netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Teşekkürler arkadaşlar.Bu lensi düşünen arkadaşlar fikir vermesi açısından sanırım iyi oluyor.

shn58 evet oralardan çok geçtim.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 17:13 - İp: 88.***.**7.179
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

As, teşekkür ederim ama senin çektiğin gibi yani "hattori hanzo" (sanırım böyle yazılıyordu) kılıcı gibi keskin fotolar çekemiyorum maalesef

Tarih: 17 Temmuz 2007, 17:29 - İp: 212.***.**7.114
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

bu başlığa girmem bazen 10 dakka sürüyo problem ne acaba?

çok sinirlendim fotoğraf yüklemem lazım

#shn58' tarafından 17.07.2007 18:41:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 18:40 - İp: 88.***.**5.83
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Camoka, Hamsiköy,
Dediğiniz sekilde denedim.Yani yanındaki düğmeye basarak Aperture ringi çevirdim yeşil A harfinin yanındaki Yeşil çizgi önündeki beyaz çizgi ile tam karşıkarşıya duruyor. bu konumda kitlenip sağa sola oynamıyor zaten. Custom menüsünden Aperture ringi permitted konumuna da getirdim. Fakat nafile hangi cekim modunda tutarsam tutayım "F---" seklinde çıkıyor. bir türlü cözemedim olayı. lenstemi sorun yoksa makinedemi anlayamadım.tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 19:23 - İp: 85.***.**6.27
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

realfriend dadanagastın dediği gibi keskin bir fotoğraf için lens yetmiyor.Makinayı mutlaka stabil hale getirmek lazım.Yanımızda varsa tripot yoksa da makinayı bir yere koyup sabitlemek.
Özellikle gece çekimlerinde mutlaka 2sn. lik gecikmeli çekim ile mirror luck-up ı kullanmak gerekiyor.
Aramızdaki çoğu arkadaş SR ye güvenip gerekli keskinlik için makinalarını sabitlemiyor.
Sorunun ana sebebide bu.
Gündüz çekimlerinde SR elbette yeterli.Ama gece çekimlerinde mirror luck-up ın bile fotoğrafa çok etkisi oluyor.
Ayrıca elimizdeki objektiflerin belli diyafram değerlerinde keskinliği maksimuma çıkıyor.Ben her yaptığım çekimde buna dikkat ediyorum.
16-45 için f/11 in üzerine çıkmadığım gibi 10-20 içinde f/8 in üzerini kullanmamaya çalışıyorum.

ironsailor orada F yazısının çıkması normal.Çünkü makina diyaframı göremiyor.
Manuel modda istediğin diyaframı ve netliği ayarladıktan sonra makinanın üstündeki küçük yeşil butona bas hemen arkasında da deklanşöre basıp fotoğrafını çek.Netlik ayarı sırasında elini deklanşör üzerinde yarım basılı tutarsan (AFS de) netlik olduğunda makina vizörden sana haber veriyor.
Yeşil butona bastığında makina optikten geçen ışık miktarına göre pozlama değerini ayarlıyor.

#as' tarafından 17.07.2007 22:10:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 21:49 - İp: 88.***.**7.179
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili ironsailor,
tekrar baktım, A konumunda iken f2.4'den başlıyor, arka tekerlekle 22'ye kadar gidiyor geliyor.
A konumuna oturmamışsa iki tane tire işareti görünüyor, diyaframı elle ayarlıyorsun ve exif bilgilerinde de f değeri görünmüyor.
A konumuna tam oturmadıysa, zaten soldaki mod kadranını nereye getirisen getir "apertür öncelikli" mod görünüyor. A konumunda ise her biri (Sv, TV, TAV... çalışıyor).
Bunları deneyip söyler misin?
Fokus dışında diyafram ayarı da manuel olan (diyafram halkasında A konumu olmayan) lensler AS'nin söylediği gibi çalışıyor. Senin lensin diyafram değerini makinanın görmesini bekliyoruz. Lensin yan tarafında PK mı yazıyor, PK-A mı?
Anlattıklarından diyafram halkasını çevirdiğinde A konumuna tam oturmuyor yada temas etmiyor olmalı. A konumu çok stabil bir yer değil bendeki neredeyse 2mm sağa ve sola oynuyor bu bende sorun yaratmıyor. Bir de lensin makinaya temas eden yüzeyinde bant yada bilgi alışverişini engelleyen başka bir şey olabilir mi?
MAnuel diyafram ayarladığında dışarıda diyafram halkası kapanıyor, makinaya taktığında tam açık halde çekiyorsa, makinanın deklanşöre basıldığında lense temas noktasında sorun olmamalı yoksa diğer lenslerin çalışmaz,
bu durumda bu lensin makinaya uzanan dilinin yayı çalışmıyor olabilir,
elinle bastırıp diyafram halkasındaki harakete bakar mısın?
Diğer lenslerin gibi itince diyafram tam açılmalı, bırakınca ayarladığın değere kadar kapanmalı.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 22:19 - İp: 88.***.**7.29
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar güzel temennileriniz için hepinize teşekkürler.

ironsailor,gülegüle kullan abi.Emrindeyim lensi kullanmak ile ilgili her sorunda.Selahattin abinin dediği gibi bir workshop yapabiliriz döner dönmez.

adnan abi,puspus,realfriend,shn58,fotolar çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Arkadaşlar havalar berbat burada.Yağmur ve sis hiç durmuyor.Dün bütün gün ve gece rizenin kabahor yaylasında yaklaşık 2500m yükseklikte idim.İnanmayacaksınız ama gece hava 2 derece idi ve kar çiseledi )) Sabah şehre dönerken de yol üstündeki köprüyü selin yutması sebebi ile 5-6 saat yolda kaldım.Ama yağmur bir ara durunca yola çıkıp çekirgeler ve çiçekler ile biraz çalıştım.Bu hat yardım ederse 2 günün özetini sizinle paylaşabileceğim.

pentax 50mm + nd filtre + polarize filtre

Bu fotoğrafı dün çektiğim yer bugün selden yok olan köprünün altı.Yani bu oranın son belgesi )

#amati' tarafından 17.07.2007 22:27:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 22:26 - İp: 81.***.**3.44
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

amati, bu fotoğrafını görünce bir an gittim geldim oraya: ayaklarımı bileklerimi geçmeyen derinlikteki buz gibi dereye sokmuşum; ama soğuğu hissetmiyorum, suyun akış hızı ve debisinden ayakta durmakta zorlandığım için.

Tarih: 17 Temmuz 2007, 22:34 - İp: 88.***.**7.29
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sigma 10-20mm @ 20mm f:20 1"

Tarih: 17 Temmuz 2007, 22:34 - İp: 81.***.**3.44
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sigma 100-300mm @ 100mm f:32 2.5"

Tarih: 17 Temmuz 2007, 22:42 - İp: 81.***.**3.44