Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
arkadaşlar eleştirileriniz için çok teşekkürler.
az önce çooooook uzun bi yazı yazdım. usm yi anlattım, biraz photoshop..
sonra lense tüpe macroya girdim, bildiklerimi paylaştım sonra "gönder" e bastım.. bir de baktım sayfa görüntülenemiyor çıktı. off of..
neyse, önce adnan abinin sorusunu tekrar yanıtlayayım. 95mm ile 15cm e kadar yaklaşabiliyorum adnan abi. 1:1 büyütme sağlıyor mu bilmiyorum. elimdeki lens telefoto lens olduğundan ve zoom olduğundan dolayı 210mm ye kadar çekip daha uzağa da netleme yapabiliyorum. kelebeklerde işe yarıyor. 50mm ile uzağa netlemek imkansız, çok yakından netleme yapabiliyor ancak. biraz uzaktan çalışmak istiyorsam tüplerden birini çıkartıyorum, o zaman da büyütme oranı küçülüyor. 95-210 ile 3 tüpü birden takıyorum 50mmden fazla uzunluğu oluyo. 210 mm ile de büyütme oranından fazla telafi vermeden netleme yapabiliyorum..
usm ye gelelim tekrar: usm unsharp mask'tır. photoshop'da filters kısmında sharpen sekmesinin altındadır. parametrelerine göre keyfinizce keskinlik verebilirsiniz. lasso tool ile veya herhangi bir şekilde seçili bir alan yaratıp uygularsanız sadece o alana filtre uygularsınız.
hepinize çok teşekkürler yorumlarınız için.. çok sağolun.
foxfo abi.. bu arada %50 crop derken ben 5megapiksellik kısmını kestim demek istedim. %100 crop dedikleri ise farklı bir olay.
fotoğrafı küçültmeden gerçek boyutlarında gösteriyorsun. photoshop'da altta % yüzden olarak belirtir. onu %100e getirirsen ve oradan bir crop yapıp boyutunu küçültmeden yüklersen %100 crop yüklemiş olursun...
ben iyi bir öğretmen değilim kusuruma bakma..
As. bir de macrodan anlamam diyorsun
bence 1. fotoğraf daha iyi
Erex akşam üstü akşam üstü ağzımı sulandırdın be yaw
Mirsat makinaya alışınca daha güzel fotolar elde edeceksin güvenim tam. Nereden eminsin dersen bakınız köpük fotosu.
Adnan hocam 1. foto daha yakışıklı
Sdtyrdkn güzel kelebekler traktörde güzel olmuş.
Adnan hocam 4 gündür sahil yolunda park edilmiş duruyodu tosbağalar fakat hava bozuktu çekemedim. Dün allahtan hava düzeldi de bi koşu gidip çektim, malum yavaş mavaş ama tavşanı geçmiş bunlar zamanında
#drk_m' tarafından 19.07.2007 22:52:29 tarihinde düzenlendi.
Drk_m hocam teşekkürler. Makinaya alışmak zaman ve çekimle oluyor . Fotoğraf çekmeden ihtiyaçlar tam bilinmiyor. Bu çekim maratonu sonucu , 18-55 in geniş açıda şimdilik benim işimi gördüğünü , 70-300 ün kuş fotolarında yetmediğini + olarak bir adet makro lens lazım olduğunu belirlemiş durumdayım. Tripod tan bahsetmiyorum bile ki o şart artık. Köpük fotosu bir havuz fıskiyesinin ucu. Benim tahminim bile ötesinde açık havada dışarda güneş altında o kadar iyi çıkmış.
nesli tükenen bir köy evi ve onun çatısı.çatıdaki büyük taş yağmur yağdığında içeri su sızmaması için çatıda gezdirilip toprak sıkılaştırılıyormuş.
Erhan abi döktürmüşsünüz yine.
As makrodan anlamam diyorsun, bir de anlasan yandık valla
drk_m tosbağaları güzel olmuş eline sağlık.
Sedat kelebeğin dilini hiç görmemiştim
Ömer burası neresi?
Arkadaşlar bu arada hepinizin ailelerinizle birlikte kandili mübarek olsun...
#realfriend' tarafından 19.07.2007 21:51:38 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar merhaba.Siteye çok zor bağlandım.Fotolarınıza bakamadım.Dönünce tek tek bakıp beğenilerimi iletirim.Şu anda kaçkarlarda ciddi yüksek biryerdeyim Net bulmak altın bulmak gibi.
Hayatımda görmediğim böceklere rastladım.Sizle paylaşayım.İnşallah yollayabilit
rim.
Bu arada hepinizin kandili mubarek olsun.
Ahmed özlettin, 2 sorum olacak.
1. fotoğraftaki böcek adam yer mi?
2. fotoğraftaki arının mamut gibi dişleri mi var?
Ahmed bunlar evrim geçirmiş hocam
mükemmel
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2189121 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
062030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -