapılmış zaten.
Benden de bir kaç kare.. İçerik ve kalite olarak sizinkiler kadar iyi değil ama, bir kaç ay geriden de olsa paylaşmaya devam.. Hepinize sevgiler.
O gün hava kasvetliydi, içim de öyle..
Gün batımında karşı kıyı:
Işık oyunları:
SR' ı olmadığından akşam üstü ışığında net fotoğraf çekmeye çalışan bir arkadaşımız:
Polarize filtre denemelerinden. Yapraklardaki beyazlık USM den dolayı değil, akşam güneşinden
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley1.gif)
Endorf, erex teşekkür ederim.
@Amati, hocam netliği, tekniği yine tavana vurdurmuşsun.
@Endorf, makro tek kelimeyle nefis.
@Erex, köprülü fotoğraf çok güzel. P/s de yapılmış fantastik fotoğraflar gibi, ama öyle olmadığını bilmek insanı hayrete düşürüyor.
@Sedat, reklamcılığa mı başladın. Güzel çalışma ama reklam amaçlı olsaydı gri bulutları eleştirirdim biraz. Asla ama asla moral bozucu şeyleri ürününle aynı kadraja alma (reklamcı atasözü
)
kadir
imkanın varsa bence 70-300 için biraz daha araştır.
sigmanın 50-200 kiti oldukça iyi sanki.
gerçi ben daha fazla kullanamadım ama 3gün sonra yoğun kullanacağım.sanki çok memnun değil kullananlar...
@endorf makrona bittim dostum gerçekten takdire şayen!
Bu başlığa ilk fotoğrafımı yüklüyorum arkadaşlar sizden isteğim menfi müsbet yorumlar duymak. Bu karede alan derinliğini bozmadan havanın insanı ürküten o halini resme yansıtmaya çalıştım tabi bilmiyorum ne derece bunu başarabildim.
be bağdat caddesinden bir GT3
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley1.gif)
#esisman' tarafından 02.10.2007 04:23:31 tarihinde düzenlendi.
#esisman' tarafından 02.10.2007 04:24:04 tarihinde düzenlendi.
Erex:1.Muhteşem gökyüzü ve bunun içinde tam bir kontrast olarak yer alan köprü.Çok güzel.
2.Mükemmel bir İstanbul manzarası.Ancak Çamlıca tepesinde yer alan antenler şehrin güzelliğine batırılmış hançerler gibi duruyor ve insanı üzüyor.
3.Çok sıcak renkler çok hoş.
4.Arkadaş için üzüldüm.K10D alsaydı bu sorunu yaşamazdı.
5.Polorize fotoğrafa katkısını yapmış.
@esisman birinci fotoyu beğendim. İkincide öndeki araba ve arka plan biraz karışmış ama arka plan da fena değilmiş aslında, bir tele al sen bence.
Serkan ödül için tebrikler.
esisman fotoğraflarını raw çekiyorsun değilmi.Gökyüzü fotoğrafın raw ise pozlama değerleri ile oynayıp alt taraftaki binaları tam süliet halinde ve gökyüzünü biraz daha açık pozlanmış kareleri birleştirebilirsin.(Photomix ile)Eminim güzel birşeyler çıkacaktır.
Arka sayfalardan aklımda kalanlardan örgü ören dede fotoğrafı herhalde realfriend nindi.Fotoğraf çok güzelmiş.
magggma ay çekimlerini spot ölçümde ,tripot ile 2 sn. lik gecikmeli çekimde yapmaya çalış.
@ulyses, haklısın kompozisyonda biraz karışıklık var fakat kadrajdan çıkaramadım öndeki aracı
@as, raw değil jpegde çekildi resim fakay pozlama değeri ile oynanmış bir kare daha va onda bu karedeki kadar o renklerin birbirine girmiş hali yok durun onuda yükliyim
esisman ben şöyle bir şey demek istemiştim (aşağıda).İlk yüklediğin fotoğrafın üzerinde biraz P/S çalışarak benzer fotoğrafları elde edebilirsin.
Ben ilk yüklediğin fotoğraf üzerinde bir kaç dakika çalışarak bunu elde ettim.
Ayarlar ile oynadığında gökyüzünden çok farklı renk tonları elde edebilirsin.
Sana örnek olması açısından.
#as' tarafından 02.10.2007 15:04:49 tarihinde düzenlendi.
#as' tarafından 02.10.2007 15:05:23 tarihinde düzenlendi.
@as, Şimdi örnek fotoğrafı görünce demek istediğini çok daha iyi anladım teşekkür ederim eline sağlık, kare çok daha farklı bir hüviyete büründü şimdi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
028930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
030824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk