netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ersel bende 1.2 yüklü , uzaktan erişimli ilgili birkaç yenilik,var.Hayırlı bu arada olsun

Speedyy Beyaz'ın uyumu.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 14:28 - İp: 85.***.**1.104
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

Dün gece itibari ile makinam geldi. Kitapçık ile uğraşıyorum. Bu kitapçığın bir de türkçesini nereden bulurum. Bükeyden mi istemek lazım.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 14:38 - İp: 88.***.**9.152
onixon
onixon (üye)

biri linkini vermişti ama kim.Olmadı bizden birinden alırsın geçici bir süre.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 15:02 - İp: 85.***.**1.104
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hayırlı olsun güle güle kullanın..

arkadaşlar.. bir fotoğraf daha yüklüyorum.

orj halinde yukarda ışık patlaması vardı, duvarı kopyalayıp yapıştırdım oraya, biraz da burn yaptım. bu hali aldı. bilmeyene çok gelebilir ama çok az bir müdehale bence..
buyrunuz..

erex abimin ikazı üzerine exif bilgilerini ekliyorum ExposureTime : 1/15Sec FNumber : F8.0 ISOSpeedRatings : 400

#sdtyrdkn' tarafından 13.05.2007 20:26:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 15:22 - İp: 85.***.**3.239
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ya kusura bakmayın internetim yavaş olduğu için böyle 2li yolluyor bazen.. sildim.

#sdtyrdkn' tarafından 13.05.2007 15:41:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 15:23 - İp: 85.***.**3.239
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşalar, mehaba.
fotoğraflar her gün biraz daha güzelleşiyor ellerinize sağlık.

Onixon, köprü kendisinin bu kadar güzel olduğunun eminim farkında değildir. Tebrikler. (not: Ortaköy meydanından çekilmiş fotodaki bence BURN etkisinden değil, ışıkların kelvin derecesinden kaynaklanıyor)
Ama, pan foto lar için sanrım biraz daha çalışmak gerekiyor, çünki gerçekten zor bir iş. Net alan derinliğini biraz fazla yaparsan objelerin ön ve arka kısımları aynı netlikte çıkacaktır.

Komutan, gece resimlerin çok iyi, özellikle 2sn olan. 20 sn olanda köprüdeki araçların ışıkları martılar görüntüyü etkilemiş. Farklı ışık şiddetindeki fotoğraflarda sanırım ya iki ayrı pozda çekim yapıp PS da birleştirmek lazım, yada senin fotoğrafı 8 sn de çekerken biraz exposure kompensation yapsan nasıl olurdu diye düşündüm.
TAv, fhakguder' in dediği gibi:İso ayarı makineye bırakılmış M modu. Fakat, isonun AUTO da ve geniş bir aralıkta olması gerekiyor.

Hsnysl ve Hamsiköy; 434 sayfadaki fotoğraflarınız çok iyi. Tebrik ederim.

Endorf, 70-300mm fotolarından KUŞ lu olanı çokbeğendim. Altın kuralı boşver, herzaman yakalanmayacak bir görüntü olmasından.

Makinamızın bir özelliği de kırmızı hassasiyetinin fazla olması. Bu çoğu profesyonelin aradığı bir özellik. Ancak Jpeg çekimlerde, bunu bilerek saturation u yükseltmemek gerekiyor. Aksi taktirde kırmızılar patlıyor adeta.

Sevgili Ahmed, (sanırım yeğen) gözün aydın, Allah bağışlasın. Mesaj kutuna bakarmısın lütfen.

Shn58, her resmin bir öncekinden daha iyi. Tebrikler. Çekime ve paylaşmaya devam. (hala 524 karedesin)

Bide PS çalışaması ekleyeyim:
PS uygulamasından sonra exif bilgilerinin kısmen anlamı kalmıyor ancak yinede yapılanlarla birlikte açıklarsam bir anlamı olacaktır. Sizlerden de ricam (herzamanki gibi) kısa exif bilgilerini ve PS uygulamanızı mesajlarımıza ekleyelim ki, tecrübe paylaşımımız daha iyi olsun.

1/100 f/5,6 iso:200 sigma 70-300 @300mm JPEG elde.
PhotoShop: Level adjustment, USM, + NeatImage

Tarih: 13 Mayıs 2007, 19:46 - İp: 88.***.**3.96
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sayın erex teşekkürler.çantam bi gelse sayıyı artırıcam ama...
mirsat makinan hayırlı olsun iyi günlerde kullan.bende pendikte oturuyorum türkçe klavuzun cd'sini verebilirim.ödünç olarak tabi,malum bende acemiyim

Tarih: 13 Mayıs 2007, 20:44 - İp: 88.***.**7.218
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bu arada klavuzun etli ve dolu dolu olması çok güzel.Keşke her elektronik ekipmanda böyle detaylı klavuzlara sahip olabilsek.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 20:49 - İp: 88.***.**7.254
onixon
onixon (üye)

biraz acele oldu
su içen kuş

%200

şehirden enstantene

buda istanbula uzak olanlar için.SAhte Geniş açı :D:D:D

#onixon' tarafından 13.05.2007 22:26:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 22:21 - İp: 85.***.**8.64
onixon
onixon (üye)

telefoto ile uğraşırken yakalandık

erex kare güzel sen şimdi siyah porshe olmamış mı diyorsun
synkrn gene terkedilmişlik havasında resimler.Bana komposizyonlar böle başarılı valla

#onixon' tarafından 13.05.2007 22:33:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 22:31 - İp: 85.***.**8.64