netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@amati canım arkadaşım valla çok güzel kareler,monitörden çıkacak kadar kaliteli.1:1'de en güzel kareler.Crop filan olsa kaçarız heralde ..Şehirden uzak ve en yeşil yerde olmak güzel malzemeler çıkarıyor.

İnşallah geniş açı manzaralarıda çantaya atıyorsundur.

@komutan valla kare yok :D bende özledim şuraya kare eklemeyi.

@AS abi az gez gez kilometrecikler yap
shn58 gelişim devam ediyor.O kit lens f8 den sonra açılıyor.Netlik olarak.hep derim =)

Herkese iyi kandiller bu arada.

#onixon' tarafından 20.07.2007 00:47:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 00:09 - İp: 88.***.**8.236
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS, sdtyrdkn, foxfo, drk_m, realfriend, teşekkür ederim.

mirsat, köpüğü çok güzel fotoğraflamışsın, eline sağlık.

Sevgili AS, macro ların her ikisi de müthiş olmuş, ikisini de koy bence. Römorkör(Sanırım) fotoğrafı da her yönden nefis olmuş. +0,5 eV exposure' u sanırım gölgede kalan alanlar için vermişsin, çok da iyi olmuş.

Ahmed' cim, Gursky' yi gördükten sonra fotoğraf çekmeyi bırakasım gelmişti ya, senin macro ları görünce de aynı hissi yaşadım NG fotoğraflarına taş çıkartıyorsun. Eline gözüne sağlık.

Sedat, kelebekler nefis olmuş, yeni lensini konuşturmuşsun.

Sevgili foxfo, linklere baktım.
1. Novoflex: hemen her makinaya uyacak bir macro flash seti, fiyatı da makul. Şayet Pentax wireless bir flash yoksa ve düşünülmüyorsa en uygunu bu.
2. PHOENIX RL-59C: sitede de bahsedildiği gibi belli objektiflerle kullanılabilir. Diğer yandan bu tür ring flash lar daha çok döküman vs çekmek için uygunlar. Yine sitedeki örneklerden de görüleceği gibi derinlik vermiyor. Hatta yok ediyor.
3. ZIGVIEW R: üretici firmanın bir önceki modeli. UK fiyatı 99 Sterling, dolayısıyla 450YTL fiyat biraz yüksek. Ayrıca Pentax uyumlu değilse yurt dışından ek parça getirtmek gerekir ki eni boyunu geçer

shn58, bizim oralarda o taşa "yuvak" denilirdi ikinci fotoğrafta gölgeler hava katmış, eline sağlık.

Hepinizin kandili mübarek olsun.

#erex' tarafından 20.07.2007 04:55:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 04:53 - İp: 88.***.**9.234
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler arkadaşlar.

serkan fotoğraf çekerken hep aklımda f8-f11 arası dediğin

#shn58' tarafından 20.07.2007 10:07:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 09:55 - İp: 195.***.**8.122
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

Ahmet Hocam; macrolar çok güzel olmuş. Tripod kullanıyor musun?

Tarih: 20 Temmuz 2007, 10:15 - İp: 88.***.**1.56
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Ahmed bu çekirge fotoğrafını PentaxWorld e göndersene.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 11:31 - İp: 88.***.**3.188
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

erex, üstadım bilgiler için teşekkürler.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 12:45 - İp: 85.***.**6.80
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Erhan evet romörkün karanlık tarafındanda detay alabilmek için +0.5 fazla pozladım.Pozlama telafisi yapmasaydım orası gölgede kalmasından dolayı karanlık kalacaktı.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 13:51 - İp: 88.***.**3.188
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

benim acilen bu ev telafisi konusunda uygulamalı yardım almam lazım.ne işe yarar kağıt üstünde okudum ama hiç anlamış değilim

Tarih: 20 Temmuz 2007, 15:41 - İp: 195.***.**8.122
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar ben fotoyu cs3 de raw dan jpeg cevirip kaydedince exif siliniyor. Ayarını da bulamadım. Yardım lütfen.
Birde forum arada niye öyle acaip kasıyor yaw?
Bazen bir saat forum sayfasına giremediğim oluyor.
ps3 konusunda acil yardım lütfen.

Tarih: 20 Temmuz 2007, 15:43 - İp: 88.***.**0.137
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ahmed cok guzel fotograflar..
valla site markalara ayrıldıktan sonra tek baktıgım kısım bu topic oldu, hepinizi kutlarım..

Tarih: 20 Temmuz 2007, 20:11 - İp: 88.***.**0.141